آيت الله سيد احمد علم الهدي روز شنبه در نشست شوراي فرهنگ عمومي خراسان رضوي افزود: فدوسي فيلسوف، عالم و حكيم بافضيلت بود اما سخنان و كلمات حكيمانه او مغفول واقع شده است.
وي ادامه داد: شاهنامه نيز يك كتاب تاريخ سلطنت و نظام شاهنشاهي نيست. اين كتاب حماسي آموزشي است كه فردوسي در آن افرادي را كه چه بسا وجود خارجي نداشته اند به عنوان حماسه ساز و حماسه آفرين معرفي مي كند.
امام جمعه مشهد به ماموريت رضاخان مبني بر تحريف اين ذخيره فرهنگي اشاره و بيان كرد: رضاخان قصد داشت فردوسي را به عنوان مروج نظام شاهنشاهي و سلطنت معرفي كند در حالي كه شخصيت فردوسي او احياگر شيعه است.
وي گفت: شاهنامه خواني بدون تفسير آن فسادآور است. اكنون همه فكرها به سوي جنگها و آدمهايي كه فردوسي در شاهنامه ذكر كرده معطوف شده در حالي كه چنين آدمهايي وجود نداشته اند و منظور فردوسي بخاطر علاقه به دين و كشور بوده و او به دنبال ساختن يك جريان در زمان خود بوده است.
آيت الله علم الهدي افزود: فردوسي در زمان زندگي اش مظلوم و غريب بود و بعد از مرگش اين مظلوميت بيشتر شد. شخصيت و شاهنامه فردوسي بايد به خوبي بازخواني شود و تمامي ابعاد زندگي اين حكيم مد نظر قرار گيرد.
وي ادامه داد: بايد كنگره هاي اين حكيم بزرگ با حضور افراد متشخص و دانشمند از حوزه و دانشگاه برگزار شود. نبايد بزرگداشت حكيم فردوسي به نقالي محدود شود و يا اينكه هر فسق و فجوري را با نام جشنواره فردوسي انجام داد.
استاندار خراسان رضوي نيز در اين نشست گفت: بزرگداشت فردوسي موضوع كوچكي نيست. روز بزرگداشت حكيم ابوالقاسم فردوسي فرصت بزرگي براي كشور به منظور نشر و گسترش فرهنگ فارسي مي باشد.
عليرضا رشيديان افزود: بايد توجه ويژه به موضوع فردوسي شود. با توجه به اينكه مشهد امسال به عنوان پايتخت فرهنگي جهان اسلام برگزيده شده بايد از اين فرصت در خصوص ارتباط بيشتر با كشورهاي فارسي زبان استفاده شود.
وي ادامه داد: همه مسئولان بايد اقدامات جدي و جامع الاطرافي براي بزرگداشت اين حكيم انجام دهند. متاسفانه برخي قصد دارند روز بزرگداشت فردوسي را يك مساله امنيتي براي كشور جلوه دهند در حالي كه بزرگداشت فردوسي تهديد نيست بلكه يك فرصت است.
25 ارديبهشت روز حكيم ابولقاسم فردوسي و پاسداشت زبان فارسي است.
خبرنگار: مصطفي نخعي **انتشاردهنده: حسين كريم زاده
7507/7495/1858
تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۵
مشهد- ايرنا- نماينده ولي فقيه در خراسان رضوي گفت: حكيم ابوالقاسم فردوسي ميدان بيگانه ستيزي را در قالب جنگ به تصوير كشيد و در واقع ضامن اصلي احيا شيعه در قرن خود بود.