كرمانشاه- ايرنا- اولين كارگروه سلامت و امنيت غذايي استان كرمانشاه روز يكشنبه به رياست معاون سياسي و امنيتي استاندار با دستور كار ساماندهي كشتارهاي غيرمجاز دام و طيور و پسماند برگزار شد و در نهايت اعضاي كارگروه تاكيد كردند كه براي تامين سلامت جامعه كشتار دام و طيور بايد از طريق كشتارگاه هاي مجاز صورت گيرد.

به گزارش خبرنگار ايرنا؛ در اين جلسه معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه ابتدا خواستار توجه جدي به بهداشت محيط كشتارگاه صنعتي دام كرمانشاه شد و گفت: عدم رعايت نكات و موارد بهداشتي در كشتارگاه مي تواند منجر به بروز بيماري شود و باتوجه به گرم شدن تدريجي هوا رعايت نكات بهداشتي بيشتر مورد تاكيد است.
دكتر ابراهيم شكيبا همچنين بر شناسايي و تعطيلي كشتارهاي غيرمجاز دام و طيور نيز تاكيد كرد و افزود كه حدود 30 تا 40درصد كشتار مورد نياز شهر كرمانشاه از كشتارگاه صنعتي تامين مي شود و مابقي گوشت موردنياز از كشتارهاي غيرمجاز در سطح شهر به خصوص مناطق حاشيه اي تامين مي گردد.
او ساماندهي كارگران مستقر در كشتارگاه و ملزم كردن به اخذ كارت بهداشت براي آنان و همچنين تامين خودروي حمل گوشت براساس استانداردها و ضوابط را مورد تاكيد قرار داد و گفت: با گرم شدن تدريجي هوا ديگر نمي توان گوشت را در خودروهاي غيراستاندارد حمل كرد و از اين رو متوليان كشتارگاه بايد در اين ارتباط خود را مجهز به امكانات استاندارد و به روز كنند.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه در ادامه كشتار غيرمجاز دام و طيور و فروش مرغ زنده در استان را نيز يكي از تهديدهاي سلامت دانست و گفت: در برخي از مسيرهاي استان كرمانشاه دام را بدون امكانات مورد نياز و رعايت موارد بهداشتي در كنار جاده ها ذبح و گوشت آن را به فروش مي رسانند كه اين اقدام به شدت سلامت شهروندان را تهديد مي كند.
دكتر شكيبا با بيان اينكه مردم معتقدند كه دامي كه جلو چشم آنها ذبح مي شود مشكلي ندارد تصريح كرد كه بيمار بودن دام را مردم نمي توانند تشخيص دهند و دام بيمار علايمي ندارد كه براي مردم قابل مشاهده باشد.
او از دستگاه هاي متولي امر به ويژه دستگاه قضايي خواست در راستاي صيانت از سلامت شهروندان دستور برخورد و جمع آوري با اين شيوه كشتار را صادر كنند و تلاش شود كه گوشت مورد نياز مردم از طريق كشتارگاه بهداشتي و مجاز استان تامين گردد.

**كشتارگاه صنعتي دام كرمانشاه، سنتي مديريت مي شود
مديركل دامپزشكي كرمانشاه نيز در ادامه اين جلسه امكانات كشتارگاه صنعتي دام كرمانشاه را مطلوب دانست اما گفت كه مشكل اصلي كشتارگاه اعمال مديريت سنتي در آن است.
دكتر نادر پرور اظهار كرد كه سيستم حمل و نقل گوشت از كشتارگاه به قصابي ها مشكل دارد و بايد از خودروهاي مجهز با امكانات مختص به حمل گوشت استفاده كرد.
او تعداد و كيفيت خودروهاي حمل گوشت از كشتارگاه تا درب قصابي ها در شهر كرمانشاه را داراي مشكل دانست و افزود: براي تامين سلامت مردم و جلوگيري از بروز بيماري بايد حتما گوشت از طريق خودروهاي استاندارد و مخصوص حمل شود.
به گفته وي هم اكنون يك كشتارگاه صنعتي دام در شهر كرمانشاه و 11كشتارگاه سنتي نيز در استان فعال است.
معاون دادستان كرمانشاه نيز در اين جلسه خواستار تامين گوشت مورد نياز مردم به صورت بهداشتي شد و گفت: گوشت و فرآورده هاي آن بايد به صورت بهداشتي به دست مردم برسد و در غير اين صورت براساس قانون، دادستاني به عنوان مدعي العموم مي تواند وارد شود و با اقدامات خلاف قانون برخورد نمايد.
رييس سازمان جهاد كشاورزي استان كرمانشاه نيز با بيان اينكه خريداري گوشت از كشتارگاه هاي غيرمجاز در استان به فرهنگ تبديل شده است خواستار اطلاع رساني از طريق رسانه ها در جهت تغيير نگاه مردم به مصرف اين نوع گوشت شد.
خسرو شهبازي بر حمايت از كشتارگاه هاي مجاز استان تاكيد كرد و افزود: اين كشتارگاه ها براي خدمات رساني مطلوب و بهينه نياز به حمايت هاي بيشتري دارند.
معاون سياسي امنيتي استاندار كرمانشاه در اين جلسه تاكيد كرد كه كميته اي متشكل از فرماندار كرمانشاه، معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي، مديركل دامپزشكي، شهرداري و مسوولان كشتارگاه صنعتي كرمانشاه ظرف يك هفته اين موضوع را تعيين تكليف كنند.
شاه حسيني خواستار واگذاري سيستم حمل و نقل گوشت از كشتارگاه به قصابي ها به بخش خصوصي شد و افزود: گوشت بايد به صورت تميز و بهداشتي به دست مردم برسد.
در استان كرمانشاه 9كشتارگاه طيور فعال است و به گفته رييس سازمان جهاد كشاورزي كرمانشاه مجوز فعاليت چهار كشتارگاه ديگر نيز صادر شده است.
3033انتشار دهنده:فرزاد نويدي