تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۸

تهران - ايرنا - محققان دانشگاه اوربرو در سوئد موفق به ساخت دارويي شده‌اند كه ميزان حساسيت نسبت به گلوتن را در بيماران مبتلا به سلياك كاهش مي‌دهد.

به گزارش روز دوشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از تلگراف، سلياك يك اختلال خودايمني ژنتيكي گوارشي است كه سبب مي شود سيستم ايمني بدن بر اثر مصرف يك پروتئين به نام گلوتن، به پرزهاي روده كوچك حمله كند و باعث اختلال در جذب مواد غذايي شود. گندم و جو حاوي پروتئين گلوتن هستند. تشخيص بيماري سلياك معمولا دشوار است؛ ولي شايع ترين علايم آن در كودكان، اسهال، استفراغ، نفخ شكم، درد و كاهش وزن و در بزرگسالان، خستگي، استخوان درد، درد و ورم مفاصل است.
داروي ساخته شده توسط محققان سوئدي بصورت يك قرص ساده است. اين قرص حاوي آنزيم، همراه با غذا بلعيده مي‌شود و ميزان حساسيت به گلوتن را كاهش مي‌دهد.
معمولا رژيم غذايي فاقد گلوتن يكي از مهمترين توصيه هايي است كه به اين بيماران مي شود؛ ولي مطالعات محققان در بوستون بر روي 103 كودك نشان مي دهد رژيم غذايي فاقد گلوتن در يك پنجم كودكان مبتلا به سلياك كارا نيست و اين كودكان با وجود پايبندي به رژيم غذايي، از علايم بيماري رنج مي برند؛ بنابراين استفاده از روش‌هاي جايگزين و به ويژه مكمل هاي آنزيمي بسيار موثر است.
قرص ساخته شده توسط محققان دانشگاه اوربرو حاوي آنزيم AN-PEP است كه گلوتن موجود در معده بيمارن مبتلا به سلياك را تجزيه مي‌كند. آزمايش‌ها نشان مي‌دهد ميزان گلوتن موجود در معده بيماراني كه از اين دارو استفاده مي‌كنند، 85 درصد كمتر از بيماراني است كه اين دارو را مصرف نكرده‌اند. استفاده از اين دارو مصرف غذاهاي سرشار از گلوتن مانند پاستا و پيتزا را براي بيماران آزاد نمي‌كند، بلكه به آنان كمك مي‌كند در مواجهه با گلوتن احساس بهتري داشته باشند.
محققان احتمال مي دهند كه بيماري سلياك در صورت عدم درمان، احتمال ابتلا به بيماري هاي مرتبط با سيستم اعصاب از جمله ام اس را نيز افزايش دهد.
بر اساس آمار سازمان پيشگيري و كنترل بيماري ها، حدود يك درصد از جمعيت آمريكا به بيماري سلياك مبتلا هستند كه بيماري حدود 83 درصد از اين افراد هنوز تشخيص داده نشده يا اشتباه تشخيص داده شده است.
علمي (6) ** 9259**1440
مترجم: سپيده كاشاني**انتشار: گلشن