سلیمان دهرویه روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این آیین كه با حضور محمد رضا طالقانی رئیس سابق فدراسیون كشتی جمهوری اسلامی ایران یكشنبه شب دهم اردیبهشت 96 با مشاركت خیرین، نیكوكاران و با هدف كمك به نیازمندان، گسترش فرهنگ انفاق و احسان در سمنان برگزار شد و با كمك های نقدی مدعوین، مسوولان و خانواده شهیدان همراه بود.
وی با اشاره به این كه گلریزان سنت حسنهای است كه نماد نوع دوستی انسانهاست، خاطرنشان كرد: تاثیر گلریزان برای مشكلات اقتصادی بخشی از جامعه یكی از مهمترین دستاوردهای این حركت انسانی است كه هم اجر معنوی برای خیران دارد و هم مشكلات مادی مستحقان را برطرف می كند.
دهرویه با اشاره به این كه نسل امروز نسبت به نسل گذشته از آیین های گلریزان آگاهی كمتری دارند، یادآورشد: در گذشته این یك رسم شناخته شده با آداب و رسوم ویژه ای بوده است كه ضمن حفظ آبروی افراد مستحق، مشكل مالی آنان را برطرف می كرده است.
رئیس هیات ورزش یهلوانی و زورخانه ای شهرستان سمنان گفت: آیین سنتی گلریزان در اصل بر اساس یك سنت دیرینه رسم پهلوانی در ایران آغاز شده است و سرآغازی برای فتوت مردان نیك سرشت است.
گلریزان به معنای رایج اجتماعی آن زاییده فرهنگ فتوت و پهلوانی مبتنی بر الگوهایی همچون «پوریای ولی» است كه با تعمیم ریختن گل بر سر پهلوانان به گردآوری كمك برای افراد گرفتار و دربند گسترش معنا یافته است.
در شهرستان سمنان بیش از 120 باستانی كار سازمان یافته وجود دارد كه در 2 زورخانه شهدای بستان و مولا علی(ع) در حال فعالیتند.
زورخانه مولا علی (ع) سمنان سومین مركز آكادمی ورزش پهلوانی كشور است كه به آموزش ورزشكاران علاقه مند در رده های سنی نونهالان، نوجوانان و جوانان می پردازد.
7344/6103 خبرنگار: امیر حسین كاشی منش ** انتشاردهنده: مصطفی دهقان
برای آگاهی از تازهترین اخبار و رویدادها در استان سمنان به نشانی IRNASEMNAN@ كانال اخبار ایرنا سمنان مراجعه كنید.
تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۰
سمنان- ایرنا- رئیس هیات ورزشی پهلوانی و زورخانه ای شهرستان سمنان گفت: در آیین دومین جشن گلریزان كمیته امداد امام خمینی(ره) این شهرستان، در ورزشخانه شهدای بستان 35 میلیون تومان با كمك خیران جمعآوری شد.