به گزارش خبرنگار ایرنا ، معاون تولیدات گیاهی جهاد كشاورزی مازندران در مراسم نشاء مكانیزه این شالیزارها كه زیر پوشش مركز تحقیقات و آموزش كشاورزی و منابع طبیعی قرار دارد ، گفت كه پارسال در 10 هكتار از این شالیزارها نشاء مكانیزه برنج ارگانیك انجام شده بود.
عزیزالله شهیدی فر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : خزانه گیری برای عمل آوری نشاء مورد نیاز این شالیزارها هم با حضور كارشناسان به صورت ارگانیك انجام شده است .
** تولید برنج سالم
معاون جهاد كشاورزی مازندران با بیان اینكه در تولید برنج بیشتر به دنبال تولید محصول سالم هستیم، گفت : علاوه بر كشت ارگانیك مكانیزه ، كشاورزان مازندرانی امسال در 200 هكتار از شالیزارهای منطقه آمل ، بابل و فریدونكنار به صورت سنتی برنج ارگانیك كشت كردند .
وی افزود : این در حالیست كه پارسال سطح زیر كشت سنتی برنج ارگانیك در این مناطق 120 هكتار بود .
شهیدی فر گفت : در كشت ارگانیك اعم از مكانیزه و سنتی ، هیچ نوع سم و كود شیمائی استفاده نمی شود .
** تائید سلامت برنج مازندران
معاون جهاد كشاوری مازندران با تاكید بر این كه سلامت برنج مازندران بر اساس پایش های صورت گرفته از سوی دانشگاه علوم پزشكی تائید شده است ، اظهار داشت : كشاورزان برنجكار با آموزشهای لازم میتوانند از طریق مصرف بهینه كود و سم و رعایت موارد كارشناسی ، محصول سالم تولید و عرضه كنند.
وی به مبارزه بیولوژیكی با استفاده از حشرات مفید علیه آفت كرم ساقه خوار اشاره كرد و افزود : سطح مبارزه بیولوژیك در زمین های شالیزاری از 33 هزار هكتار سال قبل امسال به 47هزار هكتار افزایش می یابد.
معاون تولیدات گیاهی جهاد كشاورزی مازندران به روند كاهشی استفاده از سموم شیمیایی در كشاورزی استان اشاره كرد و گفت : سال 94 در استان سه هزار و 600 تن سموم استفاده شده بود كه در سال گذشته به سه هزار و 500 تن كاهش یافت .
وی افزود : یكی از دلایل كاهش مصرف سموم افزایش آگاهی كشاورزان ، رعایت نكات فنی در مراحل مختلف كشاورزی از جمله از بین بردن بموقع علف های هرز، شخم و شیار زمستانه و مبارزه بیولوژیكی بوده است.
** مزیت های كشاورزی ارگانیك
كشاورزی ارگانیك به معنای مدیریت تولید مناسب و سالم است كه باعث تقویت و توسعه سلامت اكوسیستمهای زیستی و فعالیت بیولوژیك خاك می شود . در این روش از نهادههایی كه منشا شیمیایی دارد استفاده نمی شود.
كشت ارگانیك برنج از 2 سال پیش در مازندران آغاز .
هم اكنون كنترل بیولوژیك و مبارزه با آفات در هفت نوع محصول شامل برنج ، مركبات ، سویا ، ذرت ، چای ، پنبه و گوجه فرنگی استان مازندران انجام می شود.
بیشترین سطح اراضی كشاورزی كه مبارزه بیولوژیك انجام می شود مربوط به برنج است .
مازندران حدود 230 هزار هكتار زمین های شالیزاری دارد كه سالانه با تولید بیش از یك میلیون تن برنج سفید ، 40 درصد برنج مورد نیاز كشور را تامین می كند.
در حال حاضر بر اساس آمار سازمان جهاد كشاورزی مازندران حدود 40 درصد زمین های شالیزاری استان نشاكاری شده است.
روند كشت برنج در مازندران از اواسط اسفند هر سال با خیساندن بذر و خزانه گیری آغاز می شود و با انجام نشاء به مرحله داشت می رسد.
خبرنگار : سید رضا هاشمی كروئی ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
6990/1654
تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۵:۳۶
ساری - ایرنا - نخستین نشاء مكانیزه برنج ارگانیك در مازندران روز چهارشنبه در سطح 31 هكتار از شالیزارهای روستای ' بایعكلا ' شهرستان نكا در شرق مازندران انجام و گام بزرگی برای تولید محصول سالم برداشته شد .