تهران - ایرنا - مدیر بین الملل انجمن تولیدكنندگان و صادركنندگان سنگ آهن گفت : جمهوری اسلامی براساس سند چشم انداز 1404 صادرات 15 تا 20 میلیون تن فولاد خام را پیش بینی كرده و این درحالی است كه نیاز بازار مصرف داخل هم حدود 35 میلیون تن برآورد شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «كیوان جعفری طهرانی» روز یكشنبه در همایش بازاریابی مدرن، فروش و صادرات محصولات فولادی و مواد اولیه كه از سوی استیل پرایس(Steel Price) در محل هتل پارسیان كوثر برپا شده ، افزود: افق چشم انداز فولاد خام برای سال 1404 ظرفیت 55 میلیون تنی پیش بینی شده است .
براساس اطلاعات موجود، اكنون ظرفیت فولاد خام كشور به 30 میلیون تن رسیده و عملكرد 11 ماهه 1395 نشان می دهدمیزان تولید فولاد خام 16میلیون و 86.2 هزار تن بود كه نسبت به مدت مشابه در سال 1394 تغییر معناداری ندارد.

** انتخابات ایران مورد توجه هیات های خارجی
جعفری طهرانی یادآور شد: سال 1396 را درحالی آغاز كرده ایم كه برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری را پیش رو داریم و این امر موجب شده از 6 ماه قبل حضور هیات های خارجی در كشورمان كاهش یابد.
وی افزود: نتیجه انتخابات برای مناسبات بین المللی ایران اهمیت بسیار زیادی دارد و امروز كشورمان به عنوان یك قدرت اقتصادی در جهان مطرح است .
برپایه اطلاعات وزارت صنعت، معدن وتجارت حجم مناسبات تجاری كشورمان در سال 1395 نزدیك به 90 میلیارد دلار بود كه برای دومین سال، تراز تجاری ایران مثبت شد.

** بهره برداری از كارخانه های 800 هزار تنی
مدیر بین الملل انجمن مزبور یادآور شد: چین به عنوان كشور نخست جهان در زمینه تولید فولاد از سال 2015 برنامه خارج سازی واحد های كوچك فولاد سازی را اجرا كرد، بگونه ای كه در این سال كارخانه های با ظرفیت زیر یك میلیون تن از مدار تولید خارج شدند و برای سال 2016 كارخانه زیر دو میلیون تن و امسال زیر پنج میلیون تن تعطیل می شوند، اما در ایران بهره برداری از هفت طرح فولاد استانی كه ظرفیت های 800 هزار تن تا یك میلیون تن پیش بینی شده، در دستور كار قرار گرفته است .
وی تصریح كرد: روشن نیست كه چه هدفی را با راه اندازی اینگونه واحد ها دنبال می كنیم، اما عملكرد تولید كنندگان فولاد جهان را باید همواره مورد توجه قرار دهیم .

** ذوب آهن بزرگترین وارد كننده زغالسنگ
جعفری طهرانی خاطرنشان كرد: امروز ذوب آهن اصفهان سالانه 1.7 تا 2 میلیون تن زغالسنگ مصرف می كند كه 700 هزار تن زغال خود را از استرالیا خریداری و بقیه در كشور تامین می شود و این كارخانه در واقع بزرگترین وارد كننده این ماده معدنی است .
به گزارش ایرنا، برپایه آمارهای منتشر شده گمرك ایران، سال 95 بالغ بر 279 هزار و 170 تن زغالسنگ و كك به ارزش 28 میلیون دلار صادر شد كه از نظر وزن و ارزش به ترتیب 27 و 34 درصد نسبت به سال 94 افزایش داشته است.

** فولاد سازان به حضور تك محصولی دربازارها نیندیشند
مدیر بین الملل انجمن یاد شده اظهار داشت: واقعیت اینكه بازار جهانی در سال 2017 رویكرد به سمت تولید كنندگانی دارد كه تنوع تولیدات خود را در بازار عرضه می كنند، بنابراین فولاد سازان كشورمان چنانچه بخواهند در بازارهای برون مرزی حضور فعالی داشته باشند، باید از حضور تك محصولی صرفه نظر و تنوعی از تولیدات خود را به مشتریان عرضه كنند.

** صادرات در چارچوب برند
جعفری طهرانی صادرات فولاد را در قالب برند در بازارهای بین المللی بسیار مهم خواند و گفت : تجارب صدور زعفران فله كشور به اسپانیا و تركیه مهم است، زیرا اكنون سهم ایران در این بخش به 15 تا 20 درصد رسیده و آنها جایگاه اول و دوم را در این محصول كشاورزی به دست آورده اند و در بخش فولاد تعریف برند برای حضور در بازار های خارجی به عنوان یك اصل مطرح است .

** رمز حضور در بازارهای خارجی مذاكرات رو در رو
وی اضافه كرد: امروز در جهان بازاریابی در قالب مذاكرات چهره به چهره ( رو در رو ) صورت می گیرد و با ارسال ایمیل در بازارها نمی توان نفوذ كرد، بررسی ها نیز نشان می دهد 80 درصد رمز موفقیت در قالب مذاكرات رو در رو كسب می شود .

** فولاد سازان در عرصه جهانی صاحب قدرت
جعفری طهرانی گفت : امروز چین به عنوان كشور اول فولاد ساز دنیا، ظرفیت 1.1 میلیارد تنی دارد، اما تولید خود را به 800 میلیون تن رسانده است. درعین حال فولاد سازان در اقتصاد جهانی آنقدر اقتدار دارند كه هر حركتی را در جهت منافع خود بخواهند انجام دهند، قادرند آن را اجرایی كنند و امسال كه 10 رویداد انتخاباتی در جهان در قالب مختلف ( انتخاب رییس جمهور، الحاق یا جدا سازی از اتحادیه اروپا و ...) شكل می گیرد، هر كدام به سهم خود در بازار فولاد می تواند منشا اثر باشد، بنابراین موضوع به دقت باید مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش ایرنا، براساس عملكرد تجارت خارجی ایران در بخش معدن و صنایع معدنی، صادرات زنجیره فولاد و محصولات پایین دستی در سال 1395 به رقم 6 میلیون و 697 هزار و 197 تن به ارزش دو میلیارد و 699 میلیون دلار رسید كه در مقایسه با سال 1394 از نظر وزن وارزش به ترتیب 49 درصد و 0.3 درصد رشد نشان داد.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
اقتصام ** 1559 ** 1561 ** خبرنگار: حسین عضدی فسا ** انتشار :مژگان توانا