اهواز - ايرنا - مسئول آموزش و مشاركت هاي مردمي اداره كل حفاظت محيط زيست خوزستان گفت: در سال تحصيلي جاري 21 هزار و 748 دانش آموز تحت پوشش آموزش هاي زيست محيطي طرح 'محيط يار' قرار گرفته اند.

محسن خيراللهي دوشنبه در گفت وگو با ايرنا، اظهار كرد: در سال تحصيلي 95-94 نيز 54 هزار و 294 نفر در طرح محيط يار آموزش ديده اند.
وي با اشاره به اينكه طرح محيط يار از سال تحصيلي 92-91 آغاز شده ، افزود: تاكنون حدود 200 هزار نفر از دانش آموزان خوزستاني تحت پوشش اين طرح قرار گرفته اند.
خيراللهي با بيان اينكه طرح محيط يار در مدارس ابتدايي به اجرا در مي آيد، افزود: هر كلاس چهار ساعت آموزش پيش بيني شده كه توسط فارغ التحصيلان رشته محيط زيست ارائه مي شود.
به گفته وي، محور آموزش ها درباره دوست داشتن مظاهر طبيعي و آب و هوا و خاك است و اين آموزش ها بايد 10 سال به صورت مستمر انجام شود.
وي گفت: از دانش آموزان فعال و علاقمند به عنوان 'محيط يار' در مدارس استفاده مي شود و دانش آموزاني كه تحت آموزش قرار مي گيرند، هر سال پايش مي شوند تا آموزش ها در آنها نهادينه شود.
خيراللهي با بيان اينكه در طرح محيط يار برخي از معلمان و والدين نيز تحت آموزش قرار مي گيرند، خاطرنشان كرد: در اين طرح 21 هزار معلم و 18 هزار نفر از والدين نيز آموزش هاي محيط زيستي فراگرفته اند.
وي هدف از اجراي طرح 'محيط يار' را ارتقاي فرهنگ زيست محيطي دانست و افزود: معتقد هستيم آموزش هاي مربوط به محيط زيست بايد از دوره كودكي آغاز شود تا در افراد نهادينه شده و منجر به مشاركت آنها شود و معتقديم اگر شهردار، فرماندار، قاضي و مديران آينده مفاهيم زيست محيطي را فرابگيرند، محيط زيست ما در آينده وضعيت بهتري خواهد داشت.
خيراللهي طرح محيط يار با كمك حاميان مالي در مدارس اجرا مي شود و صنايع در قالب طرح هاي زيست محيطي خود (از محل يك در هزار فروش)، امكانات لازم براي اجراي آن را فراهم مي كنند.
وي تاكيد كرد: بر اساس بند 'د' ماده 45 قانون وصول برخي از درآمدهاي دولت، همه صنايع و شركت ها و كارخانجات بايد سهم خود را بپردازند اما بسياري از آنها به وظيفه خود عمل نمي كنند به همين دليل است كه طرح محيط يار در سال تحصيلي گذشته در 19 شهرستان اجرا شد اما به دليل عدم حمايت شركت ها و صنايع، امسال تنها در 9 شهرستان شامل خرمشهر، بهبهان، ماهشهر و بندر امام، مسجدسليمان، لالي، دزفول و سردشت) به اجرا درآمد.
خيراللهي تصريح كرد: برخي از شهرهاي نفتي از جمله آبادان، شادگان، هويزه و سوسنگرد قابليت اجراي اين طرح را دارند اما به دليل همكاري نكردن شركت ها، طرح اجرا نشده است.
مسئول آموزش و مشاركت هاي مردمي اداره كل حفاظت محيط زيست خوزستان همچنين با اشاره به طرح 'يك ساعت با محيط بان' نيز اشاره كرد و گفت: اين طرح ويژه دانش آموزاني است كه در اطراف مناطق حفاظت شده محيط زيست زندگي مي كنند.
وي توضيح داد: در اين طرح، محيط بان ها به مدارس مي روند و ضمن معرفي خود، كودكان را با ويژگي ها و مزاياي منطقه حفاظت شده آشنا مي كنند.
خيراللهي افزود: طرح يك ساعت با محيط بان از پارسال آغاز شده و تاكنون دانش آموزان تعدادي از مدارس اطراف مناطق حفاظت شده شالومنگشت در ايذه، ، شيمبار در انديكا، چهل پا در انديمشك، قلعه شاداب و شهيون در دزفول، كرايي در شوشتر، ميشداغ (مشداخ) در دشت آزادگان، ديمه در رامهرمز و پارك ملي كرخه در شوش اجرا شده است.
بر اساس اين گزارش، دفتر آموزش و مشاركت مردمي سازمان حفاظت محيط زست، در راستاي نهادينه كردن فرهنگ محيط زيست و اشاعه و ارتقاي آن در عموم جامعه خصوصا دانش آموزان به عنوان اقشار موثر و اقشار آسيب پذير جامعه طرح 'محيط يار' در بين دانش آموزان مقاطع تحصيلي ابتدايي و راهنمايي را تدوين و اجرا كرده است. هدف از اجراي اين طرح، توسعه فرهنگ زيست محيطي است و دانش آموزان به عنوان حافظان محيط زيست از هرگونه آسيب به محيط زيست جلوگيري و مسائل‌آموزشي در زمينه محيط زيست را به ديگران توصيه مي كنند.
خوزستان بيش از 900 هزار دانش آموز دارد.

7151/6002
خبرنگار: نادره وائلي زاده**انتشاردهنده : كبري آقازري