بيرجند - ايرنا - نخستين جشنواره طبخ آبزيان و غذاهاي دريايي خراسان جنوبي عصر شنبه، 16 ارديبهشت ماه جاري با حضور معاون وزارت جهاد كشاورزي و رئيس سازمان شيلات ايران در بيرجند برگزار شد.

در اين جشنواره 120 آشپز با انواع آبزيان غذاهاي متنوعي طبخ و دست پخت خود را در معرض داوري قرار دادند.
در پايان از 30 آشپز برتر طبخ آبزيان و غذاهاي دريايي خراسان جنوبي تجليل شد.

** توليد هزار و 50 تن انواع آبزيان در استان
رئيس سازمان جهاد كشاورزي خراسان جنوبي امروز به خبرنگاران گفت: سال گذشته هزار و 50 تن انواع آبزيان خوراكي در استان توليد شد كه 650 تن آن ماهي گرمابي و 400 تن ماهي سردآبي بود.
هاشم ولي پور مطلق به وجود بيش از 700 استخر دو منظوره پرورش آبزيان در استان اشاره كرد و گفت: براي اخذ استعلام صدور مجوز استخرهاي دو منظوره، با دستگاه هاي مربوط هماهنگي هاي لازم صورت گرفت تا ظرفيت ايجاد استخر، با هدف پرورش آبزي پروري، نگهداري آب و افزايش بهره وري منابع آب در استان افزايش يابد.

** افزايش پنج درصدي پرورش آبزيان در خراسان جنوبي
رئيس سازمان شيلات ايران نيز امروز در گفت و گو با ايرنا افزود: بر اساس گزارشي كه سازمان جهاد كشاورزي خراسان جنوبي ارايه كرد بودجه هاي عمراني نسبت به سال 91 بيش از چهار تا پنج برابر افزايش يافت و توليد استان به هزار تن مي رسد.
حسن صالحي ادامه داد: با توجه به اينكه خراسان جنوبي از لحاظ منابع آبي فقير است لذا ميزان توليد آبزيان در چند سال اخير نشان از توسعه مهم اين صنعت در استان دارد.
وي بيان كرد: امروز 30 هزار قطعه بچه ماهي كپور براي پرورش در 50 مزرعه در بيرجند توزيع شد، اميد است با توسعه بودجه عمراني و حمايت هاي ترويجي كه جهاد كشاورزي استان خواهد كرد بتوان تمام استخرهاي ذخيره آب كشاورزي را هم براي غني كردن خاك باغ و مزارع داشته باشيم.
معاون وزارت جهاد كشاورزي تاكيد كرد در اين صورت شاهد افزايش بهره وري از آب براي توليد غذا در روستاهاي استان باشيم.
وي يادآور شد: سرانه مصرف آبزيان در خراسان جنوبي حدود چهار كيلوگرم و متوسط كشوري 10.6 كيلوگرم است، تلاش داريم به زودي سرانه مصرف استان به متوسط كشوري برسد.
سايت ايرنا خراسان جنوبي www.irna.ir/skhorasan
كانال اطلاع رساني : http://telegram.me/birjand
7557*2047* خبرنگار- رقيه محمدي* انتشار دهنده- عباسقلي اشكورجيري