«عباس آسوشه» امروز(سه شنبه) در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: نبود بسترهای لازم سبب شد بسیاری از سایت های داخلی برای بهره مندی از بسترهای خوب سایر كشورها بساط خود را جمع كرده و از ایران بروند كه اكنون با فراهم شدن این بسترها روند بازگشت شكل گرفته است.
به گزارش ایرنا، رهبر معظم انقلاب شهریورماه 1394 هنگام انتصاب اعضای تازه شورای عالی فضای مجازی، تسریع در راه اندازی شبكه ملی اطلاعات را به عنوان یكی از مطالبات اصلی مطرح كردند.
در همین پیوند، هفتم شهریورماه پارسال آیین راه اندازی مرحله نخست شبكه ملی اطلاعات برگزار و مرحله بعدی هجدهم بهمن ماه 1395 راه اندازی شد. قرار است سومین مرحله نیز خرداد یا تیرماه امسال به بهره برداری برسد.
معاون فناوری اطلاعات مركز ملی فضای مجازی تاكید كرد «كاهش هزینه ها و افزایش كیفیت كه در شبكه ملی اطلاعات اتفاق افتاده سبب برگشت سایت های تولید كننده محتوا به داخل كشور شده است».
وی گفت: شبكه ملی اطلاعات طبق آنچه شورای عالی فضای مجازی تصویب كرده بود به بسترهایی نیاز داشت كه فراهم نشده و امكان شكلگیری آنها ممكن نبود.
به گفته وی، با تلاش دولت یازدهم برای تحقق شبكه ملی اطلاعات، اكنون قدرت و كیفیت دسترسی به سایت های داخلی بسیار بهتر شده و هزینه های آن كاهش یافته است.
آسوشه مصوبه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برای كاهش 50درصدی تعرفه های دسترسی به محتواهای داخلی در شبكه ملی اطلاعات را مقدمه ای برای معناداركردن ایجاد این شبكه توصیف كرد و گفت: اقدام های صورت گرفته سبب شد این شبكه اكنون از نظر امنیت وضعیت خوبی نسبت به گذشته داشته باشد و خدمات ویدئویی و تلفنی شكل بهتری بیابند.
به گفته وی، اكنون در شبكه ملی اطلاعات وضع قبلی یعنی شلوغی و بی حساب و كتابی و ناكارآمدی مدیریت و نبود مهندسی ترافیك وجود ندارد.
*امكان رصد وضعیت اینترنت، ضرورت مرحله سوم شبكه ملی اطلاعات
معاون فناوری اطلاعات مركز ملی فضای مجازی ایجاد گجت های مانیتوریگ شبكه (ابزارهای رصد) را در مرحله سوم راه اندازی شبكه ملی اطلاعات بسیار ضروری عنوان كرد و گفت: گجت مانیتوریگ شبكه پیش از این وجود نداشت و این امكان را می دهد كه شاخص ها و داشبوردهایی برای رصد وضع شبكه داشته باشیم.
«این شاخص ها و داشبوردها كمك می كند بتوان فهمید شبكه اینترنت چه زمانی در حال فعالیت است، چه زمانی مشكلی دارد و چه زمان قطع شده است؛ در حالی كه پیش از این برای دانستن این موارد باید منتظر می شدیم تا نارضایتی كاربران بروز كند و به رسانه ها كشیده شود.»
به گفته این مسئول، سازمان رگولاتوری ( تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی) و اپراتورها موظف شده اند در مرحله سوم راه اندازی شبكه ملی اطلاعات این ابزارهای رصد را هم برای خود و هم برای كاربران فراهم كنند تا كاربر به راحتی در هر لحظه میزان ارتباط و سرعت دریافت اینترنت را رصد كرده و بداند اینترنت در اختیار وی، همان است كه می خواهد یا خیر.
*شبكه ملی اطلاعات و طرح «تانوما» (تارهای نوری مخابرات ایران)
معاون فناوری اطلاعات مركز ملی فضای مجازی آغاز اجرای طرح شركت مخابرات ایران برای كشیدن فیبر نوری به خانه ها را یك تحول مهم در شبكه ملی اطلاعات توصیف كرد و گفت: اعتقاد دارم شبكه ملی اطلاعات یعنی كیفیت، قیمت و تحرك داده آن باید در سطح جهانی باشد كه هنوز با آن فاصله داریم.
آسوشه اضافه كرد:شبكه ملی اطلاعات باید به گونه ای شود كه كاربران بتوانند اینترنت با سرعت 50مگابایت بر ثانیه را در منزل دریافت كرده و پخش تلویزیونی و ارتباط تلفنی را روی آن داشته باشند.
وی تاكید كرد شبكه ملی اطلاعات محدودیت پیشین را برطرف می كند. برای نمونه پیش از این یك عضو هیات علمی دانشگاه و یك فرد جویای اطلاعات شخصی از یك نوع اینترنت بهره می بردند و یك نوع صافی گذاری (فیلترینگ) و محدودسازی برای آنها اعمال می شد.
اكنون در شبكه ملی اطلاعات، اینترنت یك مجموعه خدمات است كه برای هر گروه به یك شیوه متفاوت ارایه می شود و همچنین به مجموعه هایی كه نیاز دارند نیز خدمات ویژه اینترنتی اختصاص می یابد.
آسوشه بر لزوم تدوین برنامه جامعی برای ادامه توسعه شبكه ملی اطلاعات تاكید كرد و گفت: افتتاح بخش های پیشین برای اصلاح وضع موجود بود اما باید برنامه شبكه ملی اطلاعات با زمان بندی مناسب و خروجی های دقیق متناسب با برنامه ششم ارایه شود.
معاون فناوری اطلاعات مركز ملی فضای مجازی افزود: مردم و مسئولان بدانند شبكه ملی اطلاعات پایان نیافته و تاكنون بسترسازی برای كشت محصول اصلی و رفع نیاز ضروری بوده است.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
اقتصام **2078*1961* مصاحبه: محمدمهدی بهرامی* انتشار: مریم مسعود
تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۷
تهران- ایرنا- معاون فناوری اطلاعات مركز ملی فضای مجازی می گوید، با اقدام های دولت یازدهم برای اصلاح وضع نه چندان مناسب شبكه ملی اطلاعات، زمینه بازگشت 60درصد سایت هایی كه از كشور خارج شده بودند، فراهم شد.