پكن - ایرنا - آمریكا كه خود مبدع طرح استقرار سامانه ضد موشكی پیشرفته «تاد» در خاك كره جنوبی است حالا می گوید كه هزینه نصب و عملیاتی شدن آن را باید این كشور بپردازد.

به گزارش ایرنا، هنوز چند روزی از موضوع آرایش جنجالی این سامانه در كره جنوبی نگذشته است كه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریكا خواستار آن شده كه هزینه آرایش این سامانه موشكی بر عهده كشور میزبان آن یعنی كره جنوبی باشد.
گزارش ها حاكی است كه برای این برنامه و آرایش سامانه مزبور یك میلیارد دلار هزینه شده است كه ترامپ در مصاحبه تازه خود گفت كه این پول می بایست توسط كره جنوبی پرداخت شود.
دو كشور سال گذشته میلادی برای استقرار این سامانه به بهانه تهدیدهای موشكی و تسلیحاتی كره شمالی به توافق رسیدند و از چند روز قبل نصب این تجهیزات در منطقه «سئونگجو» در 300 كیلومتری شهر سئول به پایان رسید و آماده عملیاتی شدن است.
خبرگزاری یونهاپ از كره جنوبی روز جمعه در گزارشی نوشت: ترامپ می گوید یا در این باره دوباره مذاكره خواهد شد و یا اینكه هزینه را باید كره جنوبی متقبل شود.
مساله آرایش سامانه موشكی كه تجهیزات آن بخصوص رادارهایش خیلی محرمانه وارد كره شد و سپس نصب گردید، اكنون از موضوعات مورد بحث نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری كره جنوبی است كه نهم ماه «می» (19 اردییبهشت ماه جاری) برگزار می شود.
بر اساس این گزارش، ترامپ به كره جنوبی گفته كه مناسب و صحیح این است این كشور هزینه نصب یك میلیارد دلاری سامانه تاد را تقبل نماید.
ترامپ روز گذشته در سخنانی اعلام كرده بود كه قرارداد تجاری منعقد شده میان آمریكا و كره جنوبی «وحشتناك» است و دو كشور می بایست یا به این قرارداد خاتمه دهند یا اینكه با مذاكره به راه حل مناسبی دست یابند.
به همین خاطر است كه رئیس جمهوری آمریكا گفته است، چرا سامانه ای كه از قرار است از كره جنوبی دفاع كند باید با هزینه آمریكا در این كشور نصب شود.
وزارت دفاع كره جنوبی نیز امروز در پاسخ به اظهارات ترامپ بیانیه ای منتشر و به سخنان رئیس جمهوری آمریكا واكنش نشان داد.
در این بیانیه خاطرنشان شده كه هزینه استقرار تاد با دولت آمریكاست و این هزینه را آن كشور باید تقبل كند چرا كه كره حنوبی بر اساس توافق زمین آن را در اختیار این كشور قرار داده است.
موضوع استقرار تاد همواره با اعتراضات گسترده مردم كره جنوبی همراه بوده و آنان بارها با تجمعات اعتراضی خواستار برچیدن كامل این سامانه شده اند.
چین و روسیه به عنوان منتقدان اصلی اجرای این طرح می گویند، این سامانه به گونه ای طراحی شده است كه رادارهای آن می تواند اطلاعاتی را از موشك های این دو كشور جمع آوری كند و حتی به سامانه دفاعی آمریكا در ژاپن مرتبط شود.
سیستم تاد كه تولید شركت «لاكهید مارتین» آمریكا می باشد، یك برنامه تسلیحاتی زمین پایه با قابلیت تحرك و جابجایی است كه برای نابودی موشك های بالستیك كوتاه برد و میان برد درست چند ثانیه پیش از برخورد با زمین طراحی شده است.
آساق**231**1597*انتشاردهنده:فرهاد راستی