نبي الله مرادي روز شنبه همزمان با روز زمين پاك در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: از مجموع 102 شهر استان، 94 شهر دراين استان داراي سايت دفن زباله هستند.
وي ادامه داد: 25 مركز دفن زباله در استان فارس داراي مجوز زيست محيطي است و حدود 80 مركز شهر فاقد مكان مناسب دفن اصولي زباله است.
سرپرست اداره كل حفاظت محيط زيست فارس گفت: در شهرهايي كه مكان مناسب براي دفن اصولي و استاندارد ندارند پسماندها و زباله ها صرفا در محل دفن تخليه و گاهي با خاك پوشانده مي شوند. 80 مركز دفن خاك پوشاني كه روزانه يا يك روز در ميان اين كار را انجام مي دهند وجود دارد و تنها يك مركز دفن زباله در شيراز داراي شرايط استاندارد و اصولي دفن زباله است.
مرادي با بيان اينكه حجم زباله توليدي در شيراز روزانه يك هزار و 50 تن است گفت : در بقيه شهرهاي استان فارس روزانه يك هزار و 800 تن زباله توليد مي شود و حدود 48 درصد از زباله توليدي در اين استان به نحو اصولي دفن مي شوند.
وي ادامه داد: در مجموع شيراز نيز مانند كلان شهرهايي چون تهران ، اصفهان و مشهد داراي شرايط مناسبي در زمينه مديريت پسماند و دفن آنها مي باشد.
سرپرست اداره كل حفاظت محيط زيست فارس در ادامه از سايت برمشور شيراز به عنوان مكاني داراي استاندارهاي زيست محيطي نظير تراشه كاملا' مهندسي و اصولي ، دو خط تفكيك با ظرفيت مجموع 500 تن ، نيروگاه بيوگاز سوز جهت جمع آوري گازها در محل دفن ، حوضچه تبخيري عايق بندي شده جهت مديريت شيرابه زباله ، توليد بيوكمپوست و ورمي كمپوست در راستاي مديريت پسماندهاي آلي و هم چنين داراي سيستم مكانيزه جمع آوري مكانيزه در شهر نام برد .
مرادي با بيان اينكه گزارش ارزيابي زيست محيطي سايت برمشور در سال 84 مورد تائيد قرارگرفته است بر لزوم تفكيك زباله از مبدا براي روان سازي و آسان سازي كار دفن زباله و جمع آوري پسماندها تاكيد كرد و گفت : متاسفانه اين كار به درستي از مبدا انجام نمي شود در حال حاضر حدود 8 درصد از زباله ها در شيراز تفكيك از مبدا صورت مي گيرد.
** شهرداري مسئول جمع آوري پسماندها در رودخانه خشك است
خبرنگار ايرنا در ادامه اين گفت و گو پرسيد: مسئوليت ساماندهي رودخانه خشك شيراز و جلوگيري از انباشت زباله در اين رودخانه با كيست ؟ و محيط زيست چه مسئوليتي در مقابل انباشت زباله و جاري شدن پسابهاي خطرناك دراين رودخانه دارد ؟
سرپرست اداره كل حفاظت محيط زيست فارس در پاسخ گفت: مسئوليت جمع آوري پسماندها در رودخانه خشك به عهده شهرداري شيراز مي باشد و در صورت مشاهده تخلف يا انباشت زباله در رودخانه خشك يا هر مكان ديگري در محدوده شهري ، پيگيري هاي لازم از طريق اين اداره كل و شهرداري صورت مي گيرد.
وي ادامه داد: براي تخليه فاضلاب به رودخانه خشك مكاتباتي با بهداشت و شهرداري صورت گرفته و اين موضوع در كارگروه سلامت و امنيت غذايي مطرح شده و در دست پيگيري است.
** پيشرفت 70 درصدي تصفيه خانه شماره 2 شيراز
مرادي همچنين در پاسخ به اين سووال كه ارزيابي شما از رها شدن پسابهاي خانگي در اطراف شيراز و به ويژه اطراف سلطان آباد چيست ؟ بوي مشمئز كننده پسابها تا كيلومترها به مشام مي رسد و خاك و هوا را آلوده كرده است گفت : رها شدن پسابهاي خانگي اطراف سلطان آباد و نظارت بر آن به عهده شركت آبفاي شيراز بوده كه در اين راستا مكاتبات بسياري با اداره آبفا صورت گرفته ا ست .فاز 2 تصفيه خانه فاضلاب شيراز نيز 70 درصد پيشرفت فيزيكي داشته و به محض راه اندازي ، آبفا موظف به انتقال تمامي فاضلاب هاي جاري در زهكش سلطان آباد و حجت آباد به تصفيه خانه است . محيط زيست به عنوان دستگاه ناظر بر آلودگي هاي زيست محيطي به طور مستمر پيگير اين موضوع مي باشد.
سرپرست اداره كل حفاظت محيط زيست فارس همچنين گفت : طرح جامع مديريت پسماند استان در سال 89 تهيه شده و پس از بررسي هاي مختلف ، نقاط جديد مشخص شده جهت دفن پسماند به استانداري فارس اعلام شده و از طريق استانداري و دفتر شهري و دفتر روستايي به تمامي شهرداران ، دهياران ، فرمانداران و بخشداران استان اين مصوبه ابلاغ شد تا دريافت مجوزهاي لازم و اتخاذ تمهيدات لازم جهت دفن اصولي و بهداشتي به عمل آيد. اما تاكنون حدود 40 درصد ازسايتهاي دفن زباله عادي از سازمان محيط زيست ، مجوز دريافت نموده اند.
دوم ارديبهشت روز زمين پاك است و هر سال دوستداران محيط زيست با فعاليت هاي نمادين روز زمين پاك را گرامي ميدارند.
6113/ 2027
مصاحبه از : نيكنام خشنودي ** انتشاردهنده: سيداحمد نجفي
تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۱
شيراز - ايرنا - سرپرست اداره كل حفاظت محيط زيست فارس با اشاره به توليد روزانه يك هزار و 50 تن زباله در شهر شيراز گفت: اين شهر هم اينك شرايط مناسبي در فرايند دفن زباله دارد.