روزنامه های صبح امروز در ارتباط با انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا عنوان هایی چون «چرایی انتخاب افراد شناخته شده در سطح ملی برای شورای شهر تهران»، «شوراها به جایگاه واقعیشان نرسیدند»، «حریم پایتخت و رسالت دولت و مدیریت كلانشهرها» ، «اگر فردی در لیست نهایی قرار نگرفت، فریاد «وا دنیا» سر ندهد»، «شهر برای زندگی و نه زندهماندن»، «مدیران به مطالبات شوراها توجه كنند» و «اعضای شورای شهر كه از فساد حمایت كردهاند نباید دوباره در لیست قرار گیرند» را بازتاب دادند.
**چرایی انتخاب افراد شناخته شده در سطح ملی برای شورای شهر تهران
روزنامه «ستاره صبح» در گفت و گو با ابراهیم بای سلامی نماینده پیشین مجلس با انتشار عنوان «چرایی انتخاب افراد شناخته شده در سطح ملی برای شورای شهر تهران»، نوشت: شوراها در تهران از اهمیت فوق العادهای برخوردارند، چراكه جمعیت استراتژیك كشور در این كلانشهر زندگی میكنند و بخش عمدهای از دارایی ها، ثروت و امكانات عمده كشور در این شهر متمركز شده است. به همین دلیل تاثیر گذاری شورای شهر تهران نه فقط در سطح این شهر، بلكه در سطح ملی است و انتخاب اعضای شورای شهر تهران مفهوم سیاسی، اجتماعی و فرهنگی دارد. از سوی دیگر ما نیاز داریم با رویكردی نو به اداره این كلانشهر بپردازیم و آسایش، آرامش و رفاه مردم را در نظر داشته باشیم.
در این رابطه چهار مساله اصلی ترافیك، آلودگی هوا، محیط زیست و پاركینگ در اولویت قرار دارند. نمیتوان این شهر را با رویكردهای قدیمی و كلاسیك اداره كرد و لازم است كه به صورت تطبیقی در مطالعه با شهرهای بزرگ جهان به اداره شهر تهران پرداخت.
**شوراها به جایگاه واقعیشان نرسیدند
روزنامه «وقایع اتفاقیه» در یادداشتی با قلم غلامرضا كاظمی كارشناس مدیریت شهری با انتشار عنوان «شوراها به جایگاه واقعیشان نرسیدند»، نوشت: در شرایطی كه خیلیها درگیر انتخابات ریاستجمهوری شدهاند و اهمیت این انتخابات باعث شده نگاه كمرنگتری به انتخابات شورای شهر داشته باشند اما دغدغههای شهرنشینی، موضوعی است كه نمیتوان به این راحتی از كنارش گذشت. تجربه چهار دوره شورای شهر تهران، ثابت كرده كه اگر نهاد ناظر بر شهرداری در تمام شهرها و بهویژه تهران، آنطور كه باید و شاید فعال باشد و به دور از سیاسیكاری و با حضور متخصصان اداره شود، میتواند ثمرات بهتری را برای شهروندان بهدنبال داشته باشد.
در نگاهی جامع و كارشناسی، شوراها باید جایگاهی برای مباحث علمی و تخصصی باشد. شوراها باید بتوانند برای یك شهر در حوزههای مختلف برنامه داشته باشند. باید بتوانند نگاه درستی به آینده شهر داشته باشند و باید بتوانند برای تمام مشكلاتی كه ممكن است برای یك شهر به وجود آید، پیشبینیهای لازم را بكنند.
**حریم پایتخت و رسالت دولت و مدیریت كلانشهرها
روزنامه «شرق» در گزارشی با انتشار عنوان «حریم پایتخت و رسالت دولت و مدیریت كلانشهرها»، نوشت: حریم پایتخت با وسعت تقریبی شش هزار كیلومترمربع پهنهای است با هدف صیانت و تنفس گاهی برای تضمین زیست فراگیر در منطقه شهری تهران كه مطابق طرح جامع شهر تهران و همچنین طرح جامع حریم تهران به تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری ایران رسیده است. موضوع حریم موضوع شهرداری یا استانداری نیست، بلكه وجود و حفظ ارزشهای زیستی آن، اساس زندگی نسل كنونی و نسلهای آینده است.
مطالعات ما نشان میدهد چهار ماده قانونی مشخصشده در لایحه مدیریت شهری برای حل مسائل حریم مناطق كلانشهری كفایت نمیكند ولی بااینحال تا حدودی میتواند به رفع برخی ناسازگاریهای بینسازمانی كمك كند و قطعا ضرورت دارد زمینههای قانونی لازم برای شكلگیری یكپارچگی نهادی- مدیریتی فراهم شود چراكه فقط در صورت وجود بسترهای قانونی، نهادی و مدیریتی هماهنگساز است كه صیانت و توسعه پایدار شهری و پیراشهری مناطق كلانشهری كشور بهعنوان یك حلقه مفقوده در نظام مدیریت شهری و منطقهای محقق خواهد شد.
**اگر فردی در لیست نهایی قرار نگرفت، فریاد «وا دنیا» سر ندهد
روزنامه «ابتكار» با درج عنوان «اگر فردی در لیست نهایی قرار نگرفت، فریاد «وا دنیا» سر ندهد» به نقل از محمدرضا عارف رئیس شورایعالی سیاست گذاری اصلاح طلبان، نوشت: انتخابات مهم دیگر شوراهای اسلامی شهر و روستا است؛ شوراها دستاورد بزرگ دوران اصلاحات است. جایگاه این شورا باید در پیگیری مسائل شهری تقویت شود كه به نظر میرسد اصلاح قانون شوراها ضروری است.
وی به نامزدهای اصلاح طلب انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا توصیه كرد كه سعه صدر داشته باشند و در چارچوب گفتمان اصلاحات همان حركتی در انتخابات 92 صورت گرفت را ادامه دهند.
**شهر برای زندگی و نه زندهماندن
محسن هاشمی در یادداشتی در روزنامه «شرق» عنوان «شهر برای زندگی و نه زندهماندن» را بازتاب داد و آورد: تأسیس نهاد شورای شهر كه پیشتر در قانون اساسی پیشبینی شده اما مغفول مانده بود، به پایمردی دولت اصلاحات به تحقق پیوست. شورایهای شهری با دو مأموریت سترگ؛ برنامهریزی و نظارت بر عملكرد شهرداریها سهم بزرگی در به زیستی و افزایش كیفیت زندگی شهری میتوانند ایفا كنند. اینك در پرتو تجمیع برگزاری دو انتخابات ریاستجمهوری و شوراهای شهر، بیم آن میرود اهمیت انتخابات مدنی (غیرسیاسی) در شعاع سیاسی انتخابات ریاستجمهوری كمرنگ یا وجه سیاسی انتخابات ریاستجمهوری به انتخابات مدنی شوراهای شهر تسری و گسترش یابد. این هر دو (كمرنگی یا غلبه سیاست بر انتخابات شوراهای شهر) برای داشتن زندگی با كیفیت یا دستكم زندگی با آلودگی و تنش كمتر، بسان سم مهلك است.
**مدیران به مطالبات شوراها توجه كنند
روزنامه «اطلاعات» در مطلبی با عنوان «مدیران به مطالبات شوراها توجه كنند» به نقل از قربانی مدیركل دفتر امور روستایی و شورا های استانداری خراسان رضوی شورا ها، نوشت: متاسفانه برخی از مدیران اداره ها به مطالبات و خواسته های شورا ها بی توجه هستند. مدیران باید با سبك مدیریت شهری و روستایی در راستای حفظ جمعیت در روستاها اهتمام ویژه ای داشته باشند و خواسته ها و مطالبات شورا ها را در حوزه كاری خود لحاظ كنند. متاسفانه در برخی روستا های استان، كسانی واردشورا شده اند كه بین مردم از اعتمادپایینی برخوردار هستند و افراد توانمند و كارآمد و خوشنام رغبتی به عضویت در شورا ها ندارند.
** اعضای شورای شهر كه از فساد حمایت كردهاند نباید دوباره در لیست قرار گیرند
روزنامه «ستاره صبح» در مطلبی با عنوان «اعضای شورای شهر كه از فساد حمایت كردهاند نباید دوباره در لیست قرار گیرند» به نقل از رحمتاله حافظی رئیس كمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران، نوشت: جلوی ضرر را هر وقت بگیریم منفعت است و آزموده را آزمودن خطاست؛ وی گفت به مدیریت پلاسكویی اجازه ندهیم به سطوح بالاتر مدیریتی دست یابد. مدیریت در بحران پلاسكو، مدیریت بحران نبود، بلكه مدیریت آواربرداری بود؛ وقتی فردی در مدیریت شهر تهران و حتی مدیریت بحران پلاسكو موفق نبوده چگونه میتواند با این نگرش و بینش و تفكر، در سطحی كلانتر، كشور را اداره كند؟!
انتظار نداریم كسانی كه حامی این سیستم فاسد بودهاند در لیست بعدی هر دو جناح سیاسی حضور داشته باشند، اگر لیستها به این افراد آلوده شود، مردم لیستها را میشكنند. انتظار میرود لیستها دچار آلودگی نشود.
*گروه اطلاع رسانی
خبرنگار: مهسا شریفی ** انتشاردهنده: شهربانو جمعه
**پژوهشم**2059**9131
تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۸
تهران- ایرنا- «چرایی انتخاب افراد شناخته شده در سطح ملی برای شورای شهر تهران»، «شوراها به جایگاه واقعیشان نرسیدند» و «حریم پایتخت و رسالت دولت و مدیریت كلانشهرها» از جمله محورهای اصلی تحولات انتخاباتی در روزنامه های شنبه 16 اردیبهشت به شمار می رود.