به گزارش روز جمعه خبرنگار اقتصادی ایرنا، ولی الله سیف در صفحه شخصی خود در كانال تلگرام نوشت: چهارمین همایش تجاری – بانكی ایران و اروپا روزهای ٩ و ١٠ اردیبهشت ١٣٩٦ در تهران برگزار شد. در پی ابتكار بانك مركزی و توافق با برگزار كنندگان (همایش جهانی هفته فاینانس اروپا) قرار شد سالی دو بار بانكداران، شركتهای بیمه صادارتی، شركتهای خدمات مالی و نمایندگان بانكهای مركزی اروپایی با طرف های ایرانی خود دور هم جمع شوند و ضمن بررسی فرصتهای تجاری در جهت رفع موانع تبادلات بانكی و تجاری خود با یكدیگر گفتگو و راه حل جویی كنند.
وی ادامه داد:همایش اول در نوامبر ٢٠١٥ در فرانكفورت، همایش دوم در اسفند ١٣٩٤ (مارچ ٢٠١٦) در تهران، همایش سوم در نوامبر ٢٠١٦ در فرانكفورت و همایش چهارم اوایل هفته جاری در تهران برگزار شد. در این همایش، ٣٥ بانك و موسسه اروپایی، از جمله نمایندگان بانكها و موسسات مالی، بیمههای صادراتی، شركتهای بزرگ حسابرسی، نهاد نظارتی بانكی آلمان (بافین)، بانك مركزی آلمان و نماینده اتحادیه اروپا شركت كردند.
سیف افزود: برگزاری سطح بالای این همایش در قالب ١٠ سخنرانی كلیدی و هفت پنل تخصصی اثر بسیار مثبتی بر فعالان اقتصادی داخل كشور و میهمانان خارجی بر جای گذاشت. انتخاب دقیق مخاطبان همایش و پوشش خوب رسانهای این رویداد مهم اثر مثبتی هم بر بازار سرمایه داشت به گونهای كه همزمان با برگزاری همایش برای سهام بانكها صف خرید تشكیل شد.
وی ادامه داد: ارزیابی صاحبنظران این است كه برگزاری این رویداد در ماههای پایانی دولت یازدهم و حضور گسترده اروپاییها، بیانگر قدرت دیپلماسی بانكی و اقتصادی دولت است و نشان میدهد موفقیتهای بینالمللی ایجاد شده، با هدایت بانك مركزی جمهوری اسلامی ایران توسط بانكداران ایرانی برای حصول به نتایج ملموس پیگیری میشود.
رئیس كل بانك مركزی همچنین به حضور وزرای امور خارجه و راه و شهرسازی در این گردهمایی اشاره كرد و گفت: حضور این وزرا كه هر دو از صاحبنظران و حامیان جدی این دیپلماسی بانكی و اقتصادی به ویژه پس از برجام بوده اند نیز بر غنای همایش افزود.
وی اضافه كرد: مشاركت نمایندگان دستگاهها و نهادهای حاكمیتی كشورهای اروپایی و اتحادیه اروپا، بار دیگر این امر را نشان داد كه در سایه تلاشهای انجام شده در دولت یازدهم، اتحادیه اروپا كه زمانی متحد اصلی ایالات متحده آمریكا در وضع و اجرای تحریمهای مالی و اقتصادی علیه ایران بود، موضع خود را تغییر داده و بر برقراری و توسعه روابط با نظام مالی ایران، اصرار دارد.
سیف اضافه كرد: پیام اصلی شركتِ این مقامات در همایش تهران این بود كه بانكها و موسسات مالی اروپایی نباید در برقراری روابط مالی و تجاری با بانكها و بنگاههای اقتصادی ایرانی، هیچ دغدغهای جز ملاحظات تجاری و مالی داشته باشند و ایران، به كشوری عادی در رابطه با مسائل بانكی بینالمللی مبدل شده است.
رئیس كل بانك مركزی نوشت: با این حال، بیشتر شركت كنندگان در همایش بر این نكته تأكید داشتند كه رفع تحریمها، اگرچه مانع اصلی برقراری و توسعه روابط مالی و بانكی را برداشته است، اما در كنار آن ضروری است كه رعایت استانداردهای بینالمللی در سیستم بانكی ایران ارتقاء یابد و شفافیت در نظام مالی كشور افزایش پیدا كند تا بتوان تعامل با نظام مالی بینالمللی را گام به گام افزایش داد. روشن است كه تحقق این امر، نیازمند گذر زمان است و نمیتوان به طور آنی و فوری انتظار رسیدن به وضعیت آرمانی را داشت.
وی افزود: از سوی دیگر، به شركت كنندگان خارجی در همایش این پیام منتقل شد كه از منظر جمهوری اسلامی ایران، آنچه مهم و اساسی است، تقویت اقتصاد داخلی است و تعامل با نظام مالی بینالمللی، در جهت همین هدف مدنظر قرار میگیرد. از این رو، همكاریهای بینالمللی در صورتی كه موجب افزایش توان تولید داخلی، انتقال دانش و فناوری و رشد و استحكام پایههای اقتصادی شوند با آغوش باز پذیرفته خواهند شد و در صورتی كه سهمی در تحقق اقتصاد مقاومتی نداشته باشند، جزء اولویتهای كشور نخواهند بود.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
اقتصام**9189** خبرنگار: اسماعیل داودی*انتشار: امیركاردان راد
تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۷
تهران- ایرنا- رئیس كل بانك مركزی نوشت: به نظر میرسد بذرهای كاشته شده در سالهای اخیر، یكی پس از دیگری در حال رویش و جوانه زدن هستند و در آینده شاهد بهرهمندی مردم ایران از ثمرات تصمیمات سنجیده، پایداری و صبرشان خواهیم بود.