سنندج- ايرنا- مديركل آموزش و پرورش كردستان با تاكيد بر نهادينه سازي فرهنگ توجه به بهداشت و سلامت در ميان دانش آموزان، سلامت جسم و روان را از شاخص هاي توسعه يافتگي جوامع دانست.

به گزارش خبرنگار ايرنا رشيد قرباني روز دوشنبه در آيين اختتاميه جشنواره سفيران سلامت در سنندج افزود: توجه به سلامت جسم و روان دانش آموزان يكي از سياست هاي وزارت آموزش و پرورش است و يكي از ساحت هاي سند تحول بنيادين اين نهاد، توجه به ساحت تربيت زيستي و بدني است.
وي نهادينه سازي فرهنگ توجه به جسم و روان دانش آموزان را از رسالت هاي سفيران و مراقبين سلامت مدارس عنوان كرد و از آنان خواست، با پيام رساني و آگاهي بخشي خود اثر گذاري مثبتي بر جسم و روان آنان ايجاد كنند.
مدير كل آموزش و پرورش كردستان با بيان اينكه در آموزه هاي ديني و علوم قرآني سلامت و امنيت اساس زندگي سالم براي هر فرد است گفت: علم بايد در خدمت سلامت جسم و روان و دين و معنويت باشد.
وي با تاكيد بر اينكه خود افراد عامل ايجاد آرامش رواني و سلامت و نشاط روحي خود هستند، افزود: همه افراد جامعه بايد با حفظ آرامش رواني و نگرش مثبت به قضايا و خوش بينانه نگاه كردن به امور، دست به دست هم داده و زمينه ايجاد آرامش افراد جامعه را فراهم آورند.
قرباني با بيان اينكه آرامش رواني مي تواند بسياري از آسيب هاي اجتماعي را كاهش دهد، اظهار كرد: سفيران سلامت در مدارس بايد زمينه را براي استفاده از فضاي سالم و آرامش رواني فراهم كنند.
معاون امور بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي كردستان نيز در اين آيين گفت: طرح سفيران سلامت از جمله برنامه هايي است كه در مدارس، دانشگاه ها و در ميان خانواده ها در حال اجرا است و بيش از 12 درصد از دانش آموزان استان نيز تحت پوشش اين طرح هستند.
فرزام بيدارپور افزايش ميانگين قد دانش آموزان، جلوگيري از چاقي مفرط و آموزش مهارت هاي زندگي را از جمله اهداف اين طرح برشمرد و افزود: بايد مهارت هاي گفتگو و نگاه رو در رو به طرف مقابل، مهارت نه گفتن و تفكر نقادانه را به دانش آموزان ياد دهيم.
وي با بيان اينكه شعار سازمان بهداشت جهاني افسردگي است و از هرهشت نفر يك نفر افسرده داريم، گفت: دارو درماني و استفاده از مشاوران متخصص از راهكارهاي جلوگيري از افسردگي است.

28 هزار دانش آموزكردستاني تحت پوشش طرح سفيران سلامت هستند
معاون تربيت بدني و سلامت آموزش و پرورش كردستان نيز در اين نشست گفت: 28 هزار دانش آموز استان تحت پوشش طرح سفيران سلامت قرار دارند.
افشين خوشگوار افزود: سفيران سلامت از برنامه هاي محوري حوزه سلامت در آموزش و پرورش است و اين طرح با همكاري دانشگاه علوم پزشكي در تمام مدارس دوره ابتدايي و متوسطه اول و دوم سطح استان اجرايي مي شود.
وي اظهار كرد: استفاده از ظرفيت خود دانش آموزان در انتقال مفاهيم فرهنگ تغذيه سالم، تشويق دانش آموزان به ورزش و تحرك بدني، حفظ محيط زيست، خود مراقبتي، بهداشت فردي و پيشگيري از بيماري هاي واگيردار و غير واگيردار از اهداف اجراي اين طرح است.
معاون تربيت بدني و سلامت آموزش و پرورش كردستان ادامه داد: در اين طرح ابتدا مراقبين سلامت و مديران مدارس مجري تحت آموزش دوره هاي ضمن خدمت قرار مي گيرند و سپس موضوعات مد نظر را در هشت محور به دانش آموزان انتقال داده و دانش آموزان نيز به ساير همكلاسي ها و افراد خانواده تسري مي دهند.
به گفته وي امسال در مجموع بيش از 28 هزار دانش آموز استان معادل 10 درصد تحت پوشش برنامه سفيران سلامت قرار گرفته اند.
وي در ادامه گفت: امسال جشنواره سفيران سلامت براي اولين بار در چهار سطح آموزشگاهي، منطقه اي، استاني و كشوري برگزار مي شود و دانش آموزان آثار خود را در قالب نقاشي، روزنامه ديواري، انشا و مقاله نويسي تهيه و توليد كرده اند.
خوشگوار افزود: پس از برگزاري 2 مرحله آموزشگاهي و منطقه اي و تجميع آثار برتر اين2 مرحله، تعداد 597 اثر به مرحله استاني راه پيدا كرد كه پس از اعلام راي كميته داوران دبيرخانه جشنواره، آثار و نفرات برتر هر بخش معرفي و در اين مراسم نمادين از آنان تجليل مي شود.
وي همچنين با تقدير از همكاري علوم پزشكي با برنامه هيا حوزه سلامت، تحت پوشش قرار دادن 167 هزار دانش آموز در طرح وارنيش فلورايد، تحت پوشش قرار دادن 180 هزار دانش آموز در طرح پيشگيري از پديكلوزيس، نظارت بر مواد غذايي بوفه مدارس واجراي طرح هاي مدارس مروج سلامت را از جمله برنامه هاي مشترك علوم پزشكي و آموزش و پرورش در اين حوزه عنوان كرد.
در اين آيين از 12 نفر از سفيران سلامت و 10 نفر از مراقبين سلامت استان تجليل شد.
يكم تا هفتم ارديبهشت ماه به نام هفته سلامت نامگذاري شده و شعار اين هفته در سال جاري ' زندگي سالم، با نشاط و اميد' است.
7348/1904
**خبرنگار: افسانه گلباغي/انتشار دهنده: مسعود احمدي