به گزارش ایرنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مهرداد محمودشكریه روز چهارشنبه در مراسم اختتامیه نمایشگاه و مسابقات چاپ سه بعدی با اشاره به نوپا بودن فناوری چاپ سه بعدی اظهار كرد: با برگزاری این نمایشگاه توسعه این فناوری به عنوان نهالی كوچك را بر عهده گرفتیم و هرچند پایهگذاری این فناوری در دنیا نیز به دهه 70 میلادی برمیگردد ولی با شتاب در حال توسعه و گسترش است.
وی ادامه داد: این نمایشگاه، محملی برای گردهمایی فعالان این عرصه بود تا جایگاه كشور در این حوزه را شناسایی كنیم و به تفاوت و اختلافمان با استانداردهای بینالمللی پی ببریم و مسیرمان را برای پیشرفت در این عرصه مشخص كنیم.
شكریه با بیان این كه مطالعات جدی در حوزه فناوری چاپ سه بعدی در ستاد، نشان دهنده فاصله ما از دیگر كشورهاست، گفت: دنیا با سرعت در حال تجربه تحولات جدی در این عرصه است و البته به همت بخش خصوصی تحولات خوبی نیز در كشور رخ داده اما این فعالیتها همگی همانند نهالی نوپا هستند و تا به ثمر رسیدن آنها نیاز به زمان است.
دبیر ستاد توسعه فناوری مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی بیان داشت: در این ستاد با انواع فناوریهای با سابقه طولانی مواجه هستیم اما از آن جهت كه چاپ سه بعدی حوزهای جدید است و برای ایستادگی و رقابت نیاز به حمایت دارد، در نهایت این نمایشگاه را برگزار كردیم.
***حمایت از فرهنگسازی و ترویج از طریق ساخت فیلم و كلیپ با تخفیف 70درصدی
شكریه در تشریح فعالیت های صورت گرفته در زمینه فرهنگسازی شركت های دانش بنیان فعال در عرصه ساخت و مواد پیشرفته ابراز كرد: با همكاری و حمایت ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی، از شركت های دانش بنیان این حوزه، در راستای ترویج، تبلیغ و فرهنگسازی این شركت ها، كلیپ های 5 تا 10 دقیقه ای به صورت سه زبانه (فارسی، عربی، انگلیسی) و تیزر معرفی محصولات برای پخش از شبكه های مختلف سیما یا شبكه های اجتماعی، انجام خواهد شد.
به گفته وی، ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان، علاوه بر حمایت 70درصدی هزینه ساخت این كلیپ ها و تیزرها، پیگیری پخش آن از سیمای جمهوری اسلامی ایران را نیز عهده دار خواهد بود.
شكریه تاكید كرد: ایران نباید از این انقلاب سوم صنعتی (چاپ سه بعدی) عقب بماند و باید برای برای بهره گیری مناسب از این حوزه، برنامه ریزی دقیق داشته باشیم.
وی همچنین به تدوین نقشه راه راهبردی حوزهی چاپ سه بعدی اشاره كرد و گفت: این نقشه راه در واقع برنامهای 10ساله برای رسیدن به وضعیت مطلوب در این حوزه را پیشنهاد میدهد و در واقع صادرات، سرمایهگذاری و رسیدن به سطح استاندارد مطلوب در این حوزه از نكات مد نظر در این نقشه راه است كه نیاز به حمایت جدی دارد.
در ادامه این مراسم دبیر علمی نمایشگاه چاپ سه بعدی اظهار كرد: در بخش سخنرانیهای علمی این رویداد تلاش شد تا آخرین دستاوردهای این حوزه توسط اساتید برجسته ارائه شود و در بخش نمایشگاه نیز آنچه حاصل تجربه بخش صنعت و دانشگاه بود به معرض نمایش گذاشته شد.
سید امیر غفاری بخش رقابتها را از جمله بخشهای مهم این نمایشگاه دانست و گفت: قطعاتی كه در این بخش توسط سازندگان دستگاههای پرینتر سه بعدی ارائه شد، از نظر سرعت و كیفیت مورد بررسی قرار گرفتند.
نخستین نمایشگاه صنعت چاپ سه بعدی و مسابقه انتخاب بهترین چاپگرهای سه بعدی ایرانی با حضور 17 دستگاه چاپگر سه بعدی ایرانی توسط ستاد توسعه فناوری های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از یازدهم تا سیزدهم اردیبهشت ماه در سالن اجلاس برگزار شد.
در مراسم اختتامیه این نمایشگاه، با حضور جمعی از مسئولان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، فناوران، صنعتگران و پژوهشگران این عرصه، برگزیدگان رقابتهای چاپ سه بعدی، معرفی و تجلیل شدند.
علمی**1055**
دریافت كننده : زینب كارگر **انتشار: زهره محتشمی پور
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
https://telegram.me
تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۷:۲۱
تهران- ایرنا- دبیر ستاد توسعه فناوری مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: قصد داریم امسال انجمن چاپ سه بعدی ایران را تشكیل دهیم تا با فعالیتهای خود چتری برای مجموعه دانشگاهی و صنعتی این حوزه باشد.