نادر صفرزاده عصر دوشنبه در آئین افتتاح جشنواره و نمایشگاه فرش دستباف تكاب افزود: افزایش سقف قالیبافان بیمه شده به ویژه در مناطق محروم و روستاها باید در دستور كار دستگاه های متولی قرار گیرد.
وی بیان كرد: فرش دستباف و صنایع دستی یكی از محورهای توسعه تكاب است كه در برنامه های اقتصاد مقاومتی نیز به آن به صورت ویژه توجه شده است.
صفرزاده اظهار كرد: امیدواریم مصوبات كارگروه اقتصاد مقاومتی استان آذربایجان غربی در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی تصویب شده تا زمینه توسعه شهرستان تكاب بر این اساس فراهم شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی نیز در این جشنواره گفت: برند (نام تجاری) فرش دستباف افشار تكاب ثبت ملی شده و مقدمات ثبت جهانی این نام تجاری نیز فراهم شده است.
جعفرصادق اسكندری افزود: برای حمایت از هنر- صنعت فرش دستباف به زودی انجمن تخصصی و صندوق حمایت از تولیدكنندگان فرش دستباف آذربایجان غربی راه اندازی می شود.
وی همچنین بیان كرد: برای معرفی هرچه بیشتر فرش دستباف افشار تكاب، هفته فرهنگی فرش تكاب با حضور تجار و بازرگانان و فعالان حوزه فرش دستباف امسال در تهران برگزار خواهد شد.
وی اظهار كرد: درحال حاضر از مجموع 17 هزار قالیباف بیمه شده در آذربایجان غربی كمتر از یكهزار نفر در تكاب فعال هستند و تلاش می كنیم تعدا قالیبافان بیمه شده در تكاب امسال افزایش یابد.
فرماندار تكاب نیز در این جشنواره گفت: از ظرفیت ها و استعداد های شهرستان تكاب در زمینه فرش دستباف به منظور تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و افزایش تولید و اشتغال بیش از پیش استفاده می كنیم.
ایرج ثقفی افزود: با توجه به ویژگی ها و كیفیت منحصر بفرد فرش دستباف افشار تكاب، معرفی این هنر- صنعت لازم و ضروری است.
وی ادامه داد: باید زمینه ای فراهم شود تا فرش دستباف تكاب از ركود خارج شود.
فرماندار تكاب گفت: بهبود وضعیت تولید و صادرات فرش دستباف تكاب می تواند گام بزرگی برای ایجاد اشتغال در تكاب باشد و به این منظور بیمه قالیبافان نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
ثقفی اضافه كرد: برگزاری جشنواره ملی فرش دستباف آغازی برای حركت به سوی توسعه پایدار تكاب بر مبنای ظرفیت های محلی محسوب می شود.
مشاور جانشین ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی نیز در این جشنواره گفت: برنامه ریزی های دستگاه های اجرایی برای توسعه صنعت فرش دستباف تكاب باید بر اساس توانمند سازی خرید فرش دستباف توسط اقشار مردم شكل بگیرد.
مجید فرخی افزود: تحول در حوزه فرش دستباف زمینه ساز تحقق برنامه های اقتصاد مقاومتی در تكاب و توسعه این شهرستان بر محور تولید و اشتغال است.
وی ادامه داد: ایجاد بازار های مناسب برای عرضه فرش دستباف تكاب یكی از راهكارهای توسعه و رونق این ظرفیت بالقوه تكاب است و تامین منابع مالی برای توسعه حوزه فرش دستباف تكاب نیز مورد توجه قرار گرفته است.
همچنین در این جشنواره از چند تن از فعالان عرصه فرش دستباف تكاب تجلیل شد.
نخستین جشنواره ملی اقتصاد مقاومتی فرش دستباف افشار تكاب عصر امروز/دوشنبه/ با حضور جمعی از مسئولان استانی و كشوری و نمایندگان مجلس آغاز به كار كرد.
نمایشگاه فرش دستباف افشار تكاب نیز با حضور معاون برنامه ریزی و هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجان غربی، نمایندگان مجلس و فرماندار تكاب افتتاح شد.
فرش دستباف تكاب با نام محلی فرش 'آهنین افشار' به دلیل استحكام، كیفیت و زیبایی داری شهرت جهانی بوده و فرش دستباف تولید شده در تكاب به بازارهای جهانی از جمله كشورهایی مانند آلمان و دانمارك صادر می شود.
شهرستان تكاب با 78 هزار نفر جمعیت در جنوب استان آذربایجان غربی واقع شده است.
مهمترین اخبار ایرنای كشور، آذربایجان غربی و جنوب استان را به صورت لحظه به لحظه از كانال خبری تلگرام این رسانه به آدرسirnamahabad@ دریافت كنید.
7514/3093**خبرنگار: امیر خالق نژاد **انتشار دهنده: پیمان پاكزاد
تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۹:۵۰
مهاباد- ایرنا- معاون برنامه ریزی و هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجان غربی با اشاره به ضرورت تحت پوشش قرار گرفتن هر چه بیشتر قالیبافان گفت: سقف تعداد بیمه شدگان قالیباف افزایش یابد.