تهران - ايرنا - مديرعامل خانه كتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: آثار استاد آذرتاش آذرنوش پژوهشگر فرهنگ ايران و عرب نه تنها در ايران بلكه مرجعي در كشورهاي عربي به شمار مي آيد.

به گزارش خبرنگار فرهنگي ايرنا، مجيد غلامي جليسه عصر يكشنبه در آيين گراميداشت آذرتاش آذرنوش به پاس يك عمر تحقيق و پژوهش در زبان عربي و رابطه زبان هاي فارسي و عربي كه در سراي خانه كتاب برگزار شد افزود: شاخص ترين آثار اين استاد، فرامرزي بودن آن است.
مدير عامل خانه كتاب به نيم قرن تلاش اين استاد فرهيخته درمعرفي فرهنگ ايراني و اسلامي اشاره كرد و گفت: استاد آذرنوش در طول عمر با عزت خود، تحقيقات گسترده اي در زواياي تاريخ از جمله تاريخ چوگان قبل و بعد از اسلام به جامعه ارائه كرد.
جليسه ضمن قدرداني از حضور همه اهالي قلم و كتاب و ادبيات كشور در اين مراسم از يك عمر تلاش استاد آذرنوش تجليل كرد.
در ادامه اين مراسم رييس مركز دايره المعارف بزرگ اسلامي نيز خاطرنشان كرد: استاد آذرنوش 31 سال در مركز دايره المعارف اسلامي حضور فعال داشت و در اين مدت 173 مقاله ارزشمند نوشت كه هر يك سند افتخار در تاريخ ادبيات است.
سيدكاظم بجنوردي افزود: نثر فاخري كه وي به كار مي برد، به قدري آموزنده و افتخار آفرين است كه نقش مهمي در موفقيت مركز دايره المعارف اسلامي داشته است.
در ادامه اين مراسم معاون پژوهشي مركز دايره المعارف بزرگ اسلامي هم گفت: آثار آذرنوش سبب آشنا كردن محققان بسياري با نگاه جديد به زبان و ادبيات عربي شده است.
سيد صادق سجادي اظهار داشت: بسياري از رساله هاي دكتري طي اين 30 سال اخير در زمينه زبان و ادبيات عربي، حداقل از مقاله هاي دكتر آذرنوش الهام گرفته است.
در ادامه اين مراسم با حضور مجيد غلامي جليسه مدير عامل خانه و سيد كاظم موسوي بجنوردي با اهداي لوح تقدير و هدايايي از استاد آذرتاش آذرنوش تجليل شد.
دهمين برنامه از سلسله برنامه‌هاي «عصر كتاب» به پاس بيش از نيم قرن پژوهش و تحقيق استاد آذرتاش آذرنوش در عرصه ادبيات عرب و رابطه ميان زبان فارسي و عربي و در هشتادمين سال عمر او در سراي خانه كتاب برگزار شد.
به گزار ش ايرنا، آذرتاش آذرنوش در 29 بهمن 1316 شمسي در قم متولد شد. كتاب هاي «موسيقي كبير» و «فرهنگ معاصر عربي-فارسي» آذرنوش در شانزدهمين و نوزدهمين دوره جايزه كتاب سال جمهوري اسلامي ايران به عنوان كتاب‌هاي برگزيده شناخته شدند و كتاب‌هاي «چالش ميان فارسي و عربي سده‌هاي نخست» و «آموزش زبان عربي» در بيست و پنجمين و بيست و ششمين دوره جايزه كتاب سال به عنوان اثر شايسته تقدير معرفي شدند.
فراهنگ ** 1355 ** 1823 خبرنگار: علي اكبر قزوينيان* انتشار: طاهره نبي اللهي