شهركرد- ايرنا- مديركل دفتر حيات وحش سازمان حفاظت محيط زيست، ورود و تكثير گونه هاي غير بومي آبزي به آب هاي كشور طي ساليان اخير را تهديدي جدي براي گونه هاي آبزي بومي كشور و محيط زيست دانست.

مجيد خرازيان مقدم روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: ورود ماهي 'تيلا پياي زيلي، آزولا و كپور هندي' طي اين مدت به عنوان يك تهديد براي ماهيان بومي و همچنين چالش‌ بزرگ محيط زيستي كشور تبديل شده است.
وي ادامه داد: امسال در راستاي مقابله با پرورش و تكثير آبزيان غيربومي در آب هاي داخلي طرح 'ارزيابي اثرات تكثير گونه هاي غير بومي' در كشور اجرا مي شود.
به گفته وي، به منظور مقابله با تكثير گونه هاي غيربومي آبزيان در كشور همه دستگاههاي متولي از جمله شيلات، جهاد كشاورزي، سازمان حفاظت محيط زيست و دانشگاهيان بايد كمك كنند تا بتوان اين معضل را مديريت كرد.
وي با اشاره به اينكه در دولت يازدهم نگاه ويژه به حوزه آبزيان شده است، افزود: معرفي و تهديد گونه هاي غيربومي آبزي به صورت سهوي يا عمدي يك تهديد براي محيط زيست است كه نياز به آموزش و حساس سازي افكار عمومي دارد.
به گفته وي، هم اكنون بيش از 400 گونه ماهي زينتي غيربومي نيز در كشور تكثير مي شود كه تكثير و پرورش آبزيان در دراز مدت باعث تخريب 2 چندان محيط زيست مي شود.
به گفته خرازيان مقدم افزود: گونه مهاجم تيلا پيلا به عنوان يك تهديد براي گونه هاي بومي كارون محسوب مي شود، به گونه اي كه اين گونه مهاجم مقاوم، همه گونه هاي بومي كارون را به انقراض كشانده است.
وي به چرخه اقتصادي گونه هاي غير بومي در كوتاه مدت اشاره كرد و گفت: سرمايه گذاري بر روي گونه هاي بومي در بلند مدت تاثيرگذار است.
مديركل دفتر حيات وحش سازمان حفاظت محيط زيست گفت: 163 گونه ماهي در آب هاي شيرين و آب هاي داخلي كشور وجود دارد.
وي با اشاره به بحران كشور در حوضه منابع آبي افزود: در مديريت آب و مديريت منابع زيستي در كشور با توجه به شرايط اقليمي با مشكل روبرو هستيم.
به گزارش ايرنا، مديركل دفتر حيات وحش كشور به مظنور شركت در نخستين كارگاه ملي'حفاظت و مديريت ماهيان آب هاي داخلي كشور' به شهركرد سفر كرد.
خبرنگار: سميه پناهنده** انتشار:جهانبخش صفري
7360/6021