سنندج- ايرنا- فرماندار بانه گفت: نان قوت غالب اكثر خانواده ها در بانه است و نانوايي ها بايد كيفيت نان را افزايش دهند.

به گزارش خبرنگار ايرنا محمد فلاحي شامگاه دوشنبه در نشست كار گروه آرد و نان بانه كه در دفتر فرمانداري بانه برگزار شد افزود: با توجه به اينكه نان قوت غالب اكثر خانواده ها است و ناني كه در بانه توليد مي شود كيفيت مناسبي ندارد نانوايي ها بايد بر اساس استانداردها عمل كنند و نان سبوس دار توليد و ميزان نمك را به حداقل برسانند.
وي با اشاره به اينكه به سلامت شهروندان در تهيه نان توجه شود، خاطر نشان كرد: بايد مشكلات نانوايي ها حل و با نانوايي هاي متخلف برخورد قانوني شود.
وي تاكيد كرد: با توجه به اينكه روزهاي جمعه بيش از 60 درصد نانوايي ها تعطيل است ضروري است تعدادي از نانوايي ها تعطيل هفتگي را به روزهاي ديگر هفته موكول كنند و همچنين با توجه به تجاري بودن شهر بانه نانوايي هاي پهنه تجاري شهر بايد در روزهاي جمعه فعاليت كنند.
فلاحي بابيان اينكه جاي تاسف است كه قوانين و ضوابط در زمينه آرد و نان بانه رعايت نشده افزود: با توجه به اينكه ضوابط و قوانين در حوزه خبازهاي ها رعايت نمي شود بي نظيم در اين صنف كاملا مشهود است.
فرماندار بانه تاكيد كرد: بايد مسئولين با نانوايي هاي متخلف با قاطعيت برخورد و در اين زمينه به قوانين توجه كنند.
وي افزود: وزن چونه استاندارد نسيتند كه بايد بازرسان در بازرسي ها خود به اين مهم توجه كنند.
وي با بيان اينكه از طرف فرمانداري كسي سفارش نمي شود، تاكيد كرد: مسئولين ادارات حق ندارند كار سفارشي افراد را انجام دهند و بايد با همه برابر قانون رفتار شود چرا كه همه ما در برابر قانون يكسان هستيم.
**نانواها از روش هاي سنتي پيروي مي كنند
در ادامه اين جلسه رئيس مركز بهداشت بانه گفت: باوجود برگزاري جلسات آموزشي براي نانوايي هاي شهر بانه اما نانواها به توصيه هاي كارشناسان توجه نمي كنند و همانند گذشته به كار خود ادامه مي دهند.
علي شالباف افزود: كارشناسان بهداشت در بازرسي هاي خود توصيه هاي لازم را به نانواها مي كنند اما در ابتداي امسال 14 نمونه نان تست شده كه 13 مورد همچنان مشكل نمك داشته است.
وي خاطر نشان كرد: تعدادي از نانوايي ها با وجود در اختيار داشتن آرد با كيفيت همچنان در بحث نمك مشكل داشته بسياري از آنها به روش هاي سنتي و قديمي كه از آن پيروي مي كردند همچنان ادامه مي دهند.
رئيس مركز بهداشت بانه با ابراز نگراني از كيفيت نان بانه گفت: در چند سال اخير كارگروه آرد و نان بانه به مصوبات خود عمل نكرده كه بايد اين موضوع با توجه به اهميت آن به صورت جدي پيگيري شود.
وي با بيان اينكه بسياري نانوايي ها از روپوش و كلاه استفاده نمي كنند افزود: شرايط بهداشتي نانوايي ها هم مناسب نيست و در فصل گرما هم از تور استفاده نمي كنند لذا حشرات به راحتي وارد فضاي نانوايي ها مي شوند.
به گفته شالباف، بسياري از نانوايي ها جوش شيرين را حذف كردند و در مواد جزئي از جوش شيرين استفاده مي شود كه با افراد متخلف برخورد شده است.
وي تاكيد كرد: در ارديبهشت ماه نظارت بر نانوايي ها بيشتر مي شود و با نانوايي هاي متخلف برخورد مي شود.
**كاهش 250 ميلي متر بارندگي امسال و تاثير بر توليد گندم
در ادامه جلسه رئيس جهاد كشاورزي بانه گفت: بارندگي امسال نسبت به سال گذشته 250 ميلي متر كاهش داشته و پراكنش بارش ها هم نامنظم است.
كريم شريفي افزود: در سال زراعي 95- 96 در مقطع زماني نياز به بارندگي بوده در يك مقطه زماني بارندگي جزء بود و بار ديگر وقفه طولاني در بارش ها ايجاد شد كه اين چرخه، به گندم تنش و استرس وارد كرد كه سبب بوجود آمدن خسارت هايي به محصول كشاورزان شد.
وي خاطر نشان كرد: براي جبران كاهش رشد گندم كارشناسان كشاورزان را ترغيب به استفاده از كود ازوت كردند.
به گفته شريفي وجود سن هم بر كيفيت گندم تاثير مي گذارد و با توجه به اينكه شهرستان بانه در نوار مرزي واقع شده هر ساله مزارع شهرستان مورد حمله سن قرار مي گيرد كه از اسفند ماه مبارزه با سن شروع شده است.
وي اظهار كرد: سهميه توليد سالانه گندم در بانه 6 هزار تُن است كه سال گذشته چهار هزار و 700 تُن به سيلوهاي تحويل داده شده است.
وي ادامه داد: امسال هم پيش بيني مي شود كه چهار هزار تن گندم تحويل سيلوها داده شود.
در شهرستان بانه 121 واحد خبازي وجود دارد كه از اين تعداد هفت سنگك پز و 11 بربري پز و مجوز 12 واحد در دست اقدام است.
شهرستان بانه با جمعيت 158 هزار نفر در 242 كيلومتري غرب سنندج مركز استان كردستان واقع شده است.
7469/6108
**خبرنگار: زينب طلايي/ **انتشار دهنده: اميد بهمني
**گاهي از آخرين اخبار استان كردستان در كانال زير:
@IRNSANANDAJ
https://telegram.me/joinchat.DHygAj7hzZXSBJmWuX3Bvg