امير سرتيپ دوم ستاد «حسين ولي وند زماني» روز يكشنبه همزمان با سي و هشتمين سالگرد شهادت امير سپهبد محمد ولي قرني، نخستين رئيس ستاد مشترك ارتش پس از پيروزي انقلاب اسلامي در گفت و گو با خبرنگار دفاعي ايرنا، افزود: بررسي زندگي سپهبد قرني بسيارعبرت آموز است و راه و مسلك مجاهدين صدر اسلام را در ذهن ها متبادر مي كند.
وي توضيح داد: شهيد سپهبد قرني در شرايطي به فرمان پير و مراد خود حضرت امام خميني (ره) لبيك گفت و رياست ستاد ارتش را برعهده گرفت كه فرار فرماندهان سرسپرده رژيم طاغوت، نا آرامي در مرزها و غائله كردستان و دهها مشكل و بحران ديگر دست به دست هم داده بودند تا اين شهيد بزرگوار را درمسير خدمت به امام(ره) و انقلاب اسلامي ناكام بگذارند.
فرمانده دانشگاه دافوس آجا، ادامه داد: اما سپهبد قرني با درايت و شجاعت بي نظير و با پشتوانه اي از ايمان و باورهاي مذهبي و انقلابي اش و با همكاري صميمانه ديگر افسران و فرماندهان انقلابي ارتش ضمن نظم بخشيدن به سامانه فرماندهي و اركان اصلي ارتش، بازگرداندن سربازان به سربازخانه ها و همچنين كنترل مرزها و تلاش در جهت از بين بردن غائله كردستان به تصورات خام دشمنان انقلاب اسلامي خط بطلان كشيد.
امير سرتيپ دوم ستاد ولي وند زماني در زندگي سراسر حماسه و افتخار اين امير ولايت مدار ارتش گفت: سپهبد شهيد محمد ولي قرني در سال 1292 شمسي در تهران در خانوادهاي مذهبي متولد شد و تحصيلات متوسطه خود را در دبيرستان دارالفنون آغاز و در دبيرستان نظام ارتش به پايان رسانيد و در سال 1309 وارد دانشكده افسري ارتش شد و در سال 1311 با درجه ستواندومي در رسته توپخانه فارغ التحصيل گرديد.
وي اضافه كرد: شهيد قرني در مسير زندگي نظامي خود تحصيل در دانشگاه جنگ را با موفقيت و با مرتبه ممتاز به پايان رساند و به درجه سرلشكري نايل آمد كه آخرين مسئوليت وي قبل از انقلاب شكوهمند اسلامي رياست ركن دوم و معاونت ستاد ارتش بود.
فرمانده دافوس آجا افزود: شهيد قرني به خاطر فساد و منكري كه در نظام شاهنشاهي مشاهده مي كرد در سال 1336 طرح كودتا و براندازي حكومت را ريخت كه در همين رابطه در اسفند1336 دستگير، محاكمه و به 3سال زندان محكوم شد.
وي با اشاره به خاطره اي از فرزند امير سپهبد شهيد محمد ولي قرني اظهار كرد: فرزند اين شهيد والامقام ميگويد: 'هنگامي كه پدرم در سال 1336 زنداني شد، يكي از مسئولين رده بالا به ديدار او رفت و گفت اگر اظهار پشيماني كني هم از زندان نجات پيدا ميكني و هم امتيازات از دست داده را به دست خواهي آورد و مدارج عالي را نيز طي خواهي نمود. اما پدرم عطاي شاه را به لقايش بخشيد و اظهار پشيماني نكرد'.
امير سرتيپ دوم ولي وند زماني در ادامه يادآور شد: شهيد قرني پس از اخراج از ارتش و تا آخرين روزهاي حاكميت رژيم منحوس پهلوي تحت كنترل شديد ساواك قرار داشت و اواخر سال 1356 و اوائل 1357 كه آغاز جنبش انقلابي مردم بود، او هنوز رابطه خود را با آيت الله طالقاني و گروه نهضت آزادي و روحانيون مخالف حكومت پهلوي حفظ كرده بود.
وي تصريح كرد: شهيد قرني پس از پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي از سوي حضرت امام خميني(ره) به خدمت بازگشت و به رياست ستاد ارتش منصوب و همچنين به عضويت شوراي انقلاب اسلامي ايران درآمد، اما مأموريت ايشان به عنوان رياست ستاد كل ارتش فقط 43 روز به طول انجاميد.
فرمانده دانشگاه فرماندهي و ستاد ارتش يادآور شد: در همين مقطع حساس بود كه پادگان سنندج با تدبير و قاطعيت شهيد قرني از تهاجم گروهكهاي مسلح محفوظ ماند و گروهك هاي مسلحي كه در آن روزهاي بحراني عنوانهاي فريبندهاي چون «فدائي» و «مجاهد خلق» را يدك مي كشيدند اما امروز، مزدوري آنان براي بيگانگان مشخص شده است.
وي گفت: در آن زمان دولت موقت با تصميمات قاطع شهيد قرني همسو نبود به همين دليل او را بركنار كردند و شهيد قرني استعفاي خود را تقديم امام راحل (ره) كرد و دشمنان اسلام ضمن اينكه با مطالب دروغ و تحريك كننده در جرايد به ترور شخصيت وي پرداختند، تا اينكه منافقين كوردل طاقت نياوردند و در اقدامي ناجوانمردانه توسط گروهك تروريستي فرقان اين فرمانده فداكار و مخلص ارتش اسلام را در در روز سوم ارديبهشت 1358 به شهادت رساندند.
اجتمام(4)** 7029**1569خبرنگار: فرهاد شرف پور ** انتشار: علي حبيبي
آگاهي از آخرين اخبار اجتماعي و حوادث ايران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعي ايرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej
تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۶
تهران - ايرنا - فرمانده دانشگاه فرماندهي و ستاد ارتش جمهوري اسلامي ايران (دافوس آجا) گفت: امير سپهبد شهيد محمد ولي قرني، اسوه مقاومت، صبر و تقوي بود.