بيرجند- ايرنا- استاندار خراسان جنوبي گفت: در حال حاضر مصرف آبزيان در اين استان نسبت به ميانگين مصرف در كشور و حتي جهان پايين است؛ از اين رو زمينه هاي مصرف آبزيان در جامعه بايد بيش از پيش فراهم شود.

به گزارش عصر شنبه اداره كل روابط عمومي استانداري خراسان جنوبي؛ سيدعلي اكبر پرويزي، در ديدار حسن صالحي معاون وزارت جهاد كشاورزي و رئيس سازمان شيلات ،
به نقش دستگاه هاي ذي ربط در اين زمينه اشاره كرد و ادامه داد: دستگاه هاي اجرايي مرتبط در كنار رسانه ها مي توانند با آگاه سازي خانواده ها و اطلاع رساني مناسب ، فرهنگ استفاده از آبزيان نهادينه كنند.
وي با بيان اينكه آماده كمك به فعالان و كشاورزان در پرورش آبزيان هستيم افزود: با توجه به خشكسالي هاي چندين ساله در استان عملا امكان توسعه فيزيكي كشاوزري و سطح زيركشت در استان وجود ندارد.
استاندار خراسان جنوبي، توجه به پرورش گونه هاي مختلف آبزي را مقرون به صرفه و اقتصادي دانست و تصريح كرد: علاوه بر اين امر پرورش آبزيان مي تواند به صرفه جويي در منابع آبي استان نيز كمك كند .
پرويزي به محدوديت منابع آبي استان اشاره كرد و يادآور شد: با توجه به اين امر افزايش كيفيت محصولات كشاورزي، افزايش توليد در واحد سطح و نيز توجه به كيفي سازي محصول در بخش كشاورزي بايد بيش از پيش مورد توجه قرار گيرد.
وي استفاده از روش هاي نوين در آبياري محصول بخش كشاورزي را از جمله برنامه ها و سياست هاي كاري دولت در زمينه كشاورزي دانست و تصريح كرد: توجه به طرح هاي آبخيزداري و نيز بهسازي منابع آبي از ديگر اولويت هاي كاري است كه در اين زمينه به عنوان طرح هاي بلندمدت مورد توجه قرار گرفته و اجرايي شده است.
معاون وزارت جهاد كشاورزي نيز در اين ديدار با بيان اينكه در سال هاي اخير اين وزارتخانه با حمايت هاي دولت تدبير و اميد اقدامات بسيار مناسبي در حوزه توليدات غذايي انجام داد، افزود: واردات مواد غذايي در سال 92 افزون بر 9 ميليارد دلار بود در حاليكه اين ميزان در سال 95 به 3 ميليارد دلار كاهش يافته است.
حسن صالحي ، ادامه داد: با برنامه ريزي هايي كه صورت گرفته قبل از اتمام برنامه ششم توسعه كشور، تراز تجاري وزارت جهادكشاورزي مثبت خواهد شد.
رئيس سازمان شيلات با بيان اينكه در سال هاي اخير در حوزه پرورش آبزيان و افزايش ميانگين مصرف آبزيان در كشور اقدامات مناسبي انجام شد، افزود: سال گذشته نزديك به 500 ميليون دلار محصول شيلات به ساير كشورها صادر شده است.
صالحي، با بيان اينكه با برنامه ريزي صورت گرفته استخرهاي ذخيره آب به صورت چند منظوره براي پرورش ماهي و ميگو مورد استفاده قرار مي گيرد، افزود: شعار سازمان شيلات ، « آب ، آبزي پروري و آباداني »است.
وي با بيان اينكه ايران در بخش توليد آبزيان در منطقه مقام اول را دارد افزود: در زمينه توليد ماهي قزل آلا مقام اول را در دنيا داريم .
سرانه مصرف ماهي در ايران قبل از انقلاب يك كيلوگرم بود كه اكنون به 1.6كيلوگرم رسيد ، ميانگين مصرف ماهي هر شهروند خراسان جنوبي حدود چهار كيلو گرم است.
اين استان بر اساس سرشماري آبان ماه سال 1396، 769هزار نفر جمعيت دارد.
به گفته رئيس سازمان جهاد كشاورزي خراسان جنوبي سال گذشته هزار و 50 تن انواع آبزيان خوراكي در استان توليد شد كه 650 تن آن ماهيان گرمابي و بقيه ماهيان سرد آبي بود.
هاشم ولي پور مطلق به وجود بيش از 700 استخر دو منظوره پرورش آبزيان اشاره كرد و گفت: براي اخذ استعلام صدور مجوز استخرهاي دو منظوره، با دستگاه هاي مربوط هماهنگي هاي لازم صورت گرفت تا ظرفيت ايجاد استخر، با هدف پرورش آبزي پروري، نگهداري آب و افزايش بهره وري منابع آب در استان افزايش يابد.
سايت ايرنا خراسان جنوبي www.irna.ir/skhorasan
كانال اطلاع رساني : http://telegram.me/birjand
2047* دريافت و انتشار - عباسقلي اشكورجيري