به گزارش روز يكشنبه گروه علمي ايرنا از انجمن راديولوژي ايران، سه محور اصلي مورد بحث در اين كنگره شامل تصويربرداري سيستم عصبي و مداخله اي اعصاب، تصويربرداري سيستم عضلاني- اسكلتي و تصويربرداري زنان شامل تصويربرداري سينه، بارداري و ژنيكولوژي است.
دكتر اميررضا رادمرد اظهار كرد: ارائه تازه هاي علمي و جديدترين دستاوردها در حوزه راديولوژي و ارتقاي دانش همكاران و تبادل تجربيات و اطلاعات ميان صاحب نظران و شركت كنندگان از اهداف برگزاري اين كنگره است.
وي عنوان كرد: راديولوژيست هايي نيز كه در مناطق محروم و دورافتاده كشور مشغول ارائه خدمات هستند، با شركت در اين كنگره قادر خواهند بود با به روز كردن دانش خود به ارايه هرچه بهتر خدمات بپردازند.
رادمرد ادامه داد: انتخاب اين سه موضوع اصلي براي بحث در كنگره به دليل دغدغه هايي بوده كه در اين زمينه در جامعه راديولوژي وجود داشته است. به طور مثال افزايش اميد به زندگي در ايران ناشي از ارتقاي سطح خدمات پزشكي، موجب طولاني تر شدن عمر هموطنان شده در نتيجه با افزايش بروز بيماري هايي نظير زوال عقل (آلزايمر و پاركينسون) يا سكته هاي مغزي مواجه شده ايم.
وي گفت: بر اين اساس راديولوژيست ها دانش خود در زمينه آخرين يافته هاي تشخيصي يا مداخله اي درماني در اينگونه بيماري هاي سيستم عصبي را بايد تا حدامكان ارتقا بخشند.
رادمرد اظهار كرد: تصويربرداري در حيطه سيستم عضلاني- اسكلتي نيز در دنيا يكي از پرطرفدارترين شاخه هاي فوق تخصصي راديولوژي محسوب مي شود و در اين كنگره نيز به عنوان يكي از موضوعات اصلي مدنظر قرار گرفته است؛ اين رشته در كشور ما از جنبه ديگري نيز حايز اهميت مضاعف است چراكه آمار تصادفات و حوادث در ايران بالا است به طوري كه ما سالانه حدود 28 هزار كشته در تصادفات جاده اي و بيش از 10 برابر آن يعني 300 هزار مورد مصدوم داريم.
وي ادامه داد: دانش راديولوژِيست در حوزه فوق تخصصي تصويربرداري سيستم عضلاني- اسكلتي مي تواند نقش موثري در راستاي تشخيص صحيح آسيب هاي اندام ها و ستون فقرات داشته و بيش از پيش به بهبود مصدومين كمك كند.
رادمرد همچنين با بيان اينكه آمار ابتلا به سرطان سينه در ايران روبه افزايش بوده و ميانگين سن ابتلا به اين بيماري در ايران 10 سال پايين تر از ميانگين جهاني است، گفت: نتايج آخرين مطالعات نشان مي دهد كه سرطان سينه در كشور ما در ساليان اخير در مراحل ابتدايي تري تشخيص داده مي شود كه بخشي از اين موضوع به علت افزايش آگاهي در جامعه و نيز ارتقاي دانش راديولوژيست ها در اين حيطه مي باشد.
وي ادامه داد: بنابراين يافتن توده هاي كوچك سرطاني در سينه حين غربالگري كه مي تواند پيش آگهي بهتري را براي بيمار رقم بزند، نيازمند دانش و نيز دقت بيشتر راديولوژيست هايي است كه در حيطه فوق تخصصي تصويربرداري سينه فعاليت مي كنند.
رادمرد گفت: به روز شدن دانش راديولوژيست ها در تصويربرداري سينه و آشنا شدن آنها با تكنيك هاي جديدي نظير ام آر آي، توموسنتزيس يا الاستوگرافي از موضوعات مهمي است كه در اين كنگره مورد توجه خاص قرار مي گيرد .
سي و سومين كنگره راديولوژي ايران 19 تا 22 ارديبهشت ماه سال جاري در سالن همايش هاي برج ميلاد با حضور صاحب نظران و اساتيد داخلي و خارجي برگزار مي شود.
علمي**1834
تنظيم: ناهيد شفيعي **انتشار: زهره محتشمي پور
تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۷
تهران- ايرنا- سي و سومين كنگره راديولوژي ايران با حضور متخصصان داخلي و حدود 30 مهمان خارجي و با هدف ارائه آخرين دستاوردهاي علمي در حوزه هاي تصويربرداري سيستم هاي عصبي، عضلاني-اسكلتي و زنان برگزار مي شود.