به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی زم» امروز (یكشنبه) در یك نشست خبری افزود: دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد به دنبال این است كه سهم هزینه های جاری در مناطق آزاد را از سطح 25 درصد كاهش دهد و به هزینه های عمرانی بیافزاید .
قائم مقام اسبق سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به هدفگذاری رشد 30 درصدی صادرات برای مناطق آزاد كشور از سوی ستاد اقتصاد مقاومتی گفت: بر اساس این سیاست گذاری می بایست صادرات در سال 1395 نسبت به سال قبل آن، 30 درصد افزایش پیدا می كرد كه تا 29 اسفند 95 با نظارت و پیگیری دبیرخانه شورا و وفاق جمعی مدیران عامل مناطق آزاد محقق شد و یك عملیات بی نظیر محسوب می شود.
رییس هیات مدیره انجمن صنفی ویدیو رسانه با تاكید بر موضوع اقتصاد گردشگری و مناطق آزاد ویژه اقتصادی افزود: برای نخستین بار در تاریخ كشور در دولت یازدهم بحث صنعت گردشگری در مناطق آزاد به عنوان یك هسته از 10 هسته استراتژی توسعه این مناطق مورد توجه قرار گرفت و از سوی دولت ابلاغ شد.
وی درباره شمار گردشگران مناطق آزاد گفت: حدود 12 میلیون گردشگر در سال 95 به مناطق آزاد رفتند و 12 هزار و 400 میلیون تومان (124 هزار میلیون ریال) درآمد حاصل از ورود این گردشگران بوده است كه سهم منطقه آزاد ارس در میان هفت منطقه آزاد، به لحاظ جذب گردشگر بیشتر بوده و جزیره كیش و قشم نیز در رتبه های بعدی قرار دارند.
عضو اسبق شورای سیاستگذاری صدا و سیما تاكید كرد: سلسله مشكلاتی در بحث گردشگری وجود دارد كه نمیتوان انتظار داشت صنعت گردشگری به سرعت توسعه پیدا كند اما در دولت یازدهم تامین و تكمیل زیرساخت ها نظیر جاده ها، هتل ها، ناوگان هوایی و دریایی با هدف توسعه صنعت توریسم مورد توجه قرار گرفت.
زم افزود: دولت برای مناطق آزاد خرمشهر همجواری عراق، برای قشم توسعه گردشگری و تجارت دریایی با اروپا، برای چابهار بهره مندی از سواحل عظیم منطقه ای افغانستان و پاكستان، در ارس همجواری با قفقاز و روسیه، در انزلی توسعه گردشگری دریایی كشورهای حاشیه خزر، در ماكو تفریح و طبیعت گردی و برای كیش رویكرد جامع گردشگری برای اروپایی ها را با آفتاب چهار فصل درنظر گرفته است.
**رفع بیشتر مشكلات مناطق آزاد با استقرار دولت تدبیر و امید
معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی از رفع بیشتر مشكلات این مناطق پس از استقرار دولت تدبیر و امید خبر داد و افزود: دولت یازدهم روی مسائل توسعه ای مناطق آزاد متمركز شد.
وی افزود: در بحث واگذاری زمین در مناطق آزاد پیش تر مشكلات اساسی وجود داشت اما در دولت تدبیر و امید، با پیگیری های انجام شده، واگذاری زمین تنها برای انجام فعابیت های تولیدی تعریف و نرخ زمین برای هر فعالیت به صورت متفاوت اعلام شد تا مناقصه ها و مزایده ها شفاف شود.
رییس هیات مدیره انجمن صنفی ویدیو رسانه افزود: یكسری قوانین و مقررات در مناطق آزاد داشتیم كه دهها سال از عمرشان گذشته و بازنگری نشده بود و دولت یازدهم با این نگاه كه رشد و توسعه جامعه در قوانین و مقررات كهن جایی ندارد، اهداف و برنامه هایی را برای هر منطقه تعریف كرد اما همواره تغییرات، با مقاومت هایی همراه می شود چرا كه گروهی تمایل ندارند شاهد موفقیت های مناطق باشند.
**تخریب دستاورد دولت در مناطق آزاد
زم با انتقاد از عدهای كه با هدف تخریب دستاوردهای دولت در مناطق آزاد ،موضوع قاچاق در این مناطق را بر سر زبانها انداختند گفت: مناطق آزاد برای اثبات حسن نیت خود از دیوان محاسبات كشور و سازمان بازرسی كل كشور دعوت كرد تا عملكرد مناطق آزاد را مورد بررسی دقیق قرار دهند با اینكه طبق قانون، دیوان محاسبات حق بررسی عملكرد مناطق آزاد را نداشت اما برای اولین بار پای دیوان به بحث ارزیابی عملكرد مناطق ازاد باز شد.
وی افزود: مناطق آراد مشتاقانه خواست بررسی كنند كه قاچاق از كدام روزنه مناطق آزاد انجام میشود، عده ای سكوت میكنند و نمی توانند سندی دال بر قاچاق از مبادی مناطق آزاد ارایه دهند. اما شایسته است به جای اتهام زنی به مناطق آزاد، مسیر انجام قاچاق را بررسی كنند تا بدانند قاچاق از كجا وارد كشور می شود.
وی افزود: نمایندگان مجلس نیر با حضور كارشنتاسی در این مناطق براساس حساسیت های خود خواستار بازدید از مناطق شدند كه این بازدید اعتماد بیشتر نمایندگان را به رویكرد جدید مناطق آزاد در پی داشت رویكردی از شفاف سازی مناطق ازاد حكایت داشت و نتیجه این شد كه بحث تحقیق و تفحص از مناطق آزاد كشور در مجلس شورای اسلامی رای نیاورد.
قائم مقام اسبق سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینكه اكنون، زمینه تاسیس هفت منطقه ازاد جدید فراهم شده است ، ابراز امیدواری كرد كه مجلس به منظور رشد و توسعه كشور در خصوص تاسیس این هفت منطقه همكاری كنند.
ایران دارای هفت منطقه آزاد تجاری - صنعتی شامل كیش، قشم، چابهار، ارس، انزلی، اروند و ماكو ونیز 64 منطقه ویژه اقتصادی است.
دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد وظیفه نظارت بر امور مناطق مختلف به عنوان ساختار ستادی و پیگیری اجرای مصوبه های شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی را برعهده دارد.
ایجاد هماهنگی میان سازمان های مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با دستگاه های دولتی، عمومی و مردمی، بررسی و تصویب بودجه سالانه مناطق آزاد و ارسال به هیات وزیران از اهم وظایف «معاونت برنامه ریزی و هماهنگی» این شورا است.
اقتصام **1070*1579* خبرنگار: فریبا بابائی **انتشار : مرضیه فاتحی
تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۶
تهران - ایرنا - معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری شورای عالی مناطق آزاد كشور با اشاره به شفاف سازی مناطق آزاد در دولت یازدهم، افزود: برخلاف برخی اظهار نظرها، 75 درصد درآمدهای مناطق آزاد صرف پروژه های عمرانی و زیرساختی و 25 درصد صرف هزینه های جاری و نگهداری شده است.