زنجان - ايرنا - رئيس اداره نظارت بر مواد غذايي، آرايشي و بهداشتي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي استان زنجان گفت: مصرف كنندگان مواد غذايي و خوراكي به نشانگرهاي نصب شده بر روي آن توجه جدي داشته باشند.

جلال حجازي روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: نصب نشانگرها بر روي مواد غذايي و خوراكي به منظور آگاهي بيشتر مصرف كننده ها و اصلاح الگوي مصرف در ارتقا سلامت افراد است.
وي اظهاركرد: سازمان غذا و دارو از سال 94 همه توليد كنندگان مواد غذايي را موظف كرد تا بر روي محصولات توليدي خود نشانگرهاي رنگي نصب كنند.
رئيس اداره نظارت بر مواد غذايي، آرايشي و بهداشتي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي استان زنجان، با بيان اينكه اين نشانگرها بيانگر چهار شاخص مهم است، گفت: اين شاخص ها ميزان استفاده از قند، چربي، اسيدهاي چرب ترانس و نمك در مواد غذايي و خوراكي توليد شده را مشخص مي كند.
حجازي خاطرنشان كرد: براي نشان دادن ميزان استفاده از اين شاخص ها در مواد غذايي توليد شده از رنگ هاي قرمز، نارنجي و سبز استفاده شده است.
وي ادامه داد: چنانچه بر روي يكي از مواد غذايي توليد شده كنار شاخص هاي قند، چربي، اسيدهاي چرب ترانس و نمك رنگ، قرمز بكار رفته باشد به معني استفاده زياد از آن، نارنجي بيانگر مقدار متوسط و رنگ سبز نيز بيانگر مقادير خيلي كمتري است كه اين مواد غذايي بايد با اطمينان خاطر بيشتري مورد استفاده عمومي قرار گيرد.
رئيس اداره نظارت بر مواد غذايي، آرايشي و بهداشتي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي استان زنجان تاكيد كرد: مواد غذايي و خوراكي هايي كه شاخص هاي نمك و چربي آن رنگ قرمز است، نبايد مورد استفاده كودكان قرار گيرد.
حجازي تاكيد كرد: علاوه بر وجود نشانگرها بر روي مواد غذايي توليد شده، تعدادي از آنها داراي نشان ايمني و سلامت نيز هستند كه مي تواند نشانگر غني سازي يا ساير پروسه هاي مرتبط با سلامت باشد.
وي افزود: مصرف كننده ها بايد به پروانه ساخت و آرم سازمان غذا و دارو بر روي مواد غذايي توليد شده توجه داشته باشند، چرا كه اين آرم نشان دهنده و اطمينان مصرف كننده از نظارت بر توليد مواد غذايي از سوي وزارت بهداشت و درمان است.
7325/6085
خبرنگار: حديث ابوالحسني** انتشار دهنده: رويا رفيعي