فرهاد پرورش روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: طبق برنامه ريزي هاي انجام شده قرار است هر 4 فروند از اين هواپيماها به تدريج وارد ناوگان هوايي ايران شود تا در مسيرهاي كوتاه هوايي از اين هواپيماها استفاده شود.
وي بيان اين كه اين هواپيماها براي پروازهاي كوتاه برد به مراكز استانها و جزاير جنوب ايران مي تواند مورد استفاده قرار گيرد، گفت: اين هواپيماها مي تواند از جنوب ايران به دبي و يا از تبريز و يا اروميه به باكو پرواز كنند.
پرورش با اشاره به سفر خلبانان ايراني اير براي انتقال اين هواپيماها به كشور بيان كرد:با توجه به اين كه قرارداد خريد 20 فروند اي تي آر دير منعقد شد لذا كادر پروازي براي انجام آموزش هاي مورد نياز دير به فرانسه اعزام شد.
مديرعامل شركت هواپيمايي جمهوري اسلامي ايران يادآورشد: هم اكنون خلبانان و كادر پروازي ايران اير در فرانسه هستند تا با برگزاري دوره هاي آموزشي به همراه خلبانان فرانسوي اين هواپيماها را به ايران منتقل كنند و نخستين فروند آن نيز تا دو هفته ديگر وارد ايران مي شود.
به گزارش ايرنا، شركت ايتاليايي- فرانسوي ATR سومين كمپاني هواپيماسازي است كه پس از امضاي برجام به طرف قرارداد كشورمان براي نوسازي ناوگان فرسوده خطوط هواپيمايي تبديل شده است كه مي تواند هواپيماهاي منطقه اي تا سقف 90 صندلي را توليد كند و اين كمپاني در سال 1981 به واسطه همكاري دو غول هوايي ايرباس و Leonardo تاسيس شد.
ATR تا به حال بيش از 1500 هواپيما فروخته است و بيش از 200 اپراتور در بيش از 100 كشور دنيا دارد و هر 8 ثانيه يك بار، يك فروند ATR در جايي از دنيا فرود مي آيد ٢٠٠ شركت هواپيمايي در سراسر دنيا از اين نوع هواپيما استفاده مي كنند.
ايتيآر 72 هواپيما دو موتوره توربوپراپ ميان برد منطقهاي است كه توسط شركت هواپيماسازي فرانسوي- ايتاليايي اي. تي. آر توليد ميشود و اين هواپيما نوع تكامل يافتهاي تي.آر.42 است كه از سال 1989 توليد آن آغاز شد و معمولاً براي حمل و نقل منطقهاي توسط شركتهاي مسافربري انتخاب ميشود.
** مشخصات فني هواپيمايي ATR
اي. تي. آر 600-72 اولين بار در سال 1385 با نام تجاري اي.تي. آر 212A-72 به بازار معرفي شد و توليدكنندگانش تاريخ عرضه آن را سال 1388 اعلام كردند اولين نمونه اين مدل كه مدل توسعه يافتهاي. تي. آر 500-72 بود و اي. تي. آر 600-72 با چندين ويژگي بهبود يافت. اين مدل مجهز به موتور كانادايي PW127M است كه با 5 درصد افزايش توان به برخاست راحتتر كمك ميكند.
** هواپيمايي مدرن مناسب فرودگاههاي شهرهاي كوچك ايران
72-600 كه براي خريد توسط ايران انتخاب شده توانايي طي كردن مسافت بين 1500 تا 1600 كيلومتر را دارد ميتواند در پروازهاي داخلي ميان فرودگاههاي كوچك ايران مورد استفاده قرار گيرد. در واقع اين هواپيما قرار است در خطوط هوايي داخلي جايگزين برخي از فرسوده ترين هواپيماهاي موجود در جهان نظير انواع فوكر و MD (مكدانل داگلاس) شوند كه سال هاست در خطوط پروازي داخلي مشغول رفت و آمد هستند.
از جمله مشخصات عملكردي سري ATR 600 مي توان به سرعت كروز (پيمايش طولاني) 509 كيلومتر در ساعت، بُرد پروازي 1500 كيلومتر و نياز به مسافت 1333 متري براي پرواز (طول مسير تيكآف) اشاره كرد كه استفاده از اين هواپيما را در مسيرهاي درون شهري و فرودگاه هاي نسبتا كوچك شهرهاي كشور امكان پذير مي كند و قرار است از اين هواپيماها 20 فروند وارد ناوگان هوايي ايران شود.
براي آگاهي از آخرين اخبار اقتصادي ايران و جهان با كانال اقتصادي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
اقتصام**1108*1579* خبرنگار: ايرج منصوري*انتشار:مرضيه فاتحي
تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۰
تهران - ايرنا - مديرعامل شركت هواپيمايي جمهوري اسلامي ايران از ورود نخستين فروند از هواپيماهاي اي تي آر تا دو هفته آينده خبرداد.