اهواز – ايرنا - مدير گروه سلامت رواني، اجتماعي و اعتياد مركز بهداشت خوزستان گفت: دو سوم افراد افسرده به خودكشي مي انديشند و 10 تا 15 درصد آنها اقدام به خودكشي مي كنند.

به گزارش ايرنا رضا دواساز ايراني دوشنبه درهمايش افسردگي و راه هاي مقابله با آن در سرسراي شهداي دانشگاه علوم پزشكي اهواز اظهار كرد: بعضي اتفاقات ناگوار زندگي، و برخي بيماري هاي جسمي مي تواند علائمي شبيه افسردگي ايجاد كند و مهمترين خطري كه فرد بيمار را تهديد مي كند خودكشي است.
وي افزود: تعداد كمي از بيماران افسرده ممكن است آنقدر بي حوصله و كم تحرك باشند كه به تغذيه و بهداشت خود اهميت ندهند و حتي براي غذاخوردن هم از جاي خود تكان نخورند و دچار سوء تغذيه شوند.

** در 50 درصد موارد، فرد افسرده از بيماري خود مطلع نيست
دواساز ادامه داد: در 50 درصد موارد، فرد افسرده ممكن است از بيماري خود مطلع نباشد و حالات خود را بيماري حساب نكد.
مدير گروه سلامت رواني، اجتماعي و اعتياد مركز بهداشت خوزستان بيان كرد: افسردگي به سرماخوردگي روانپزشكي معروف است و بر طبق آخرين پژوهش در كشور 12.6 درصد افراد يعني 6 ميليون و 400 هزار نفر مبتلا به افسردگي هستند.
وي گفت: يك سوم افراد جامعه نيازمند خدمات سلامت روان هستند و از هر چهار نفر يك نفر به اختلالات رواني مبتلاست.

** برخي از ترس انگ اجتماعي به روانپزشك مراجعه نمي كنند
دواساز اظهار كرد: انسان ها در تمام چرخه زندگي از جمله كودكي، جواني، بزرگسال و زنان در دوران بارداري نيامند خدمات مشاوره اي هستند اما برخي از ترس استيگما يا انگ اجتماعي به روانپزشك يا روانشناس مراجعه نمي كنند.
وي ادامه داد: البته ترس از انگ اجتماعي تا حدي كمرنگ شده و مردم اهميت نياز به مشاوره هاي روانپزشكي را بيش از پيش درك كرده اند و حساسيت والدين نسبت به كوچكترين مشكلات فرزندشان، نشان دهنده افزايش سطح سواد سلامت روان است.
وي در خصوص علائم افسردگي گفت: احساس دلتنگي، لذت نبردن از زندگي، بي اشتهايي و كاهش وزن، بي خوابي و گاهي پرخوابي، كم تحركي، احساس خستگي و فقدان انرژي ، نااميدي و فكر كردن به مرگ و گاهي اقدام به خودكشي از مهمترين علائم است.

** مراجعه افرد افسرده به دعانويس
دواساز بيان كرد: بر طبق پژوهش سال 91 وقتي فردي مبتلا به افسردگي يا اختلال رواني مي شود مراجعه به دعانويس را در اولويت قرار مي دهد و پس از آن به دكترعمومي و در نهايت به روانپزشك مراجعه مي كنند؛ يعني بيماري افسردگي را نمي شناسند و دنبال درمان نمي روند.
وي ادامه داد: براي پيشگيري از افسردگي بايد نخست از خودمان مراقبت كنيم؛ وقت خاصي را صرف رابطه با همسرتان كرده، چون ارتباط موثر رمز شادماني زندگي است.

** روزي 15 دقيقه با فرزند خود صحبت كنيد
وي تاكيد كرد: تشويق، تائيد و ابراز علاقه كردن در روابط همسران خيلي مهم است و در يك خانواده سالم بهتر است در منزل هفته اي يك بار جلسه تشكيل جلسه داده و با هم صحبت كنيم و والدين بايد حداقل روزي 15 دقيقه با فرزندشان صحبت كنند.
دواساز اضافه كرد: حرف زدن با صداي آرام، رعايت كردن نظافت شخصي، بلند نكردن صداي تلويزيون ، سيگار نكشيدن با سرو صدا غذا نخوردن، از جمله نكاتي كه بايد در زندگي جمعي رعايت شوند.
مدير گروه سلامت رواني، اجتماعي و اعتياد مركز بهداشت خوزستان خاطرنشان كرد: بايد به منافع كل خانواده فكر كنيد نه به برنده شدن، بايد هر 2 طرف به هدف خود برسند.
هفته سلامت از يكم تا هفتم ارديبهشت با شعار زندگي سالم با نشاط و اميد با اقتباس از شعار روز جهاني بهداشت در سال 2017 با عنوان افسردگي ، بيائيد صحبت كنيم درحال برگزاري است.
3004 / 6037
خبرنگار: خاطره غفاري ** انتشار دهنده: عبدالحميد راجي