تهران- ايرنا- جمهوري اسلامي ايران با رونمايي از دستگاه برش نگاري با نشر پوزيترون مخصوص تصويربرداري از حيوانات كوچك در فهرست سه كشور صاحب اين تكنولوژي جديد مهندسي پزشكي قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار علمي ايرنا، مراسم رونمايي از دستگاه برش نگاري با نشر پوزيترون مخصوص تصويربرداري از حيوانات كوچك روز دوشنبه همزمان با گشايش پنجمين نمايشگاه تجهيزات و مواد آزمايشگاهي ساخت ايران با حضور سورنا ستاري معاون علمي و فناوري رياست جمهوري، محمد فرهادي وزيرعلوم، تحقيقات و فناوري و جمعي از فعالان دانش بنيان كشور برگزار شد.
اين دستگاه كه به همت محققان شركت دانش بنيان پرتونگار پرشيا و با حمايت معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، طراحي و ساخته شده است گام مهمي در مسير توليد راديوداروها و بررسي روند تاثيرگذاري داروها بر بدن حيوانات آزمايشگاهي و تحقيقات بنيادي سلولي - مولكولي به شمار مي آيد.
استاد گروه فيزيك و مهندسي پزشكي دانشگاه علوم پزشكي تهران و مديرعامل شركت دانش بنيان پرتونگار پرشيا درباره ويژگي هاي اين دستگاه پيشرفته پزشكي به خبرنگار علمي ايرنا گفت: محصول توليد شده، حاصل تلاش يك تيم 15 نفره طي دو سال اخير است.
دكتر محمدرضا آي به بيش از يك دهه سابقه فعاليت تحقيقاتي اين شركت دانش بنيان و توليد هشت محصول در حوزه پزشكي هسته اي توسط پژوهشگران آن اشاره كرد و گفت: اين تجربيات چندين ساله در اختيار طراحي و ساخت دستگاه تصويربرداري از حيوانات قرار گرفت و علاوه بر اين، سه ثبت اختراع در آمريكا به دنبال اجراي اين طرح داشتيم.
وي ادامه داد: دستگاه تصويربرداري از حيوانات (Animal pet scan )، يك دستگاه بسيار پيشرفته در زمينه فعاليتهاي متابوليكي است و براي تصويربرداري از حيوانات در فعاليتهاي تحقيقاتي كاربرد دارد.
آي يادآور شد: راديوداروهاي جديد قبل از اينكه ساخته شوند اول بايد با استفاده از اين دستگاه، روي موش آزمايش شود و بعد از اينكه تمام آزمايشها را با موفقيت پشت سرگذاشت روي نمونه هاي انساني استفاده شود.
وي خاطرنشان كرد: براي توليد داروها قبل از مرحله كلينيكي، يك مرحله پيش كلينيكي بايد داشته باشيم كه اغلب اين مرحله با آزمايش روي حيوانات كوچك و تزريق دارو به موش انجام مي شود.
استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران افزود: در روش هاي معمول، براي بررسي تاثير دارو روي موش، اين حيوان را مي كشند و امعا و احشاي بدن او را بررسي مي كنند ولي با استفاده از اين دستگاه جديد، بدون صدمه رساندن به موش مي توانيم تصويربرداري ها را فاصله هاي زماني مختلف انجام دهيم و ضمن تصويربرداري، تاثير دارو روي حيوان را بررسي كنيم.
وي با بيان اينكه اين دستگاه، بسيار پيشرفته تر از دستگاه هاي تصويربرداري انساني است، تصريح كرد: مثلا براي تصويربرداري از مهره كمر يك موش، بايد دقت دستگاه خيلي بالا باشد تا بتواند تغييرات بدن موش و تاثيرات دارو روي بخش هاي مختلف بدن اين حيوان را تشخيص دهد و علاوه بر اين، آزمايش هاي اين دستگاه از حساسيت بسيار زيادي برخوردار است چراكه قرار است از نتيجه آن در ساخت راديودارو براي درمان هزاران و شايد ميليونها انسان استفاده شود.
آي تاكيد كرد: ساخت اين دستگاه، نتيجه طراحي و تحقيق و توسعه در داخل كشور است و با ثمر نشستن آن، بعد از آلمان و آمريكا جزء سه كشور صاحب اين تكنولوژي جديد در دنيا شديم.
به گفته وي، محققان ايراني اكنون به راحتي مي توانند نمونه هاي انساني اين دستگاه را هم بسازند و جزء كشورهايي باشيم كه تمام تكنولوژي هاي تصويربرداري پزشكي هسته اي را دارند.
پنجمين نمايشگاه تجهيزات و مواد آزمايشگاهي ساخت ايران از امروز چهارم ارديبهشت ماه با ارائه حدود هزار محصول 300 شركت دانش بنيان در محل نمايشگاه هاي دائمي تهران گشايش يافته و تا هفتم ارديبهشت ادامه خواهد داشت.
علمي**1055**1440
خبرنگار : زينب كارگر **گلشن
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me