تهران-ایرنا- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: پس از انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی فشارها برای محدود سازی شبكه های اجتماعی افزایش یافت اما مردم به مرحله ای رسیده اند كه اگر این شبكه ها بسته شود دنبال انتخاب فرد دیگری نمی روند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، محمود واعظی عصر دوشنبه در همایش «آی.سی.تی و دختران» اضافه كرد: عده ای فكر می كنند وقتی همه راه ها بسته شود، مردم فقط آنچه را كه به صورت رسمی منتشر می شود می بینند.
واعظی دسترسی آزاد مردم به اطلاعات را از سیاست های جدی دولت برشمرد و افزود: اینترنت برای افزایش آموزش فرزندان روستاییان، ارایه آموزش های نوین كشاورزی و دامپروری و در نهایت افزایش سلامت آنان به روستاها برده شده است.
واعظی گفت: امروز در فضای آی.سی.تی هر فردی می تواند تولیدكننده محتوا باشد؛ زیرا امروز انتشار اندیشه فقط از طریق یك روش خاص نیست.
وی ادامه داد: امروز دیگر نمی توانیم قیم مردم باشیم و به آنان بگوییم چه مطلبی را بخوانند و چه مطلبی را نخوانند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: طبیعی است در برابر هر پدیده ای به جوامع سنتی، در ابتدا عده ای از سر دلسوزی به دنبال جلوگیری از ورود آن هستند اما پس از ورود، به دنبال ایجاد مانع هستند سپس در پی محدودسازی آن می روند.
به گفته وی، پس از اینكه مخالفان نتوانستند پدیده نو را محدود سازند، آن را رها می سازند. عیب كار اینجاست كه فقط متولیان اصلی عذاب می كشند و با سختی روبرو می شوند.

** افزایش آگاهی عمومی
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در سه سال گذشته بحث اینترنت، شبكه های اجتماعی و دسترسی آزاد به اطلاعات به عنوان موضوعاتی به شمار می رفت كه می توانستیم بر سر آنها به راحتی با مردم تفاهم كنیم اما فشار آوردند و آن را سیاسی كردند.
وی تاكید كرد آگاهی مردم افزایش یافته است و عملكرد، افكار، رفتار و گذشته افراد را از یاد نمی برند.
واعظی گفت: كسانی كه هشت سال تحریم ها و مشكلات دیگر را بر كشور وارد و روابط خارجی را با همه كشورها قطع كردند- به گونه ای كه حتی برای ثبت نام یك استاد در یك همایش بین المللی مشكل داشتیم و همه ارتباط ما فقط با چین آن هم با هزینه های چند برابری بود- اكنون ادعا می كنند می خواهند ایران را یك شبه گلستان كنند.
وی ادامه داد: جالب اینكه همه كسانی كه در آن دوران وزیر و مسوول بودند و آن وضعیت را به كشور تحمیل كردند، اكنون پشت سر فرد دیگری رفته اند و تبلیغات و شعارهایی می دهند كه اگر كسی از آنها شناخت نداشت شاید این حرف ها را می پذیرفت اما كارنامه آنها برای مردم روشن است.
واعظی تاكید كرد اینها می ترسند كه واقعیت ها روشن شود.
به گزارش ایرنا، انتخابات دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا و میاندوره مجلس دهم شورای اسلامی بیست و نهم اردیبهشت ماه همزمان در سراسر كشور برگزار می شود.

** منشور حقوق شهروندی
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در دولت همواره تلاش این بود به آنچه از قبل وعده داده شده است، عمل شود كه حقوق شهروندی یكی از آنها بود كه با وجود اینكه فشار بسیار زیادی حاكم بود اما رییس جمهوری به عهدی كه به مردم در مورد حقوق شهروندی داده بود عمل كرد.
واعظی یادآوری كرد از آغاز انقلاب اسلامی همه دولت ها از حقوق زن دم زده و نزدیك انتخابات بیشتر از آن صحبت كرده اند.
وی گفت: حقوق شهروندی كه بیش از هشت سال پیش تدوین شده بود در انتظار طراحی یك منشور باقی مانده بود كه دولت یازدهم این وظیفه را انجام داد كه در آن به حقوق زنان و كسب و كارهای آنان توجه زیادی شده است.
وزیرارتباطات خاطرنشان ساخت: اگر حقوق شهروندی به خوبی اجرایی شود به طور قطع حقوق زنان را محقق می كند و آنان به صورت واقعی به جایگاه خود دست می یابند.
واعظی تلاش دولت یازدهم برای رعایت سهمیه بانوان در استخدام ها را یادآوری و اضافه كرد: گرچه به دلیل استخدام های بیش از اندازه دولت گذشته امكان استخدام در همه دستگاه ها فراهم نبود اما تلاش شد در جاهایی كه امكان بود سهمیه بانوان به طور كامل رعایت و لحاظ شود.

** بانوان خانه دار با راه اندازی كسب و كار الكترونیكی، شاغل شوند
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: آمادگی داریم با پرداخت تسهیلات از محل وام وجوه اداره شده و كمك های فنی، از بانوانی كه تلاش دارند با استفاده از آی.سی.تی اشتغال ایجاد كنند، حمایت كنیم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، واعظی ادامه داد: در حمایت زنانی كه تمایل دارند بر بستر آی.سی.تی اشتغال ایجاد كنند كوتاهی نخواهیم كرد؛ زیرا معتقدیم حضور زنان در این عرصه تحول شگرفی را رقم می زند.
عضو هیات دولت گفت: باید كمك كرد زنان خانه دار علاقه مند و خلاق در این بخش فعال شده و كسب و كارهای الكترونیك را راه اندازی كنند تا میزان اشتغال در كشور افزایش یابد.
واعظی افزود: پارسال یكصد هزار شغل در بخش كسب و كارهای الكترونیكی ایجاد و بیش از 127 هزار برنامه نرم افزاری تدوین شد كه اشتغال خوبی به همراه داشت و اكنون این ظرفیت برای بانوان نیز فراهم است.
وی گفت: اكنون ایران در زمینه صادرات نرم افزار فعال شده است كه حضور زنان در این بخش نیز می تواند موثر باشد.
به گزارش ایرنا، همایش «آی.سی.تی و دختران» عصر دوشنبه با حضور معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در سالن شهید قندی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد.

برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
اقتصام**2078*1961* خبرنگار: محمد مهدی بهرامی*انتشار: مریم مسعود