اسلام آباد - ایرنا - هیات پارلمانی پاكستان متشكل از 15 نفر از نمایندگان ارشد مجلس های ملی و سنای این كشور به ریاست 'سردار ایاز صادق' رئیس مجلس ملی، با هداف كاهش دادن تنش های میان پاكستان و افغانستان و زمینه سازی بهبود مناسبات، صبح روز شنبه عازم كابل شد.

به گزارش ایرنا، هیات پارلمانی پاكستان در سفر دو روزه به افغانستان، علاوه بر ملاقات با رئیس و جمعی از نمایندگان مجلس افغانستان، با اشرف غنی رئیس جمهوری و عبدالله عبدالله رئیس اجرایی دولت وحدت ملی این كشور دیدار و گفت و گو خواهند كرد.
هیات پارلمانی پاكستان همچنین حامل پیامی از جانب محمد نواز شریف نخست وزیر این كشور برای اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان است.
تلاش برای از سرگیری مذاكرات دوجانبه بین دو همسایه و ارتقای همكاری در حوزه های گوناگون، از جمله مهم ترین اهداف این سفر اعلام شده است.
نمایندگانی كه رئیس مجلس ملی پاكستان را در در قالب سفر هیات پارلمانی به افغانستان همراهی می كنند، از احزاب سیاسی مختلف پاكستان هستند.
آفتاب احمد خان شیرپائو یكی از نمایندگان ارشد مجلس ملی پاكستان كه همره این هیات عازم كابل شده است، پیش از عزیمت در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: نخست وزیر پاكستان نامه ای از عالی ترین مقام دولت افغانستان دریافت كرده كه در آن نامه، اعزام یك هیات پارلمانی پاكستان به افغانستان با هدف تقویت روابط مردم با مردم میان دو همسایه پیشنهاد شده است.
این نماینده مجلس پاكستان درعین حال گفت: اگرچه نمی توان انتظار داشت تنش های نسبتا زیاد و كهنه میان پاكستان و افغانستان با انجام این سفر از میان برود اما انجام چنین اقداماتی می تواند به هموار شدن مسیر بهبود روابط سیاسی و مردمی دو كشور كمك كند.
عمر زاخیلوال سفیر افغانستان در پاكستان نیز در گفت وگوی تلفنی با ایرنا، ضمن ابراز خرسندی از انجام سفر این هیات پارلمانی پاكستان به كابل گفت: در طول سالیان گذشته، این نخستین بار است كه یك هیات پارلمانی پرتعداد پاكستان به كابل سفر می كند و امیدواریم این سفر، راهگشای مسائل و مشكلای جاری در روابط سیاسی و اقتصادی دو كشور باشد.
به نظر می رسد درماه های اخیر، تاحدودی از تنش ها و اتهام زنی های متقابل میان پاكستان و افغانستان كاسته شده و فضای روابط دو كشور این روزها، نسبتا آرام و تا حدودی بدور از تلاطم های یكی دوسال اخیر است.
شاید سفر هیات پارلمانی پاكستان به افغانستان در چنین شرایطی بتواند تا حدودی به ثبات این فضای نسبتا آرام در روابط دو كشور كمك كند.
نبود فضای اعتماد متقابل میان پاكستان و افغانستان و اتهام زنی های پی در پی و متقابل درخصوص رویدادهای تروریستی كه در دو كشور رخ می دهد، از جمله ریشه ای ترین مسائل بین دو همسایه است.
آساق**1723 - انتشار دهنده: محمدرضا منافی