به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، سخنگوی هفدهمین دوره انتخاب بهترین كتاب سال دفاع مقدس روز یكشنبه در نشست خبری اظهار كرد: انتخاب بهترین كتاب سال دفاع مقدس از سوی سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مورد حمایت قرار گرفته و این دوره برخلاف دوره های گذشته سخنگو دارد.
محسن شاه رضایی، با بیان اینكه برخی از دوره های قبل این جایزه دوسالانه و یا حتی سه سالانه بوده، ادامه داد: دو دوره این جایزه هم به صورت مجزا برگزار شد، در سال 75 موضوع جایزه، كتاب كودك و نوجوان دفاع مقدس و در سال 88 ربع قرن كتاب دفاع مقدس بود.
وی با بیان اینكه هشت هزار و 600 عنوان كتاب در دوره های گذشته داوری شده، ادامه داد: به جز دو دوره یاد شده، قالب بقیه دوره ها، داستان، خاطره و زندگی نامه بوده است.
سخنگوی هفدهمین دوره انتخاب بهترین كتاب سال دفاع مقدس با بیان اینكه در دو دوره ای كه مجزا برگزار شد، یكهزار و 200 عنوان داوری شد، اضافه كرد: در دوره هفدهم نیز طبق برآوردها بالغ بر دو هزار و 500 جلد كتاب به دبیرخانه خواهد رسید.
** مهلت ارسال آثار تا 15 خرداد
شاه رضایی با بیان اینكه فراخوان این جایزه از طریق ناشران دفاع مقدس نظیر روایت فتح و حوزه هنری اطلاع رسانی شده، گفت: مهلت ارسال آثار 15 خرداد سال جاری است.
به گفته وی، داستان، زندگی نامه داستانی، خاطره، شعر و نثر ادبی، مستند، هنرهای نمایشی، هنرهای تجسمی، پژوهش ادبی، پژوهش نظامی، سیاسی، حقوقی،امنیتی، كودك و نوجوان ،تاریخ شفاهی و ناشران و خادمان نشر 12 عنوانی هستند كه آثار در آنها داوری خواهند شد.
** اختتامیه نیمه دوم سال
سخنگوی هفدهمین دوره انتخاب بهترین كتاب سال دفاع مقدس با بیان اینكه مراسم اختتامیه این جایزه نیمه دوم سال خواهد بود، افزود: شعار این دوره جایزه پاسداشت ثروت ملی (ارزش ها و آرمان های دفاع مقدس) است، دلیل این انتخاب هم این است كه رهبر معظم انقلاب بارها از آثار دفاع مقدس به عنوان گنج یاد كرده اند.
وی توضیح داد: ایشان اخیرا عنوان ثروت ملی را برای این آثار بكار بردند از این رو امیدواریم این ثروت ملی با شناخت بیشتر و بهتر استخراج و از نظر فرهنگی غنی و غنی تر شوند.
شاه رضایی با بیان اینكه شواری سیاستگذاری متشكل از دبیران و صاحب نظران دوره های قبلی و كارشناسان حوزه فرهنگی و ادبیات پایداری هستند، ادامه داد: این شورا همه امور از جمله فراخوان، كمیته های داوری و نشست های تخصصی را رصد می كنند.
به گفته وی، در این دوره به نوقلمان نیز توجه ویژه شده تا نویسندگان تازه كار در مناطق دور دست و كمتر برخوردار نیز به میدان آیند.
** بخش بین الملل در این دوره اضافه شد
شاه رضایی با بیان اینكه در این دوره بخش بین الملل هم اضافه شده، اضافه كرد: شهدای مدافع حرم، جنگ یمن و موضوعات كشورهای اسلامی از جمله محورهایی است كه می توان در جایزه شركت داد.
وی از رونمایی قریب الوقوع سایت این جایزه نیز خبر داد و گفت: قرار است دبیرخانه دائمی نیز تشكیل شود زیرا در دوره های قبل جایزه دارای دبیرخانه موقت بود.
سخنگوی هفدهمین دوره انتخاب بهترین كتاب سال دفاع مقدس گفت: دبیرخانه جایزه در نمایشگاه بین المللی كتاب سه نشست تخصصی با موضوعات بایدها و نبایدهای ادبیات دفاع مقدس، معرفی هفدهمین دوره جایزه كتاب سال دفاع مقدس و مخاطب شناسی ادبیات دفاع مقدس برگزار می كند.
به گفته وی، این نشست ها در روزهای 16 و 20 اردیبهشت در محل سرای اهل قلم كمیته علمی و فرهنگی برگزار می شود.
شاه رضایی با بیان اینكه آثار باید متعلق به سالهای 93 و 94 باشد بدون اشاره به نوع جایزه، از جوایز نفیسی كه به همین منظور در نظر گرفته شده خبر داد.
سخنگوی هفدهمین دوره انتخاب بهترین كتاب سال دفاع مقدس از امادگی دبیرخانه برای حضور ناشران خصوصی در این جایزه كه با سرمایه شخصی وارد این فضا شده اند نیز خبر داد.
بر اساس این گزارش ، در این مراسم همچنین از پوستر هفدهمین دوره انتخاب بهترین كتاب سال دفاع مقدس رونمایی شد.
فراهنگ**1880**1027**خبرنگار: پروین اروجی**انتشار: جواد دهقانی
تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۰
تهران- ایرنا- سخنگوی هفدهمین دوره انتخاب بهترین كتاب سال دفاع مقدس گفت: هشت هزار و 600 عنوان كتاب طی 16دوره گذشته داوری شدند.