تهران-ايرنا- سرپرست معاونت فناوري سازمان فضايي ايران از همكاري با دانشگاه بيهانگ چين در ساخت منظومه ماهواره­ كوچك دانشجويي اپسكو خبرداد.

به گزارش روابط عمومي سازمان فضايي ايران ،مجتبي سرادقي روز چهارشنبه گفت: با توجه به تصويب و آغاز رسمي پروژه طراحي و ساخت ماهواره كوچك دانشجويي اپسكو (SSS) با مديريت و همكاري سه كشور ايران، چين و پاكستان، مقرر شد ظرف چند روز آينده قرار داد طراحي و ساخت بخش‌هايي از اين منظومه بين سازمان فضايي ايران و دانشگاه بيهانگ بعنوان نماينده چين منعقد شودكه اين قرارداد سه سال بطول خواهد انجاميد.
اين مقام سازمان فضايي افزود: سازمان فضايي ايران اين كار را در داخل كشورو با همكاري ‌نهاد‌هاي توانمند‌ داخلي از جمله دانشگاه‌هاي داراي تجربه و زيرساخت‌هاي فضايي مناسب انجام خواهد داد.
سرادقي گفت: اين پروژه منظومه ماهواره‌اي با هدف آموزش و انتقال دانش فني بصورت مشترك بين هشت كشور عضو اپسكو (ايران،‌ چين، پاكستان، تركيه، مغولستان، پرو، تايلند و بنگلادش) انجام مي ­گيرد و هدف آن ساخت يك منظومه شامل يك ميكروماهواره 30 كيلوگرمي و دو كيوبست 3U است.
وي افزود: ماموريت اين منظومه ماهواره‌ايي شامل ، تصويربرداري از زمين، دوزيمتري، كنترل ترافيك هوايي، كنترل ترافيك دريايي و Formation Flying و لينك بين ماهواره‌اي است.
ماهواره دانشجويي كوچك( SSS )(Small Student Satellite)چيست.
پروژه SSS توسط سازمان همكاري‌هاي فضايي آسيا و اقيانوسيه (اپسكو) و با مشاركت سازمان فضايي ايران در دست اجرا است.
هدف اصلي از اين پروژه همكاري بين‌المللي ميان دانشگاه‌هاي كشورهاي عضو اپسكو است تا از اين طريق دانش فضايي خود را به اشتراك گذارده و باعث ارتقاء توانمندي‌هاي خود در عرصه فعاليت‌هايي فضايي شوند.
ميزان و درصد مشاركت كشورهاي عضو دراين پروژه آزاد بوده و هريك از كشورها مي‌توانند در زيرسيستم‌هاي مختلف و همچنين در بخش‌هاي مهندسي سيستم و ديگر موارد مشاركت داشته باشند.
به گزارش ايرنا،پسكو سازماني متشكل از كشورهاي آسيا و اقيانوسه است كه در زمينه هاي صلح آميز هوا و فضا فعاليت دارد و در سال 2005 ميلادي تاسيس شد.
بنيانگذاران APSCO چهار كشور چين، ايران، پاكستان و تايلند بودند و در نهايت در سال 2008 پس از تصويب اساس نامه در مجالس اين كشورها اساس نامه نهايي در سال 2008 در پكن به امضاي وزراي نه كشور عضو رسيد.
اعضاي APSCO در حال حاضر 9 كشور ايران، چين، پاكستان، بنگلادش، تايلند، مغولستان، تركيه و پرو را در بر مي گيرد.
اين سازمان به طور رسمي در سال 2008 شروع به كار كرد و مركز آن در چين قرار دارد.
از عمده فعاليت هاي اين سازمان در زمينه هاي آموزش و تربيت نيروي انساني، انجام پروژه هاي صلح آميز مشترك در حوزه فضا و ماوراي جو و استفاده و بهره وري از ماهواره را مي توان نام برد.
براي آگاهي از آخرين اخبار اقتصادي ايران و جهان با كانال اقتصادي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
اقتصام** 2078 *1579* تنظيم كننده : محمدمهدي بهرامي ** انتشاردهنده:مرضيه فاتحي