اهواز ـ ایرنا ـ معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: اینكه عده‌ای خود را در دانشگاه تافته جدا بافته بدانند معنی ندارد چراكه دانشگاه ملك هیچ فرد یا جریانی نیست و متعلق به همه گروهای دانشجویی و استادان است.

به گزارش ایرنا ضیاء هاشمی شامگاه سه شنبه در آیین اختتامیه نهمین جشنواره حركت در دانشگاه شهید چمران اهوازگفت:همواره تاكید می كنیم نگاه امنیتی به دانشگاه مطرود و غلط است ما دانشگاه امن میخواهیم نه دانشگاه امنیتی.
وی گفت: تهدید دانشجویان مطلقا غلط است و هر دانشجو و هر گروه و هر مجمع دانشجویی نباید از ناحیه دیگران تهدید شود یا محدودیتی خارج از ضوابط برای او وجود داشته باشد.
وی افزود: برای بسیاری از سنگ اندازی‌های كه در فضای دانشگاه می‌شود متاسفیم و وظیفه خود میدانیم تلاش كنیم تا در حد توان خود تلاش كنیم اما اختیارت ما نیز حدی دارد و به عقیده من مداخلاتی كه در برخی كارها صورت می‌گیرد از نظر ما غلط است.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری توضیح داد:خرسندم كه در چهارمین سال از دولت تدبیر و امید شاهد فضای آزاد و پرنشاطی در دانشگاه هستیم كه دانشجویان بدون لكنت زبان و با سلایق مختلف عقاید و نقدهای خودشان را به صراحت و شجاعت بیان می كند این بهترین دستاوردی است كه می‌توان از حوزه فرهنگی اجتماعی دانشگاه نام برد و افتخاری است كه چنین فضایی ایجاد شده است.
وی درپاسخ به پرسش های دانشجویان درباره نظارتهای غیرقانونی بر چاپ نشریات بیان كرد: نظارت غیرقانونی پیش از چاپ وجود ندارد و اگر هم جایی باشد غلط و غیرقانونی است.
هاشمی گفت: نشریات دانشجویی طی سه سال گذشته رشد خوبی داشته است و بیش از 2 هزار نشریه به نشریات دانشجویی اضافه شده كه از نظر كیفی هم قابل قبول هستند.
وی محدودیت‌ها و تهدیدات بر نشریات دانشگاهی را غلط دانست و اظهار كرد: این تهدیدات غیر قانونی است و نباید صورت بگیرد و از آنجایی كه تهدید و فشارها خارج از ضوابط مصوبات شورای انقلاب فرهنگی است ما آن ها را پیگیری می‌كنیم.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تصریح كرد: تلاش می كنیم جلوی این تهدیدات گرفته شود البته برخی از آن‌ها از قدرت ما خارج است.
وی با اشاره به كانون های فرهنگی و علمی در دانشگاه توضیح داد: كانون‌ها علمی و فرهنگی رشد و توسعه خوبی داشته اند و آیین نامه كانون ها به ویژه در مجامع تخصصی ضرورت دارد، لذا تاكید داریم كه زودتر امكان تشكیل مجامع تخصصی كانون ها فراهم شود همانطور كه در بخش انجمن های علمی از پنح اتحادیه توانستیم به 32 اتحادیه برسیم.
هاشمی درباره رخوت در فضاهای دانشگاهی اظهار كرد: دانشگاه‌های ما نسبت به سبك ایده آل فاصله دارد اما معتقدیم هر كلاس یك كرسی آزاد اندیشی و هر محفل دانشجویی باید یك فضای گفت‌وگو باشد.
وی ادامه داد: امروز نسبت به سه سال پیش شاهد كاهش این رخوت هستیم و نشاط در فضای دانشگاه افزایش یافته است اما مطئنیم كه هنوز آغاز راه هستیم و دانشگاه‌های ما باید پویاتر باشند.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به رشد علمی دانشگاه ها گفت: در بیشتر شاخص‌ها رشد خوبی داشته‌ایم البته در سالهای 90و 92 افت را شاهد بودیم اما سال 93 دوباره این رشد آغاز شد و امروز 4 رتبه ارتقا یافته ایم.
وی گفت: سرعت رشد ما مثل 12 سال پیش نیست چراكه امكان ندارد آن سرعت حفظ شود زمانی رتبه 50 بودیم و به 21 رسیدیم اما رتبه 15 هستیم و در مقطعی قرار داریم كه به طور طبیعی سرعت كم می شود.
هاشمی با اشاره به وجود آسیبهای اجتماعی در میان دانشجویان بیان كرد: جدیدترین آمارها نشان از كاهش آسیبهای اجتماعی در میان دانشجویان دارد این دغدغه در سال‌های مختلف بوده است و شاهد بودیم گفتمان شعارگرایانه نتوانست آن را حل كند اما در این دولت برای اولین بار به طور جدی و واقع بینانه به آسیب‌ها پرداخته شد و مقام معظم رهبری نیز حمایت ویژ ای داشت كه امیدواریم نتیجه بخش باشد.
در پایان این آیین از برگزیدگان جشنواره تقدیر به عمل آمد.
7164/6125 خبرنگار:عاطفه جوادی ** انتشار:سیدبهادر حسینی