به گزارش ایرنا، مردم فرهیخته سرزمین ایران هیچگاه هشت سال عملكرد دولت های نهم و دهم را فراموش نمی كنند، زیرا هنوز هم با تلاش شبانه روزی دولت یازدهم آثار تلخ و مخرب آن سال ها از زندگی مردم محو نشده است.
افزایش شكاف طبقاتی، رشد نجومی قیمت كالاهای اساسی، از دست رفتن منابع ارزی ، تعطیلی هزاران واحد صنعتی، بیكاری جوانان و خانه نشینی آنان فقط چند نمونه تاسف بار از عملكرد سال های 1384 تا 1392 است.
بهره برداری از میادین مشترك نفتی( مغفول مانده در دولت های نهم و دهم) ، رشد پیشرفت پروژه های صنعت نفت در تمام عرصه های تولید و صادرات نفت ، تولید فرآورده های نفتی ، تولید محصولات پتروشیمی و افزایش تولید گاز و پیشرفت طرح های گازرسانی و بسیار بسیار اقدام های دیگر زحمتكشان صنعت نفت به خوبی قابل مشاهده و لمس است.
در هفته جاری( دهم اردیبهشت ماه) فاز نخست پالایشگاه میعانات گازی خلیج فارس باحضور حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری، بیژن زنگنه وزیر نفت و جمعی از دولتمردان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی و صنعتگران نفت كشورمان به بهره برداری رسید.
دستاوردی كه رسانه های منتقد دولت خیلی تلاش كردند با تخریب زحمات فعالان صنعت نفت كشورمان، آن را به پای دولت های نهم و دهم بنویسند.
«بیژن زنگنه» كه بارها در مراسم بهره برداری از طرح های صنعت نفت در دولت یازدهم تاكید كرده كه دولت تدبیر و امید نیازی به كارهای نمایشی ندارد ، در مراسم بهره برداری از این پالایشگاه منحصر بفرد خاورمیانه گفت: دولت به كارهای نمایشی نیازی ندارد وامروز با مجاهدت همكاران ما تولید بنزین در این پالایشگاه آغاز شده و در روزهای آینده به ظرفیت نهایی خود خواهد رسید.
وزیر نفت در این مراسم در توضیح روند احداث این پالایشگاه گفت: وقتی كار را شروع كردیم این طرح با حدود 47درصد پیشرفت فیزیكی كلاف سردرگمی باهزاران گره كور بود كه باز كردن آنها حوصله زیادی می خواست كه خوشبختانه قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء صبر و حوصله زیادی كرد.
زنگنه مدت زمان احداث این پالایشگاه را 10سال عنوان كرد و افزود: این زمان زیادی برای یك طرح پالایشگاهی است كه البته تحریم ها مشكل ساز بود ولی مشكل های مدیریتی جدی هم بود طوری كه سه بار پیمانكاران تغییر یافتند.
اظهارات وزیر نفت گویای آن است كه این طرح در هفت سال از فعالیت دولت های نهم و دهم با وجود آن همه درآمدهای ارزی بی سابقه در تاریخ اقتصاد ایران فقط سالی كمی بیش از 6 درصد پیشرفت داشته است.
زنگنه همچنین گفت ، تاكنون سه میلیاردو 700میلیون دلار دراین طرح هزینه شده كه یك میلیاردو 400میلیون دلار آن درزمان دولت یازدهم بوده كه 30درصد آن از آورده سرمایه گذاران یعنی سازمان تامین اجتماعی، صندوق های بازنشستگی و شركت پالایش و پخش تامین شده است.
به گفته وی بقیه از منابع شركت لیكو و سپرده گذاری بانك مركزی و تسهیلات اعطایی بانكها و صندوق توسعه ملی بوده است.
وزیر نفت گفت: میزان هزینه شده در سه سال اخیر با توجه به كارهای انجام شده قابل مقایسه با هفت سال قبل از آن نیست. دراین مدت قطره چكانی خرج كردیم كه پول درست و بجا و با تمركز بر اولویت ها به مصرف برسد.
وی بیان كرد: قرارگاه سازندگی خاتم به عنوان آخرین پیمانكار كمال همراهی داشت و تحریم ها را تحمل كرد ولی چاره ای جز انتخاب یك مسیر سخت نداشتیم تا امروز به موفقیت برسیم.
زنگنه گفت: راه توسعه روشن است و آنرا بلدیم و آنچه كه گفتیم عمل كردیم و پشتوانه ما عمل ماست، نه اینكه یك سری نظریه بدهیم. آنچه را می گوییم انجام دادیم و شاهد آن همین تاسیسات و جوانان درحال كار و عملكرد قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء است .
به گزارش ایرنا، با بهره برداری از مرحله نخست پالایشگاه میعانات گازی 360 هزار بشكه ای ستاره خلیج فارس روزانه ١٢ میلیون لیتر بنزین یورو4، چهار میلیون و 500 هزار لیتر گازوئیل یورو4 ، یك میلیون لیتر نفت سفید یورو4 و یك میلیون و ٣٠٠ هزار لیتر گاز مایع (الپیجی) یورو 4 تولید می شود.
با بهره برداری كامل از پالایشگاه ستاره خلیج فارس با تولید 36 میلیون لیتر بنزین با كیفیت یورو 4 و 5 ، تولید بنزین در كشور به بیش از ١٠٠ میلیون لیتر در روز خواهد رسید كه افزون بر قطع واردات بنزین، امكان صادرات این فرآورده و افزایش كیفیت سوخت مصرفی داخل نیز فراهم شده و ایران به جرگه صادر كنندگان بنزین می پیوندد.
دو مرحله باقی مانده پالایشگاه 360هزار بشكه ای میعانات گازی ستاره خلیج فارس نیز به ترتیب به فاصله هر6 ماه وارد مدار تولید می شود و در صورت تأمین مالی و رفع مشكلات، شاهد بهره برداری از كل این طرح تا پایان سال 1396 خواهیم بود.
این پالایشگاه معادل 66 درصد مجموع تولید دیگر پالایشگاه های كشور بنزین تولید می كند.
خوراك (میعانات گازی) مورد نیاز این پالایشگاه از طریق یك خط لوله به طول بیش از 388كیلومتر از پالایشگاههای گازی عسلویه تأمین می شود.
درمراحل ساخت پالایشگاه ستاره خلیج فارس بیش از 10 هزار نفر نقش آفرین بوده اند كه با راه اندازی آن نه تنها كشور در تأمین بنزین مورد نیاز خودكفا شده است بلكه قادر هستیم صادرات بنزین به كشورهای دیگر را نیز آغاز كنیم.
عملیات احداث پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس با هدف قطع وابستگی كشور به بنزین وارداتی و كاهش فروش خام نفت از بهمن 1385 آغاز شد.
با بهره برداری ازمرحله اول پالایشگاه ستاره خلیج فارس با ظرفیت روزانه 120هزار بشكه میعانات گازی مقدمه پیوستن ایران به باشگاه صادر كنندگان بنزین فراهم شد.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
اقتصام**1561**1579*گزارشگر : مژگان توانا * انتشار : مرضیه فاتحی
تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۵
تهران- ایرنا- رسانه های منتقد دولت این روزها با تمام توان وارد عرصه شده اند تا با سیاه نمایی دستاوردهای ارزشمند دولت یازدهم در تمام عرصه ها در چهار سال گذشته مردم را از رسیدن به یك آینده روشن، ناامید كنند و تلاش صنعتگران و زحمتكشان ایران زمین را «هیچ» نشان دهند.