به گزارش ايرنا، علي وقفچي عصر دوشنبه در آئين افتتاحيه جشنواره ملي فرش دستباف افشار در شهرستان تكاب افزود: توسعه بازارهاي فرش دستباف ارزان ترين و سريع ترين راه براي رسيدن به اهداف اقتصاد مقاومتي است.
وي بيان كرد: براي دستيابي به توليد و اشتغال و تحقق اهداف اقتصاد مقاومتي احياي فرش دستباف در كشور يك راهكار اصلي و اساسي به شمار مي رود.
وي اظهار كرد: فرش دستباف يكي از بهترين جايگزين ها براي نفت است كه بايد توجه ويژه اي نسبت به آن صورت بگيرد.
رئيس فراكسيون فرش مجلس با بيان اينكه فرش دستباف هويت و شناسنامه ايران است ادامه داد: براي تقويت توليد و اقتصاد داخلي و مقابله با تحريم ها، توليد و صادرات فرش دستباف مي تواند به عنوان يك اهرم قوي و اثر بخش عمل كند.
وقفچي افزود: براي احياي توليد و صادرات فرش دستباف بايد بخش خصوصي حضور پررنگ تري در اين عرصه داشته باشد.
**راه اندازي بورس محلي از نياز هاي اصلي فرش دستباف است**
به گزارش ايرنا، نماينده مردم مياندوآب، شاهيندژ و تكاب نيز در اين جشنواره گفت: فرش دستباف افشار تكاب مظهر زيبايي ها، قابليت ها، هنر و غيرت مردم تكاب است.
جهانبخش محبي نيا افزود: بايد تمهيداتي به كار گرفته شود تا فرش دستباف نفيس شهرستان تكاب به عنوان كالايي گران قيمت و اثر هنري در سطوح ملي و بين المللي شناخته شود.
وي ادامه داد: براي حفظ و ارتقاي جايگاه فرش دستباف تكاب رعايت تركيب ، تلاش و تعامل بيشتر براي اثرگذاري، لازم و ضروري است.
ديگر نماينده مردم مياندوآب، شاهيندژ و تكاب در مجلس شوراي اسلامي نيز در جشنواره ملي فرش دستباف در تكاب با تاكيد بر ضرورت اثر بخشي فرش دستباف اين شهرستان در اقتصاد منطقه گفت: راه اندازي بورس محلي از نياز هاي اصلي فرش دستباف است.
همايون هاشمي افزود: بورس محلي فرش دستباف تكاب محل مناسبي براي رشد و توسعه جريان سيال اثرگذاري اقتصادي در منطقه خواهد بود و بايد براي راه اندازي آن تلاش مضاعف صورت گيرد.
وي با بيان اينكه ظرفيت هاي فرش دستباف تكاب تاكنون مغفول مانده است اظهاركرد: تسهيل فرآيند پرداخت تسهيلات بانكي به قاليبافان و راه اندازي نمايشگاه دائمي فرش دستباف مي تواند فرش دستباف تكاب را از بن بست خارج كند.
وي بيان كرد: افزايش توليد فرش دستباف مي تواند تكاب را به دروازه صادرات فرش تبديل كند.
نخستين جشنواره ملي اقتصاد مقاومتي فرش دستباف افشار تكاب عصر امروز/دوشنبه/ با حضور جمعي از مسئولان استاني و كشوري و نمايندگان مجلس آغاز به كار كرد.
همچنين نمايشگاه فرش دستباف افشار تكاب نيز با حضور معاون برنامه ريزي و هماهنگي امور اقتصادي استانداري آذربايجان غربي، نمايندگان مجلس و فرماندار تكاب افتتاح شد.
فرش دستباف تكاب با نام محلي فرش 'آهنين افشار' به دليل استحكام، كيفيت و زيبايي داراي شهرت جهاني بوده و فرش دستباف توليد شده در تكاب به بازار هاي جهاني از جمله كشورهايي مانند آلمان و دانمارك صادر مي شود.
شهرستان تكاب با 78 هزار نفر جمعيت در جنوب استان آذربايجان غربي واقع شده است.
مهمترين اخبار ايرناي كشور، آذربايجان غربي و جنوب استان را به صورت لحظه به لحظه از كانال خبري تلگرام اين رسانه به آدرسirnamahabad@ دريافت كنيد.
7514/3093**خبرنگار: امير خالق نژاد **انتشار دهنده: پيمان پاكزاد
تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۹:۱۸
مهاباد -ايرنا- نماينده زنجان و طارم و رئيس فراكسيون فرش و صنايع دستي مجلس شوراي اسلامي با اشاره به جايگاه فرش ايران در جهان و ضرورت احيا و تقويت فرش دستباف در كشور به عنوان تكليف ملي، گفت: فرش دستباف بخشي از شناسنامه فرهنگي ايران زمين است.