مدير اجرايي اين پروژه روز شنبه در اين باره به خبرنگار ايرنا گفت : كارگاه مشورتي نهايي نمودن دستورالعمل مبارزه با بلايت شمشاد با حضور 35 تن از كارشناسان ايراني و كارشناسان سازمان خواربار و كشاورزي ملل متحد (فائو) از امروز آغاز شده و تا روز دوشنبه هفته جاري ادامه دارد.
حسين بدره اي پور با بيان اينكه در اين كارگاه با چگونگي مبارزه با اين آفت تصميم گيري مي شود، افزود : در اين طرح كارشناسان بين المللي و متخصصان فائو تمامي توان و ظرفيت هاي خود را در اختيار كارشناسان ايراني قرار خواهند داد.
مدير پروژه تقويت سازگاري جنگل هاي زاگرس در مقابل خشكيدگي بلوط و جنگل هاي خزري در برابر بلايت شمشاد گفت : سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخيزداري در پنج سال گذشته دستورالعملي به منظور همكاري مشترك براي مقابله با عوامل تهديد كننده عرصه هاي جنگلي زاگرس و البرز مركزي به سازمان فائو ارائه داد و تشكيل اين كارگاه نيز در همين راستا است.
بدري پور با بيان اينكه اين كارگاه تا چهارم ارديبهشت ماه ادامه دارد ، گفت : ماهيت اين گونه پروژه ها، ظرفيت سازي در كشورهايي است كه خود از توان مالي برخوردار هستند اما كمك فني سازمان فائو برنامه هايشان را شتاب مي بخشد.
وي در ادامه به سابقه اين بيماري و چگونگي مبارزه با آن در كشور اشاره كرد و اظهار كرد: پروژه تقويت سازگاري جنگل هاي زاگرس در مقابل بيماري خشكيدگي بلوط و جنگل هاي خزري در مقابل بيماري آتشك شمشاد و ايجاد سيستم ملي پايش جنگل از آبان 94 آغاز شده است و به مدت 18 ماه ادامه خواهد داشت.
مدير اجرايي اين پروژه در سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري كشور گفت: استان هاي فارس و ايلام نخستين موارد خشكيدن درختان بلوط را گزارش دادند و با توجه به ابتلاي درختان شمشاد جنگل هاي خزري در سال 91 به بيماري آتشك، فائو با توجه به اهميت مساله، اين موضوع را در قالب يك ماموريت اضطراري در دستور كار قرار داد و پروژه مشتركي با ايران طرح ريزي كرد.
بدري پور افزود: مي توان گفت كه منشا و دليل اين بيماري ها در درختان زاگرس و خزري مشخص نيست و تاكنون براي مراكز تحقيقاتي ايران و دنيا ناشناخته مانده است.
وي اظهارداشت : در اين پروژه جنگل هاي استان هاي فارس و ايلام در منطقه زاگرس و استان مازندران (با محوريت نوشهر) به عنوان استان هاي محوري و الگو (پايلوت) در نظر گرفته شده اند.
وي افزود: در اين استان ها، دفتر پايش ايجاد شده است و اين دفاتر مسئوليت رصد جنگل ها و سنجش ميزان خشكيدگي درختان و بررسي امكان احياي درختان خشكيده را برعهده خواهد داشت.
شيوع آفت پروانه شب پره شمشاد به كمتر از يك دهه پيش باز مي گردد و در ابتدا در كشورهاي اروپايي و در اوايل خرداد ماه سال گذشته نيز توده هايي از رويشگاه شمشاد پارك بنفشه منطقه نمك آبرود چالوس نمايان شده است.
هم اكنون از گستره حدود 1.9 ميليون هكتار عرصه هاي جنگلي شمال كشور، حدود 72 هزار هكتار آن رويشگاه هاي شمشاد است.
طبق آمار از منابع رسمي ، تاكنون اين آفت از اين ميزان گستره رويشگاه هاي شمشاد ، حدود 52 هزار هكتار را آلوده كرده است.
خبرنگار:مهراب زكي پوركينجي **انتشار دهنده:سيد محسن حسن نيا
7078 /1602/1899
تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۸
نوشهر- ايرنا - كارگاه مشورتي مبارزه با بلايت شمشاد در جنگل هاي خزري در معاونت امور جنگل سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخيزداري شمال كشور در چالوس آغاز شد.