آبادان - ايرنا - نماينده آبادان در مجلس شوراي اسلامي و عضو كميسيون اقتصادي مجلس گفت:با حضور رئيس كل گمرك جمهوري اسلامي ايران، گمرك هفته آينده در مبادي خروجي هاي منطقه آزاد اروند مستقر مي شود.

عامر كعبي روز شنبه در گفت و گوي اختصاصي با ايرنا افزود:هفته جاري كانكس هاي موقت گمرك در دروازه هاي خروجي و ورودي به منطقه آزاد اروند مستقر شده و با حضور مدير كل گمرك جمهوري اسلامي ايران، دروازه هاي گمركي خروجي هاي منطقه آزاد اروند گشايش يافته و نيروي انتظامي نيز براي جلوگيري از قاچاق كالا در خروجي هاي منطقه آزاد اروند مستقر مي شود.
نماينده مردم آبادان در مجلس شوراي اسلامي گفت:دو يا سه ماه آينده وضعيت استقرار گمرك در مبادي ورود و خروج منطقه آزاد اروند به شكل دائمي مشخص مي شود.
***سرانجام لايروبي اروندرود
كعبي در بخش ديگري از سخنانش اضافه كرد:مشكل لايروبي اروند و عمق كم اين رودخانه مانعي جدي در راه توسعه تجارت و بازرگاني بنادر آبادان و خرمشهر است.
وي اظهار داشت:دولت مكلف شده در ماده 2 قانون برنامه ششم توسعه كه از ابتداي فروردين سال جاري اجرايي شده لايروبي آبراه اروند را اجرايي كند.
عضو كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي گفت:مديران آبادان و خرمشهر بايد براي توسعه سواحل اروند و رونق كشتيراني اين منطقه برنامه ريزي كرده و كار عملياتي كنند، زيرا برخورداري از برنامه هاي راهبردي و كلان در اين زمينه موجب مي شود تا اعتبار بيشتري جذب نماييم.
كعبي تصريح كرد:لايروبي اروندرود از سوي سازمان بنادر و دريانوردي آغاز شده و تاكنون نيز 27 فروند مغروقه در محدوده خرمشهر از آب خارج شده اما بيش از 30 كشتي بزرگ و كوچك در اين آبراه غرق شده اند كه همه آنها طي سال جاري خارج سازي مي شود.
نماينده مردم آبادان در مجلس شوراي اسلامي گفت:طرف عراقي به دلايل مختلف از جمله تغييرات به وجود آمده در حدود مرزي آبي، به واسطه ضريب نفوذ آب و خشك شدن بخش هايي از ساحل بصره عراق و شيطنت هاي برخي قدرت هاي خارجي كه همواره به دنبال باقي ماندن اختلافات مرزي در بين ما و عراق هستند تا به امروز اقدامي عملي براي لايروبي اروند رود صورت نداده است.
وي اظهار داشت:دولت يازدهم مكلف شده است كه لايروبي اروندرود را يكطرفه انجام بدهد تا كشتي هاي بزرگ امكان تردد از اين رودخانه را داشته باشند و براي سال جاري عمق اروند رود بايد به حداقل 10 متر برسد.
عضو كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي در بخش ديگري از سخنانش، برداشته شدن دژ دفاعي از ساحل اروندرود را خواستار شد و گفت:برداشته شدن دژهاي خاكي نظامي از سواحل اروند را جدي پيگيري مي كنيم، زيرا با وجود اين دژها نمي توان استفاده اي از سواحل اروند داشت.
**** ملزومات الحاق اروندكنار به محدوده منطقه آزاد اروند
نماينده مردم آبادان در مجلس شوراي اسلامي گفت:در خصوص الحاق اروندكنار، منيوحي و چوئبده به محدوده منطقه آزاد اروند نشستي با حضور ديگر نمايندگان مردم آبادان و خرمشهر با اكبر تركان دبير شوراي عالي مناطق آزاد كشور برگزار شد و نمايندگان مردم بر تحقق اين مهم تاكيد كردند.
كعبي تصريح كرد:با توجه به وسعت فعلي منطقه آزاد اروند كه بيش از 34 هزار هكتار است با پيوستن جزيره آبادان به آن به سه برابر ميزان فعلي تبديل مي شود كه اين موضوع در كوتاه مدت امكانپذير نيست، ولي اين مناطق بايد در محدوده منطقه آزاد اروند قرار گيرد.
وي اظهار داشت:در اين زمينه دولت بايد تصميم بگيرد كه ما نمايندگان اين خواسته بحق مردم شريف اروندكنار، منيوحي و چوئبده را دنبال مي كنيم.
*****عملياتي شدن فاز 2 پالايشگاه آبادان
نماينده مردم آبادان در خصوص احداث فاز 2 پالايشگاه آبادان گفت:عمليات احداث اين فاز، طبق قول هايي كه داده شده بود اجرايي شده و در حال حاضر در مرحله نخست 50 نيروي فني بكار گرفته شده است كه مشغول كار هستند.
كعبي افزود:پيش از اين نيز، اعلام شده بود كه اين پروژه عظيم به شكل مرحله به مرحله جلو مي رود كه پيش بيني ما استفاده از بيش از يكهزار نيروي كار تا پايان امسال است.
وي اظهار داشت:نكته مهم آن است كه برخي گفته اند پالايشگاه آبادان، يكباره هشت هزار نيرو جذب مي كند، در صورتي كه اينگونه نيست و بكارگيري نيرو به شكل مرحله به مرحله است.
عضو كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي گفت:در مجموع اين رقم و حتي بيشتر بكار گرفته مي شود كه اميدوارم تا زمان پايان پروژه در سال 1398 براي بيش از 10 هزار نفر نيروي پروژه اي در مجموع از ارديبهشت سال 96 تا آن زمان اشتغالزايي شود.
به گزارش ايرنا به گفته موعود شمخاني معاون امور عمراني سازمان منطقه آزاد اروند، همزمان با عمليات احداث پروژه حصار كشي كه هزينه اي بيش از 200 ميليارد ريال در بر داشت، مطالعات احداث دروازه هاي ورودي در نقاط تلاقي اصلي منطقه با برخي مسير هاي ارتباطي از قبيل جاده اهواز- آبادان، اهواز- خرمشهر، جاده امام صادق و جاده ماهشهر- آبادان آغاز شد و پس از آن و پس از تصويب طرح، عمليات اجرايي آن شروع شد.
پيش از اين، قرار بود كه دروازه هاي ورودي منطقه ازاد اروند در هفته دولت سال گذشته بهره برداري شده و گمرك نيز در اين مبادي مستقر شود كه اين طرح به تعويق افتاد.
با استقرار گمرك جمهوري اسلامي ايران در دروازه هاي موقت و مبادي ورودي منطقه آزاد اروند، مي توان گفت كه با اتمام حصاركشي منطقه، اين منطقه به معناي واقعي مي تواند به عنوان منطقه آزاد فعاليت كند.
اما از آن زمان تاكنون، اظهار نظرهاي مختلفي در خصوص علت هاي محقق نشدن اين وعده از سوي مسئولان منطقه از اسماعيل زماني مديرعامل سازمان منطقه آزاد اروند در خصوص كارشكني گمرك و مستقر نشدن در مبادي خروجي گرفته تا ديگر مسئولان گفته شده است.
ولي 27 استفندماه سال 1395، در پي وعده رئيس جمهوري براي توسعه منطقه آزاد اروند و در راستاي اجراي مصوبه دولت مبني بر استقرار گمرك در مبادي ورودي و خروجي منطقه آزاد، بر اساس صورتجلسه پيشنهادي هيات مأمور رسيدگي، اين مهم مورد موافقت رئيس جمهوري اسلامي ايران قرار گرفت.
7104/6125**خبرنگار:مسعود گادار**انتشار دهنده:سيدبهادر حسيني