تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۹

تهران- ايرنا- محققان در يك مطالعه جديد موفق به شناسايي ژني شده اند كه احتمالا مي تواند نقش مهمي در بازيابي شنوايي ايفا كند.

به گزارش روز چهارشنبه گروه علمي ايرنا از خبرگزاري يونايتدپرس، شمار زيادي از افراد با كاهش شنوايي به سن بازنشستگي مي رسند و اين مشكل در ميان سربازاني كه تجربه حضور در ميادين جنگي دارند، بيشتر است.
محققان مركز پزشكي دانشگاه روچستر در مطالعه اي جديد موفق به كشف پروتييني شده اند كه احتمالا مي تواند در بازيابي شنوايي پس از آسيب ناشي از قرار گرفتن در معرض سر و صدا نقش داشته باشد.
آنها متوجه شده اند كه ژن موسوم به Forkhead Box O3 و يا Foxo3 كه پيشتر تاثير آن بر طول عمر انسان ثابت شده است، از سلول هاي مويي خارجي در گوش مياني در برابر آسيب ها محافظت مي كند.
باور بر اين است كه Foxo3 نقش مهمي در واكنش استرس سلول ها دارد، مانند كمك به سالم ماندن سلول هاي قلب از طريق پاكسازي بازمانده هاي سلولي در زماني كه اين سلول ها آسيب مي بينند.
همچنين مشخص شده است كه سطوح بالاتر ژن Foxo3 در پي جهش ژنتيكي، طول عمر را افزايش مي دهد.
دكتر 'پاتريك وايت' دانشيار پژوهشي در بخش علوم عصبي مركز پزشكي دانشگاه روچستر در يك بيانيه مطبوعاتي گفت: تاكنون نقش بيش از يكصد ژن در كم شنوايي در دوران كودكي مشخص شده است، اما در مورد ژن هاي تنظيم كننده شنوايي بعد از قرار گرفتن در معرض سر و صدا، اطلاعات چنداني در دست نيست.
وي افزود: مطالعه ما نشان مي دهد كه Foxo3 مي تواند نقش مهمي در شناسايي افراد مستعد به كاهش شنوايي ناشي از سر و صدا ايفا كند.
اين مطالعه در نشريه Scientific Reports منتشر شده است.
علمي**2038**
مترجم: درنا محمديان* انتشار: زهره محتشمي پور
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me