به گزارش ایرنا، اعتراض مردم ژاپن به قانون اساسی كشور در حالی برگزار می شود كه «شینزو آبه» نخست وزیر این كشور به شدت تلاش دارد یكی از بندهای آن را تغییر دهد؛ تغییری كه چین آن را توسعه نظامیگری دولت كنونی توكیو دانسته است.
تلویزیون مركزی چین روز پنجشنبه در گزارشی اعلام كرد كه در تظاهرات مردم ژاپن بیش از 55 هزار نفر فقط در توكیو به خیابان آمدند و با در دست داشتن پلاكارت های مختلف، ضمن سر دادن شعار علیه دولت شینزو آبه، مخالفت شدید خود را با تغییر قانون اساسی كشورشان اعلام كردند.
پیشتر نیز تاكید شده بود كه چنانچه دولت شینزو آبه نخست وزیر ژاپن بخواهد دست به اقدامی برای اصلاح و تغییر قانون اساسی بزند، بسیاری در این كشور با آن مخالفت خواهند كرد.
مخالفان دولت به شدت نگران اقدامات نظامی دولت «آبه» هستند و اینكه او تلاش می كند با تغییر قانون اساسی، نیروی نظامی به خارج از كشور اعزام كند.
بر مبنای لایحه دولت كه پارلمان نیز مصوب كرده است، ژاپن می تواند برای عملیات های نظامی در خارج از مرزهایش برای اولین بار پس از جنگ جهانی دوم نیرو اعزام كند.
اما بند ۹ قانون اساسی این كشور مانع از انجام چنین كاری است و شینزو آبه نخست وزیر ژاپن برای اعزام نیروهایش به خارج از مرزها و از جمله برای همكاری نظامی با آمریكا در صورت بروز درگیری لازم است این بند را مورد اصلاح قرار دهد.
نخست وزیر ژاپن نیز بدون توجه به مخالفت های مردمی گفته است كه برنامه دولت وی تغییر قانون اساسی است و انتظار می رود این كار تا سال 2020 میلادی به انجام برسد.
او تاكید كرده است كه قانون اساسی این كشور ضعف هایی دارد و باید بازنگری شود.
شینزو آبه با اعلام اینكه بند 9 قانون اساسی كشورش، یك نقش بازدارنده در مشاركت ژاپن در میدان جنگ ایفا می كند، آن را مانع حفاظت از شهروندان این كشور در برابر تهدیدهای خارجی توصیف كرده است.
مخالفان اجرای این طرح، اما آن را مغایر با روحیه صلح طلبی حاكم بر این كشور از زمان جنگ جهانی دوم دانسته و انجام آن را عامل تنش در منطقه معرفی می كنند.
بر اساس تازه ترین نظرسنجی صورت گرفته توسط خبرگزاری كیودو ژاپن ۴۷ درصد از مردم این كشور با اصلاح و تغییر این بند از قانون اساسی كشورمان مخالفند.
ژاپن یكی از هم پیمانان آلمان نازی در جریان جنگ جهانی دوم بود كه پس از سقوط «ادلف هیتلر» رهبر آلمان نازی، سرانجام در برابر متفقین تسلیم شد.
پس از این جنگ و با وجود مخالفت جدی اتحاد جماهیر شوروی سابق، قانون اساسی ژاپن توسط آمریكا تنظیم و به این كشور تحمیل شد تا در آینده یك نقش بازدارنده در فعالیت ارتش این كشور ایفا كند.
آساق**231**1597*انتشاردهنده:فرهاد راستی
تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۰
پكن - ایرنا - در شرایطی كه نخست وزیر ژاپن به دنبال كسب حمایت لازم برای تغییر قانون اساسی است، مخالفان این اقدام در هفتادمین سالگرد تصویب قانون اساسی تحمیل شده از جانب آمریكا به خیابان ها آمدند و علیه دولت شعار دادند.