تهران-ایرنا-حسن روحانی، نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: در دولت دوازدهم نیز مانند دولت یازدهم یك برنامه 100 روزه و یك برنامه چهارساله داریم، برنامه چهارساله دولت آینده تدوین شده و در اختیار مردم است و برنامه 100 روزه نیز كه با اولویت اشتغال جوانان و اجرای طرح كارورزی همراه است، به زودی اعلام می شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حسن روحانی بامداد چهارشنبه در برنامه پاسخ به ایرانیان خارج از كشور كه از شبكه جام جم پخش شد، افزود: در دولت یازدهم، دو برنامه داشتیم یكی برنامه 100 روزه كه اجرا شد و در پایان، گزارش آن را به مردم ارائه كردیم و دیگری برنامه چهارساله كه بخشی از آن اجرا شده و بخشی هم در حال اجراست.
وی گفت: در دولت دوازدهم نیز اگر مردم باز هم به این دولت رای دهند، دو برنامه داریم، یكی برنامه چهار ساله كه به صورت مفصل تدوین و منتشر شده است و در اختیار مردم است و همه می توانند آن را ببینند و دیگری برنامه ای است كه برای 100 روز اول داریم و به زودی اعلام می شود.
روحانی ادامه داد: یكی از اولویت های برنامه 100روزه، طرح كارورزی برای اشتغال جوانان است كه در شورای عالی اشتغال نیز تصویب شده و سازمان مدیریت و برنامه ریزی مشغول تدوین آیین نامه اجرایی آن است، این اولین اقدام اقتصادی دولت دوازدهم خواهد بود كه در 100 روز اول آغاز می شود.
وی گفت: از همه مردم می خواهم كه روز 29 اردیبهشت پای صندوق آرا بیایند و به نامزد دلخواه خود رأی دهند. حضور ایرانیان خارج از كشور معنای خاصی دارد و به معنی وابستگی بیشتر آنها به كشور عزیزشان و نظام جمهوری اسلامی ایران است.
روحانی در پاسخ به این پرسش كه چرا نامزد انتخابات ریاست جمهوری شده است، گفت: راهی كه مردم ما در سال 92 انتخاب كردند و با توجه به اینكه این مسیر را با هم تا اینجا ادامه داده ایم، برگشت پذیر نیست. نه می خواهیم به عقب برگردیم و نه می خواهیم در نیمه راه بمانیم، باید مسیرمان را با اهداف بلندی كه مد نظر ملت بزرگ ایران است، ادامه دهیم.
وی در پاسخ به این پرسش كه مهمترین دغدغه شما در چهار سال آینده چیست، توضیح داد: همواره چه در این دوره ریاست جمهوری و چه در صورتی كه ملت ما اعتماد كند در دوره بعدی، دغدغه اصلی من همواره حقوق ملت است. ملت ما دارای حقوق بسیاری است كه در قانون اساسی و به ویژه فصل سه آن مطرح شده است و باید دقیقا اجرا شود.
روحانی افزود: رئیس جمهوری مكلف و مسئول اجرای قانون اساسی است و بخش مربوط به حقوق ملت نیز بسیار اهمیت دارد بویژه مسئله آزادی مردم در حوزه های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی كه دغدغه اول من است.
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: دغدغه دوم من، زندگی مردم است بویژه كسانی كه با فقر و دغدغه معیشتی روبرو هستند و باید به فكر آنها باشیم و عدالت اجتماعی واقعی را برای مردم فراهم كنیم.
وی در پاسخ به پرسشی در مورد اهمیت ایرانیان خارج از كشور و برنامه دولت آینده برای آنان گفت: ایرانیان خارج از كشور دارای همان جایگاه و حقوقی هستند كه مردم ما در داخل كشور دارند. آنها ایرانی هستند به همان اندازه كه ایرانیان داخل كشور باید دارای عزت، كرامت و حقوق شهروندی باشند آنها هم به همان صورت هستند.
روحانی افزود: هر جا كه ایرانی زندگی می كند، به ملت و میهن عزیز ما تعلق دارد و ایرانیان درخارج كشور یك سرمایه بزرگ برای همه ما هستند و ما باید از این سرمایه به بهترین وجه برای عزت و پیشرفت كشور استفاده كنیم.
وی در پاسخ به پرسشی درباره ارزیابی از عملكرد نمایندگی های خارج از كشور و برنامه وی برای افزایش كارآمدی این نمایندگی ها گفت: البته در این زمینه قاضی اصلی و قضاوت اصلی به عهده خود ایرانیان عزیز ماست كه در كشورهای مختلف زندگی می كنند. ما مجموعا در 63 كشور نمایندگی فرهنگی داریم و آنها تلاش می كنند برای اینكه جامعه ایرانی خارج از كشور در كشورهای مختلف با فرهنگ و هویت ایرانی در مراسم و روزهای مختلف بیشتر آشنا شوند.
وی ادامه داد: به اعتقاد من وضع نمایندگی های ما در دولت یازدهم بهتر از دوره های قبل بوده و فعالیت های بهتری داشته است و علاوه بر آن مردم و ایرانیان به طور مستقیم از طریق سامانه ریاست جمهوری با ما در تماس هستند و نظرات خود را اعلام می كنند.
روحانی افزود: آن طور كه من نظرات مردم را می بینم، مردم از عملكرد نمایندگی های خارج از كشور رضایت نسبی دارند اما خواست من این است كه نمایندگی ها باید برای خدمت به مردم و در جهت اهداف فرهنگ ایرانی و اسلامی تلاش بیشتری بكنند.

*برجام امكان صادرات پسته و فرش به آمریكا را فراهم كرد
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به پرسشی درباره برنامه های دولت آینده برای مقابله با سنگ اندازی های آمریكا در مسیر سرمایه گذاری های ایرانیان خارج از كشور گفت: قدم اول برنامه ما در واقع برجام و توافقی كه با پنج به علاوه یك داشتیم، بود كه در این توافق برخی از تحریم ها برداشته شد و برخی از تحریم های اولیه كه مجزا از موضوع هسته ای بوده، باقیمانده است.
وی تأكید كرد: آنچه مربوط به تحریم های هسته بود امروز برداشته شده است در برجام امكان صادرات برخی از كالاهای ایرانی به آمریكا مثل فرش و پسته فراهم شده است و ایرانیان فعال در این زمینه ها می توانند فعالیت كنند.
روحانی افزود: من در هر چهار سال كه به نیویورك رفته ام، در نشست با ایرانیان به آنها گفته ام كه از طرف ایران هیچ مانعی وجود ندارد اما به هر حال مقررات خود آمریكا موانعی را از گذشته ایجاد كرده است كه خود ایرانی ها و ما باید تلاش كنیم كه هر گونه تحریم مربوط به ایران برداشته شود.
وی ادامه داد: تا امروز اجرای برجام به خوبی پیش رفته است گر چه مواردی هستند كه آمریكایی ها كاملا مطابق با برجام عمل نكرده اند اما فضای بهتری برای ما و ایرانیان ساكن امریكا به وجود آمده است. حتی برخی از ایرانیان از آمریكا به ایران آمده اند و مشغول كار شده اند.

** بازگشت 500 نخبه ایرانی به كشور در سال 95
روحانی گفت: در طول یكسال گذشته حدود 500 نفر از نخبگان و تحصیل كردگان به ایران مهاجرت معكوس داشته اند كه برخی از اینها در آمریكا ساكن بوده اند و تحصیل می كرده اند و از شاگردان دانشگاه های معروف آمریكا بوده اند، شرایط برای بازگشت ایرانیان مهیا شده است و امیدواریم این شرایط روز به روز بهتر شود.
نامزد دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به پرسشی درباره برنامه وی برای حمایت از محور مقاومت و مردم فلسطین گفت: منطقه ما مشكلات متعددی از گذشته داشته زیرا خاورمیانه، منطقه مهمی است به طوری كه خاورمیانه قلب جهان است و ایران قلب خاورمیانه و به هر حال دنیا به دلیل منابع سرشاری كه در این منطقه است، همواره چشم طمع به این منطقه داشته است.
وی افزود: در كل منطقه نیازمند محور مقاومت هستیم تا بتوانیم در برابر چشم طمع و فشار بیگانگان ایستادگی كنیم.
روحانی گفت: اسرائیل و صهیونیسم از ابتدای شروع به كارش كه تقریبا حدود 70 سال پیش می شود، دولت نامشروعی را در این منطقه تشكیل داده است و همواره برای منطقه مشكل و معضل بوده است و مردم منطقه را در فشار قرار داده است و متاسفانه هیچ راه دیگری مثل قطعنامه های سازمان ملل و نصایح سایر كشورها، تاكنون روی اسرائیل تأثیر گذار نبوده است.
وی اضافه كرد: مردم فلسطین ملت مظلومی هستند. بخش بزرگی از این ملت 70 سال است كه آواره هستند و بخش دیگر نیز در داخل اسرائیل تحت فشار شدید زندگی می كنند بنابراین راهی جز ایستادگی و مقاونت برای احقاق حقوقشان وجود ندارد البته پرچمدار این مسیر خود فلسطینیان هستند.
روحانی گفت: ملت فلسطین برای احقاق حقوق خود راهی جز مقاومت و حمایت كشورهایی دیگر اعم از كشورهای عرب و همه كشورهای آزادیخواه در جهان وجود ندارد.
وی اضافه كرد: فلسطین همیشه برای ما یك آرمان بلند بوده و هست. امام در سال 43 به صورت مفصل و همچنین در سال 42 در مدرسه فیضیه راجع به تجاوزات اسرائیل سخنرانی كردند و مسئله فلسطین و قدس شریف و آزادی این ملت از یوغ دیكتاتوری تحت عنوان اسرائیل را مطرح كردند و امروز هم این مسئله مطرح است.
وی ادامه داد: ما روز قدس را به عنوان یك روز جهانی همواره پاس داشته ایم و پاس می داریم. من در هر سخنرانی بین المللی كه داشته ام بر حقوق ملت فلسطین تأكید داشته ام و فلسطین همواره مسئله مهمی برای منطقه ما و جهان اسلام است.

*نباید تروریسم القاعده و داعش مسئله فلسطین را از اولویت خارج كنند
روحانی تصریح كرد: متاسفانه امروز تروریسم هایی مثل داعش و القاعده كاری كرده اند كه مسئله فلسطین به فراموشی سپرده شود یا از مسئله اول به دوم و سوم تبدیل شود. ما نباید بگذاریم تروریسم راه خود را در منطقه ادامه دهد و در این مسیر هر اقدامی از دست ملت و دولت ایران بر بیاید، آن را وظیفه خود می داند.
نامزد دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری درباره ارتباط با كشورهای همسایه، منطقه و جهان گفت: این مسئله روشن است كه ارتباط ما با جهان بر مبنای منافع ملی ماست. همه كشورهای نیز همین طور هستند و ارتباطشان با دیگران بر همین مبناست.
وی گفت: اساس برای ما در ارتباط با كشورهای دیگر منافع ملی ماست و با هر كشوری كه منافع ملی ما بهتر تأمین شود رابطه نزدیكتر خواهیم داشت.
روحانی با تأكید بر اهمیت ارتباط با كشورهای همسایه گفت: بسیاری از اقوام ما در مناطق مرزی با اقوامی كه در مناطق مرزی دیگر هستند، ارتباط خویشاوندی دارند و گاهی از یك قومیت هستند و این موضوع برای امنیت ملی، سیاسی و اقتصادی ما اهمیت بسیاری دارد.
وی افزود: جهان اسلام هم برای ما بسیار مهم است زیرا دارای فرهنگ مشترك هستیم. در رابطه با كشورهای دنیا پس از برجام فضا برای رابطه با دنیا بازتر شده است و هر جا فضا بازتر باشد، ارتباط ما با كشورها بهتر می شود. اگر فقط با یك كشور رابطه داشته باشیم انتخاب ما محدود است و اگر با 100 كشور رابطه داشته باشیم، فضا صد برابر می شود و اگر با 150 كشور رابطه داشته باشیم با همین نسبت تعامل ما با دنیا بیشتر می شود.
روحانی گفت: مبنای ما تعامل سازنده با دنیا است و البته این تعامل سازنده اختصاص به دولت ها ندارد و ملت ها هم می توانند با هم رابطه داشته باشند ما می خواهیم ملت ما با ملت های دنیا تعامل سازنده داشته باشد و در این میان برای ما همسایگان و جهان اسلام جایگاه خاصی دارد.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درباره حمایت از سینمای ارزشی ایران و معرفی آن به جهان گفت: سینما ابزار فرهنگی بسیار مهم ماست البته این ابزار عمدتا فرهنگی است اما می تواند در آن مسائل اقتصادی و سیاسی هم باشد.
وی افزود: سینما یكی از ابزارهای مهم معرفی فرهنگ، دین، مذهب و آداب و رسوم ماست و برای معرفی این هویت به دنیا، سینما می تواند خیلی نقش داشته باشد، تلاش ما در این دولت این بوده است كه سینما را توسعه دهیم و این فضا را باز كنیم.
روحانی گفت: اگر مقایسه ای نسبت به چهار سال پیش داشته باشیم، می بینیم كه چقدر جوانان ما وارد سینما شده اند و كارگردان جوانی را داریم كه در كنار كارگردان باتجربه و قدیمی دارند كار می كنند و علاقه مردم به سینما خیلی بیشتر شده است.
وی ادامه داد: آمارها را وقتی با سال 94 مقایسه می كنیم تعداد افرادی كه امروز علاقه دارند به سینما بروند و فیلم های مورد علاقه خود را ببیند خیلی بیشتر شده اند به طوری كه در ایام عید حتی اكران ها، در مواردی 24 ساعته بود.
روحانی افزود: سینما برای ما اهمیت بسیار دارد. سینمای ما باید حضور جهانی پیدا كند اگر فیلم و هنر ما با نگاه داخل باشد یك جور است، اگر با نگاه به جهان باشد طور دیگری است و اگر نگاه ما به جهان اسلام باشد، سبك دیگری و اگر به فرهنگ فارسی زبان ها باشد، به گونه دیگری است.
وی ادامه داد: در همه اینها ما مثال هایی از سینمای موفق داریم. در سینما و سریال های تلویزیونی جایی كه نگاه به جهان اسلام است، می بینیم فیلم ما در كشورهای دیگر مورد استقبال قرار می گیرد و جایی كه فیلم ما پیام جهانی دارد ما در فستیوال ها و جشنواره های مختلف در سطح جهانی حضور داریم.

*عكس العمل شایسته كارگردان ایرانی در دیپلماسی عمومی
وی خاطر نشان كرد: در این اواخر دیپلماسی عمومی ما از طریق یك كارگردان صورت گرفت. وقتی كه آمریكا در مورد صدور ویزا به ملت ایران اهانت كرد یك كارگردان ما با عمل خود كه یك دیپلماسی عمومی بود توانست عكس العمل خوب نشان دهد و خیلی مهم است كه این پیام به گوش جهانیان می رسد.
روحانی اضافه كرد: سینما و هنرمندان ما می توانند سفیران بسیار خوب ملت ایران باشند و پیام ملت ایران را به گوش جهانیان برسانند. امیدوارم دولت دوازدهم فضای بهتری برای هنرمندان ایجاد كند . من خوشحالم كه امروز در زمینه كتاب، فیلم، تئاتر شرایط بهتری را شاهدیم و مردم ما هم همین احساس را دارند و این شرایط در دولت بعد در صورتی كه در خدمت مردم باشیم حتما، بهبود خواهد یافت.

*افزایش 30 درصدی فروش صنایع دستی در دولت یازدهم
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درباره صنایع دستی ایران و معرفی آن به سایر كشورها توضیح دا: صنایع دستی هم معرفی فرهنگ ماست و هم معرفی هنر ماست و هم منافع اقتصادی برای مردم ما دارد. ما صنایع دستی را در روستا ها رواج بسیاری دادیم و صادرات صنایع دستی در این دولت 30 درصد نسبت به دولت گذشته افزایش یافت.
وی افزود: در زمینه فرش یكی از آثار برجام همین بود كه صادرات فرش به آمریكا آزاد شد و خیلی در توسعه صادرات فرش موثر بود. در سایر صنایع هم واقعا صنایع دستی، هنر ایرانی های عزیز ماست و به خاطر اینكه در مسئله گردشگری شرایط ما بهتر شده ، فروش صنایع دستی ما هم در خارج و در داخل بیشتر شده است.

*افزایش 12 درصدی گردشگران خارجی
روحانی از افزایش 12 درصد گردشگران خارجی به كشور در دولت یازدهم خبر داد و گفت: یكی از سوغاتی های این گردشگران صنایع دستی ماست از طرف دیگر فضای مجازی هم به كمك آمده و الان بسیاری از فروش صنایع دستی حتی در روستاها از طریق شبكه های اجتماعی و فضای مجازی انجام می شود.
وی ادامه داد: بنابراین توسعه شبكه های اجتماعی و شرایط فضای مجازی كه یكی از كارهای مهم دولت یازدهم بوده است در زمینه صنایع دستی هم موثر بوده است.

*اجازه نمی دهیم ویروس تروریسم وارد كشور شود
روحانی در پاسخ به پرسشی درباره برنامه دولت دوازدهم برای حفظ امنیت با توجه به ناامنی در كشورهای همسایه و حضور گروه های تروریستی گفت: برای مبارزه با تروریسم در دو مرحله باید مسئله را ببینیم. یكی امنیت ملی و داخلی خودمان كه این ویروس تروریسم وارد كشور ما نشود.
وی افزود: برای این كار از ابتدا من معتقد بودم كه وحدت ملی همه مردم از اقوام و مذاهب مختلف در صورتی كه مطابق قانون اساسی و قوانین موضوعه و حقوق شهروندی به آنان توجه شود، امنیت ملی نیز تقویت می شود.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: وقتی كرامت و احترام مردم و اقوام مختلف حفظ شود ، فضای جذب برای تروریسم از بین می رود چون تروریسم باید فضای جذب برای خودش ایجاد كند و مهمترین كاری كه ما باید ایجاد كنیم این است كه فضای جذب را از تروریسم بگیریم.
وی ادامه داد: چرا تروریسم در اروپا و در برخی از كشورهای منطقه می تواند خوب جذب كند. هر جا فقر و جهل باشد می تواند با استفاده از آن افرادی را جذب كند بنابراین برای حفظ منافع ملی خودمان و امنیت منطقه باید كار فرهنگی در سطح جهان انجام شود البته كار اقتصادی هم لازم است. باید فاصله های اقتصادی را كم كنیم و البته كار نظامی و امنیتی هم گاهی ضروری است.
وی افزود: باید از قدرت هوشمند استفاده كنیم، گاهی قدرت نرم و گاهی قدرت سخت. در دولت یازدهم یكی از امتیازات بزرگی كه داریم این است كه امنیت بسیار خوب و مثال زدنی در ایران برقرار است همه كشورهای منطقه و همه جهان می بینند كه ایران كشور امنی است و این امنیت در سایه هوشیاری ملت ایران و انسجام ملی و فداكاری های نیروهای نظامی و انتظامی شكل گرفته است و البته بخش فرهنگی، سینما، فیلم و رسانه نیز می توانند موثر باشند و بوده اند.
وی افزود: ما برای امنیت خودمان، منطقه و جهان قدم های لازم را برمی داریم و تا امروز موفقیت های خوبی داشته ایم. ایران را به حمد الله امن نگه داشتیم و به امنیت بسیاری از كشورها مثل سوریه، لبنان، عراق، پاكستان و یمن هم كمك كرده ایم و حتی اگر از دستمان برآید برای امنیت كشورهای دور مانند چین و حتی اروپا اگر بتوانیم كمك می كنیم و مبارزه با تروریسم را وظیفه خود می دانیم.

*پیشی گرفتن صادرات غیر نفتی بر واردات پس از 60 سال
روحانی درباره توسعه صادرات غیر نفتی نیز گفت: صادرات غیر نفتی برای ما بسیار مسئله مهمی است اصلا دلیل تحریم نفت ما نیز به خاطر این بود كه دیدند اتكای كشور به صادرات نفت است و دشمن فشار آورد و نفت را تحریم كرد و فرآورده های نفتی، میعانات گازی و فرآورده های پتروشیمی را تحریم كرد كه ما فشار آورد.
وی افزود: اگر صادرات ما متنوع باشد قدرت ملی ما بالا می رود ودولت یازدهم یكی از افتخاراتش این است كه برای اولین بار صادرات غیر نفتی را آن قدر افزایش داده كه بر واردات ما پیشی گرفته است.
وی ادامه داد: بعد از 60 سال و اندی برای اولین بار در سال 94 صادرات غیر نفتی بر واردات پیشی گرفت و در سال 95 هم این اتفاق افتاد و تلاش ما این است كه امسال صادرات غیر نفتی را افزایش دهیم و فقط در بخش پتروشیمی در سال گذشته حدود 9 میلیون تن افزایش صادرات مواد پتروشیمی داشتیم كه 5.5 میلیارد دلار صادرات ما در یكسال بیشتر شده است. در فولاد هم همین طور است و ما الان در بازارهای جهانی حضور پیدا كرده ایم.
نامزد دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: در گندم كه ما همیشه وارد كننده بودیم در سال گذشته صادر كننده بودیم و 3 میلیون تن گندم نیز در معرض صادرات قرار دارد و امسال هم امیدوارم كه در مسیر صادرات گندم باشیم.
وی ادامه داد: در صادرات ایرانیان خیلی می توانند نقش داشته باشند، صادرات یك زنجیره می خواهد اعم از نوع بسته بندی، سازگاری آن با فضای فرهنگی و ذائقه مردم مهم است.
وی افزود: ایرانی ها می توانند بسیار در بخش صادرات نقش ایفا كنند، در گذشته صادرات فرش و پسته بود امروز در بخش های متنوع قدرت صادرات داریم.
روحانی گفت: وقتی یك شركتی از ایران می رود و با همكاری ایرانی های یك كشوری یك فعالیتی را شروع می كند خیلی از اجناس رااز ایران منتقل می كند و این به معنای صادرات غیر نفتی است و در صادارت غیر نفتی ایرانیان نقش بسیار خوبی داشته اند و می توانند داشته باشند.
وی افزود: من در اكثر سفرهای خارجی كه داشته ام صادركنندگان، بازرگانان، كارآفرینان و تولید كننده های ایرانی را نیز باخود برده ام و بین اتاق بازرگانی و وزارت خارجه هماهنگی خوبی بوجود آمده و بین دولت و بخش خصوصی رابطه بسیار خوبی بوجود آمده است.
روحانی اضافه كرد: در سفرهای خارجی با ایرانی ها و وارد كنندگان و تولید كنندگان جلسات و بحث های متعدد داشته ام و در سفرهای استانی نیز هر استانی كه رفته ام در آنجا یك جلسه با كارآفرینان داشته ام و در هر استانی، ایرانی های آن استان از خارج كشور آمده اند و سرمایه گذاری های متنوعی در استان های خودشان یا در سراسر كشور داشته اند.
نامزد دوازدهمین دوره ریاست جمهوری در مورد استفاده از ظرفیت ایرانیان خارج از كشور برای مقابله با ایران هراسی و اسلام هراسی گفت: یكی از توطئه هایی كه علیه كشور ما سالهاست ادامه داشته و الان هم كم و بیش ادامه دارد، بحث اسلام هراسی بوده در كل و حتی ایرانی هراسی و مسلمان هراسی و شیعه هراسی در سالهای گذشته بوده و ما در این دولت تلاش كرده ایم ایران هراسی را كاهش دهد و چهره واقعی ایران و ایرانی را به جهان معرفی كنیم .
وی افزود: در همان سال اول دولت در مجمع عمومی سازمان ملل طرحی مبنی بر جهان عاری از خشونت و افراطی گری را مطرح كرد و به گونه ای شد كه قطعنامه پیشنهادی ایران در مجمع عمومی به اتفاق آرا تصویب شد و نشان داد كه ایران پرچمدار مبارزه با خشونت است نه اینكه طرفدار ترور و خشونت باشد و كاری هم كه ایران در عراق و سوریه انجام داد، نشان داد كه ایران پرچمدار مبارزه با خشونت است.
وی گفت: ایرانی های خارج از كشور هم با مقالات و سخنرانی هایشان در این زمینه تلاش كردند و خود برجام بزرگترین پیامش مبارزه با ایران هراسی بود چون آنها می خواستند بگویند ایران می خواهد بمب اتم تولید می كند و منطقه را تهدید می كند و توافق ما با دنیا نشان داد كه ایران دنبال تولید سلاح كشتار جمعی نبود و این یك تهمت بوده به ایران و كاری كه در آزانس شد و به صراحت اعلام شد و این مسئله بسیار مهم بود كه چهره ایران را به دنیا به خوبی معرفی كرد.
روحانی گفت: در همین برجام ایرانیان آمریكا یك تلاش گسترده ای كردند وقتی كه تندروها و افراطیون آمریكا با برجام مخالفت كردند و می خواستند در كنگره علیه برجام اقدام كنند ایرانیان كار بسیار عظیمی كردند پس بنابراین ما در كنار ایرانیان خارج از كشور می توانیم با ایران هراسی و اسلام هراسی مبارزه كنیم.
وی افزود: دانشمندان و اساتید فرهیخته ای داریم، حتی در میان تجار و ایرانیان خارج از كشور افراد باسابقه ای هستند كه ایران دوست هستند و عاشق كشور هستند و من واقعا در هر كشوری رفته ام و یك جلسه هم با ایرانی ها داشته ام واقعا می بینیم كه در وجودشان عشق به ایران است و دوست دارند كه به ایران رفت و آمد كنند و خیلی از آنها علاقه دارند به كشور برگردند و به دولت و ملت ایران كمك كنند. در زمینه مسائل فرهنگی و اسلام هراسی و ایران هراسی هم همین طور است.
وی افزود: به اعتقاد من ایرانیان در این زمینه تلاش كرده اند و ما در دولت یازدهم این تلاش را به خوبی و به وضوح مشاهده كردیم.

*سرمایه گذاری 600 میلیارد تومانی برای طرح راهیان نور
نامزد دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری درباره راهكارهای معرفی دفاع مقدس گفت: برای اولین بار در تاریخ ایران، ملت ایران در برابر نه یك كشور بلكه در برابر تعداد كثیری از كشورهای دنیا ایستاد و مقابله كرد و دفاع مقدس دفاع سربازان، سرداران، امیران، بسیجیان و مردم ایران تنها در برابر عراق نبود در برابر دنیا بود در وسط جنگ چه كسانی هواپیماهای جدید و سلاح های شیمیایی به عراق دادند،
وی افزود: چه كسانی فضا و آسمان در اختیار عراق گذاشتند پس ملت ما كار بسیار بزرگی انجام داد، من در دفاع مقدس به خاطر مسئولیت هایی كه داشته ام و سالها مسئول قرارگاه خاتم بوده ام و سالها فرمانده پدافند هوایی و مسئول ستاد پشتیبانی جنگ بودم و از نزدیك لمس كرده ام كه مردم چه كارهای عظیمی را انجام داده اند.
روحانی ادامه داد: این فداكاری باید از طریق بیان واقعیت ها، كتاب، فیلم، سریال ها منعكس شود و نمایش آن اقتدار بزرگ كه ملت بزرگ ما از خودش نشان داد، معرفی شود بویژه به جوانان و نسل هایی كه در آن دوران نبوده اند از اتمام جنگ 29 سال می گذرد و جوانان 30 و 40 ساله هستند كه از جنگ خیلی خاطره ندارند .
وی افزود: در مسئله دفاع مقدس آنجه مهم است روحیه و ایمان یك ملت به اعتقادات و كشورش و به آب و خاكش بود و آن روحیه باید معرفی شود و اینكه سلاح ساختیم یا نساختمهم نیست و آنچه مهم است و باید منتقل شود رشادت ها و رادمردی های زنان و مردانی است كه ایستادگی كردند آن مادران و همسرانی كه فرزندان و همسران خود را مشوق شدند تا به جنگ بروند.
وی افزود: افتخار می كنم به اینكه مادری را می بینم كه 4 فرزندش شهید شده و می گوید كاش فرزند پنجم من هم شهید می شد و الان هم اگر جنگ شود نوه هایم را تشویق می كنم كه به جنگ بروند.
روحانی اظهار داشت: ما در دولت یازدهم در این زمینه خیلی تشویق كردیم و امروز سرمایه گذاری بسیار بزرگی برای نمادهای جنگ كردیم و شاید مردم ندانند ما بیش از 600 میلیارد تومان خرج كردیم برای طرح راهیان نور، جاده و مسیرها و شرایط فراهم شد.
وی ادامه داد: من دوستدارم شرایطی و تورهایی فراهم شود كه ایرانیان و جوانان خارج از كشور هم بیاییند و ایران را ببینند و نمادهای دفاع مقدس، موزه های دفاع مقدس و مناطق مرزی ما را ببینند و این كار بزرگی است كه ما باید به خاطر قدرت ملی انجام دهیم تا چشم طمع به كشور ما نباشد اگر نسل ما به دفاع مقدس وصل شود می توانیم اطمینان فراوانی داشته باشیم كه كشور ما از انواع خطرها مصون خواهد بود.
*ایرانیان خارج از كشور تهدید نیستند
روحانی افزود: یكی از كارهایی كه باید انجام شود این است كه ایرانیان ما باید راحت به ایران بیایند و برگردند، گاهی وقت ها كارهایی می شود كه هیچ نیازی نیست و برخی فكر می كنند ایرانیان خارج از كشور برای ما تهدید هستند درست نمی اندیشند زیرا ایرانیان خارج از كشور برای ما فرصت هستند.
وی ادامه داد: ما نگاهمان باید نسبت به ایرانیان خارج از كشور عوض شود و تلاش این دولت هم در این مسیر بوده است. گاهی می بینم كه برای یك ایرانی كه به كشور آمده مشكلاتی ایجاد شده كه البته محدود بوده و ما دنبال كرده ایم كه مشكل برطرف شود.
وی اضافه كرد: همه ایرانیان باید احساس كنند ایران خانه شان است. آدم كه برای رفتن به خانه اش اجازه نمی خواهد و نباید هول و هراسی داشته باشد و امروز شرایط با سابق فرق كرده است. امروز همه ایرانیان در خارج از كشور یك عشق فراوانی در سراسر دنیا به كشورشان دارند و ما هم باید تسهیلات لازم را برای آنها فراهم كنیم تا آنها و فرزندان آنها و نسل سوم وچهارم آنها بیایند و از نزدیك ایران را ببینند.
*تبلیغات صدا و سیما درباره ركود اقتصادی دقیق نیست
روحانی در پاسخ به این پرسش كه «ركود در بخش تولیدی كشور از مشكلات مهمی است كه به باور كارشناسان كه حل آن می تواند مشكلات مانند اشتغال و مسكن را حل كند و برای رونق اقتصاد و اشتغال چه برنامه ای دارید»، گفت: به هر حال این سوال از طرف صدا و سیما است و صدا وسیما در مورد ركورد، تبلیغاتش دقیق نیست، ما دو مرتبه از ركورد به طور كامل خارج شدیم یك بار در سال 93 بود كه در این سال ما دارای رشد سه درصدی شدیم.
وی افزود: در سال 91 رشد اقتصادی منفی 6.8 بود و در سال 92 هم باز رشدمان منفی بود اما در سال 93 و 94 و 95 رشد مثبت داشتیم و در كشوری كه سه سال رشد مثبت دارد ركود معنی ندارد مخصوصا امسال كه ما در همه بخش ها دارای رشد هستیم بجز یك بخش كه آن هم مسكن است.
روحانی اضافه كرد: در همه زمینه ها توسعه پیدا كردیم در كشاورزی در سال 95 رشد بالای 5 درصد را داشتیم در سال 94 هم رشد بالای 5 درصد بود در صنعت و خدمات رشد خوبی داشته ایم و در بخش نفت كه یك رشد فوق العاده ای در سال 95 داشتیم.
وی افزود : ما امروز جز در بخش مسكن شاهد ركود در هیچ بخشی نیستیم اما در عین حال خیلی كار برای اشتغال و تولید باید انجام دهیم. مسئله اشتغال یك مسئله پیچیده در كشور است البته اگر همین میزان اشتغالی كه در این سه سال ایجاد شده است، در 8 سال قبل تر هم همین قدر اشتغال ایجاد شده بود الان مشكلی به نام مشكل اشتغال نداشتیم و مسئله بیكاری حل شده بود.

*اشتغال 630 هزار ایرانی در سال های 94 و 95
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: در سال 94 و 95 اشتغال خالص كشور 630 هزار بود البته برای تولید و اشتغال هنوز باید كار كنیم و راه باقیمانده بسیار داریم و ایرانی های ما می توانند در این مسیر به ما خیلی كمك كنند.
وی افزود: امروز سرمایه گذاری های خوبی در حال انجام است بعد از برجام تا امروز بیش از 13 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی تصویب شده است و برخی از آن اجرا شده و برخی در حال احراست و ایرانیان خارج از كشور برای تولید و سرمایه گذاری در كشور در خط مقدم هستند و می توانند مشاركت كنند و آنها هستند كه می توانند برای جذب سرمایه های خارجی هم مشوق باشند.
وی افزود: یكی از مسیرهایی كه برای تولید و اشتغال بیشتر در كشور است حضور خود ایرانیان و ورود دانش و فناوری و سرمایه آنها برای تولید و اشتغال در كشور است.

*ایران در مسیر پیشرفت قرار گرفته است
روحانی در نكته پایانی گفت: مردم ایران در سراسر كشور ما و همه ایرانیان عزیز ما در خارج كشور باید كاملا به آینده امیدوار باشند. ما آینده بسیار خوبی در كشور پیش رو داریم و آمارهای دو سال گذشته نشان می دهد، در مسیر پیشرفت قرار داریم و هر روز باید آرامش را در كشور بیشتر كنیم و مردم باید در زندگی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خودشان احساس آرامش كنند و برای حیثیت و آبروی خودشان احساس امنیت كنند و ما باید وسایل پیشرفت را برای آنها فراهم كنیم.
وی ادامه داد: من اعلام می كنم دولت یازدهم با آغوش باز از ایرانیان و حضور آنها در ایران و برای سرمایه گذاری استقبال كرده و دولت دوازدهم هم این استقبال را خواهد كرد و من مطمئن هستم كه با حضور ایرانیان، ایرانی پیشرفته تر و سرافرازتر خواهیم داشت.
شبد*3063*خبرنگار: افشین شاعری*انتشار دهنده: مهدی نعمتی