به گزارش ايرنا، سيد محسن دلبري روز يكشنبه در حاشيه پاكسازي محوطه غار تاريخي - طبيعي تمتمان در آذربايجان غربي در جمع خبرنگاران افزود: 20 اثر تاريخي ايران در فهرست جهاني و هزاران اثر در فهرست ملي به ثبت رسيده است و پاكسازي محوطه هاي اين آثار نبايد مقطعي باشد.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان آذربايجان غربي نيز گفت: بيشتر آثار تاريخي و طبيعي آذربايجان غربي از تفرجگاه هاي مهم منطقه به شمار مي رود و فرهنگ سازي براي رعايت نظافت در اين مكان ها ضروري است.
جليل جباري به نقش انجمن ها و تشكل هاي مردم نهاد در حفاظت از آثار تاريخي و فرهنگي اشاره كرد و گفت: سمن ها به عنوان پيكره عمومي جامعه مي توانند نقش اصلي را درحفاظت، تنظيف و معرفي جاذبه هاي تاريخي و گردشگري برعهده داشته باشند.
به گزارش ايرنا، پاكسازي محوطه غار تاريخي تمتمان اروميه همزمان با گراميداشت روز جهاني زمين پاك با حضور مديركل هماهنگي امور استان هاي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري و جمعي از علاقه مندان به ميراث طبيعي و تاريخي و دوستداران محيط زيست برگزار شد.
در بخش ديگري از اين آئين نيز كه در مسجد روستاي تمتمان اروميه برگزار شد، اعضاي انجمن ميراث فرهنگي اين روستا معرفي و احكام عضويت آنان صادر شد.
در اين آئين معاون ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان غربي گفت: با توجه به گستردگي و تعداد آثار تاريخي و طبيعي استان حفاظت و نگهداري از آن به تنهايي از عهده اين اداره كل خارج است و انجمن هاي ميراث فرهنگي كه نيروهاي متعهد و علاقه مند بومي هستند، مي توانند به اداره كل ميراث فرهنگي در اين امر خطير كمك كنند.
محمد فتحي ادامه داد: تاكنون در بيش از 30 شهر و روستاي اين استان انجمن هاي ميراث فرهنگي راه اندازي شده است و اميدواريم تا با تعامل و همكاري نزديك بتوانيم شاهد اشاعه فرهنگ عمومي در جهت حفاظت از ميراث فرهنگي باشيم.
به گزارش ايرنا روستاي تمتمان در فاصله ۱۵ كيلومتري و شمال شهر اروميه قرار دارد و اين روستا به خاطر وجود غاري معروف شده است كه به غار تمتمان مشهور است.
با استناد بر پژوهش هاي يك انسان شناس، اين غار در چهل هزار سال پيش مسكوني بوده است و با اين وجود يكي از قديمي ترين سكونتگاهاي انسان در شمال ايران و به گفته برخي پژوهشگران اولين غار مسكوني ايران محسوب مي شود.
غار تمتمان ورودي مثلثي شكل دارد و درون آن به صورت يك دست است و طول آن به ۳۵ متر ميرسد؛ در كنار اين غار چشمه اي قرار دارد كه روستاييان از آن استفاده مي كنند.
هواي اين غار در زمستان نسبت به هواي بيرون گرم تر است و در تابستان هواي خنكي دارد؛ در اين غار آثاري از حيواناتي مانند بز، گاو، گوسفند، اسب و غيره ديده شده كه نشان ميردهد ساكنان اين غار حيوانات اهلي نيز داشته اند.
8135/ 3072 ** خبرنگار: شهين بيدادرس ** انتشار دهنده: عليرضا فولادي
تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۲۳:۱۲
اروميه- ايرنا- مديركل امور استان هاي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با اشاره به اينكه فرهنگ نگهداري از آثار تاريخي بايد در سطح كشور نهادينه شود، گفت: محوطه هاي تاريخي در بيشتر مناطق كشور وجود دارد و پاكسازي اين مناطق از زباله وظيفه همگاني است.