به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا مرتضی رحمانی موحد روز یكشنبه در نشست خبری همایش گفتمان میهمان نوازی با رویكرد توسعه گردشگری، با ارائه گزارشی از عملكرد دولت تدبیر و امید در حوزه گردشگری اظهار كرد: گردشگری یك حوزه سیاسی نیست كه برای منافع زودگذر مطرح باشد و این حوزه باید در راستای تقویت معیشت مردم باشد.
وی افزود: این تعداد گردشگر بیش از 32 میلیارد دلار درآمد گردشگری برای كشور داشته كه مطابق معیارهای جهانی محاسبه شده است.
رحمانی موحد گفت: سازمان جهانی گردشگری، هزینه هر گردشگر برای منطقه غرب آسیا را یكهزار و 520 تا یكهزار و 750 دلار برآورد كرده كه ما میانگین یكهزار و 650 دلار را در نظر گرفته ایم.
وی در پاسخ به خبرنگار ایرنا اظهار كرد: یكی از موضوع های مورد توجه در حوزه گردشگری مربوط به درآمد و آمار و ارقام این حوزه است كه امسال قرار شده طی قراردادی با مركز آمار ایران، گزارش آماری گردشگری اعلام شود.
** گردشگر كیست؟
رحمانی موحد گفت: بر اساس تعریف سازمان جهانی گردشگری به كسی گردشگر می گویند كه بیش از 24 ساعت در كشوری حضور دارد، شغلی را اشغال نمی كند و كسب و كاری را نیز به راه نمی اندازد.
وی افزود: برخی می گویند چرا هزینه های گردشگری بر اساس میانگین یكهزار و 650 دلار برآورد می شود در حالی كه این میانگین طبق تعریف سازمان جهانی گردشگری است ولی تفكیك این هزینه ها در حساب پی. اس. ای.( كه از سوی مركز آمار ایران صورت می گیرد) مشخص می شود كه چه اندازه این هزینه ها مربوط به حمل و نقل، اقامت، صنایع دستی، پذیرایی و مانند آن است.
رحمانی موحد افزود: برخی می گویند میزان درآمد حضور هر گردشگر در ایران 270 دلار است در حالی كه این هزینه خالص می شود و هزینه های ثابت را درنظر نمی گیرد بلكه این مبلغ مربوط به خرید سوغات و صنایع دستی و مانند آن است درحالی كه در هیچ جای دنیا نمی توان با 270 دلار به گردشگری پرداخت.
** استانداردسازی هتل ها در دولت یازدهم
رحمانی موحد تعیین استانداردهای جدید برای هتل ها را یكی از كارهای خوب دولت یازدهم و سازمان گردشگری و میراث فرهنگی دانست و گفت: در این عرصه بازبینی های انجام شده از سوی ارزیابان، كارشناسان و تشكل های استانی صورت گرفته كه بیش از 400 ساعت كار كارشناسی انجام شده است.
وی افزود: اقامتگاه ها و هتل ها با دو عنصر فیزیكی یعنی معماری اندازه ساختمان و عنصر نرم افزاری یا كیفیت خدمات و پایداری آن و عناصری كه رضایتمندی مشتری را تقویت می كند، سنجیده می شود.
معاون سازمان گردشگری همچنین گفت: ما ضمن بررسی الگوهای بین المللی هتل ها و هتل آپارتمان ها، ضوابط استاندارد یكی از كشورهای پیشرفته در گردشگری را با بیش از 100 جلسه كارشناسی در یك سال اخیر به استانداردهای كیفی و ضوابط غیرفیزیكی هتل ها تبدیل كردیم.
وی افزود: اگر بخواهیم هتل های پنج ستاره تا یك ستاره را درجه بندی كنیم بیش از 200 عنوان در چك لیست آنها وجود دارد و این موارد جمع بندی شده كه قرار است طی یك هفته آینده برای ریاست سازمان ارسال تا ابلاغ شود.
رحمانی موحد همچنین گفت: علاوه بر استاندارد فیزیكی كه از قدیم وجود داشته، اكنون معیارهای دیگری مانند كیفیت خدمات را درنظر می گیریم كه می توان به مواردی مانند حضور در بازار، مهمان نوازی، آموزش نیروها، تنوع غذا، خدمات به افراد كم توان و همچنین خدمات پایدار اشاره كرد كه این گونه هتل ها به رتبه های بالاتر ارتقاء پیدا می كنند.
** فراخوان انتخاب برند برای گردشگری آماده شده است
وی در پاسخ به ایرنا درباره انتخاب برند برای گردشگری در ایران كه همایش آن سال گذشته برگزار شد، اعلام كرد: برند را تا سطح فراخوان آورده ایم و متن فراخوان نیز آماده شده تا همه كسانی كه در این زمینه استعداد دارند، نظر دهند و نتیجه آن به زودی اعلام خواهد شد.
** تنزل گردشگری با تبدیل سازمان به وزارتخانه
معاون سازمان گردشگری درباره پیشنهاد تبدیل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به وزارت میراث فرهنگی گفت: ما باید از یك پیشنهاد تصور بهتری داشته باشیم به گونه ای كه ما را به نقطه مطلوبی برساند و بر همین اساس از پیشنهادكنندگان این طرح می پرسم چه شاخص هایی برای این پیشنهاد داشته اند؟
وی با طرح این سوال كه آیا با تبدیل این سازمان بودجه آن افزایش می یابد و یا قوانین اجازه می دهد كه دولت بزرگتر شود در حالی كه قرار است دولت كوچكتر شود، از پیشنهادكنندگان پرسید كه چقدر مطمئن هستند و ضمانت می دهند كه با تبدیل این سازمان، عنصر تخصصی فرهنگی این سازمان از هم گسیخته نشود.
رحمانی موحد كه پاسخ هایی برای این سوالات داشت، بر شنیدن نظرات پیشنهادكنندگان تاكید كرد و گفت: به نظر من با تبدیل این سازمان به وزارت خانه، در واقع گردشگری از جایگاه حاكمیتی به دستگاه بخشی تخصصی تنزل پیدا می كند و فقط دسترسی ها به وزیر بیشتر می شود كه این نیز مشكلی را حل نمی كند و لذا با یك نسخه نمی توان در این زمینه نظر داد.
فراهنگ**1003**1027**خبرنگار: محمدرضا جعفرملك**انتشار: جواد دهقانی
تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۱
تهران - ایرنا - معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی از ورود 19 میلیون و 900 هزار گردشگر خارجی طی سال های 92 تا 95 خبر داد.