تهران- ایرنا-رییس دانشگاه علوم پزشكی ایران گفت: یكی ار حوزه هایی كه این دانشگاه قصد دارد با كمك ستاد علوم شناختی و پژوهشكده علوم شناختی وارد شود، حوزه بازتوانی شناختی است.

به گزارش خبرنگارعلمی ایرنا، سید جواد میراسماعیلی روزسه شنبه در هفتمین كنگره بین المللی علوم شناختی با بیان اینكه اختلالات شناختی به عنوان یكی از شایع ترین و درعین حال مهمترین مشكلات بیماران مبتلا به بیماری های سیستم عصبی است، افزود:اهمیت تشخیص، درمان و بازتوانی این اختلالات به دلیل تاثیر آنها در روند درمان، كارایی و بازگشت موثر به جامعه غیر قابل انكار است.
وی گفت: با تربیت دانش آموختگان متخصص در زمینه های علوم اعصاب و علوم شناختی در كشور اكنون زمان آن فرا رسیده كه از دانش و مهارت های حرفه ای دانش آموختگان این رشته ها با همكاری متخصصان بالینی مربوطه در جهت كاهش پیامدهای بهداشتی، اجتماعی و اقتصادی ناشی از اختلالات شناختی استفاده شود.
وی ادامه داد: بازتوانی شناختی به عنوان یك دانش مستقل در حیطه بازتوانی تاكنون در كشور مغفول مانده است كه نبود سیستم ثبت اطلاعات مربوط به اختلالات شناختی در مراكز درمانی و بازتوانی، نبود نیروی انسانی متخصص وابزارهای مناسب و هنجار شده سنجش، نبود برنامه آموزشی مربوطه در سایر رشته های بالینی و عدم وجود ابزارهای مداخله ای مناسب در كشور دلایل آن است.
رییس دانشگاه علوم پزشكی ایران تاكید كرد: از سوی دیگر استفاده از روش های تایید شده و مبتنی بر شواهد مداخلات شناختی در كشور توسط افراد متخصص بیش از پیش احساس می شود.
وی گفت: علوم اعصاب و به ویژه علوم اعصاب شناختی به عنوان یكی از علوم استراتژیك و راهبردی مطرح است كه امیدواریم علوم مغزی و شناختی در كنار سایر علوم نوین مانند بیوتكنولوژی ، نانو و ای تی در دهه آینده تحولات شگفت انگیزی را در حوزه های انسانی و اجتماعی و پزشكی ایجاد كند.
وی اظهار كرد: هنوز در حوزه پزشكی درمان بیماری های سیستم عصبی یعنی نورولوژیك و روانپزشكی با توجه به ماهیت پیچیده این سیستم شگفت انگیز با مشكلات زیادی روبه رو است؛ البته در سالهای اخیر با پیشرفت این علوم نوین به ویژه نوروساینس در كنار محاسبات زیستی و بیوانفورماتیك افق های جدیدی در زمینه تشخیص و درمان این بیماری ها گشوده شده است.
وی گفت:در همین راستا انتخاب پایان نامه ها و طرح های تحقیقاتی كاربردی با مشاركت دپارتمان های بالینی و صنعتی خارج از دانشگاه از راهبردهای اصلی گروه علوم اعصاب این دانشگاه است.
وی تاكید كرد: در جهت تحقق اهداف عالیه نظام جمهوری اسلامی در حوزه علمی و در راستای اجرایی سازی اهداف اسناد بالادستی مانند نقشه جامع علمی كشور ناگزیریم در برنامه ریزی های آموزشی و پژوهشی به خصوص به علوم و فناوری های نوین مانند علوم اعصاب توجه ویژه داشته باشیم.
وی به فعالیت های دانشگاه علوم پزشكی ایران در زمینه علوم شناختی اشاره كرد و گفت: عقد تفاهم نامه با پژوهشكده علوم شناختی و تاسیس كلینیك مغز و اعصاب، تاسیس اولین بانك مغزی در منطقه و ایران، اولین دوره دانشجویان دكترای تخصصی علوم اعصاب كشور، تاسیس انجمن علوم اعصاب كشور تاسیس مركز طب بازساختی و كلین روم ( اتاق تمیز) برخی فعالیت های این دانشگاه در این زمینه است
همچنین مهدی تهرانی دوست دبیر علمی هفتمین كنگره بین المللی علوم شناختی گفت: علوم شناختی ماهیتی چند وجهی دارد از این رو نیازمند جمع اوری اطلاعات و همكاری رشته های مختلف مانند روانشناسی، روانپزشكی، مغز و اعصاب ، مهندسی ، فیزیك و فلسفه است.
تهرانی گفت: ٤٥ مقاله به صورت شفاهی و ٩٠ مقاله به صورت پوستر ارائه می شود، همچنین ١٢ سخورانی كلیدی توسط سخنرانان بین المللی و داخلی ارایه می شود.
وی افزود: ١٠ پنل با موضوعات مختلف علوم شناختی برگزار می شود و برگزاری چهار سمپوزیوم با موضوعاتی كه در آن زمینه آنها تحقیق شده از دیگر برنامه های این همایش است.
وی ادامه داد: برای آشنایی بیشتر دانشجویان با علوم شناختی یك سمینار نیم روزه توسط استادان این دانشگاه فردا برگزار می شود ، همچنین در همین راستا سمیناری برای دانش آموزان برگزار خواهد شد.
تهرانی افزود: در روز آخر همایش در سه سالن طرح های حمایت شده در زمینه علوم شناختی ارائه می شود.هفتمین كنگره بین امللی علوم شناختی از 10 تا ١٤ اردیبهشت ماه در سالن همایش های رازی ادامه دارد.
**904** 1440
** خبرنگار:‌كیمیا عبدالله پور** انتشار: گلشن