پرويز تومرائي روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: اين واحدها با بيش از 15 ميليارد ريال سرمايه گذاري شروع به فعاليت كرده و حجم توليد واحدهاي تبديلي و تكميلي اين استان به يكهزار و 626 تن رسيده است.
وي افزود: يكي از بهترين روش هاي توسعه اشتغال و افزايش درآمدهاي غيركشاورزي در مناطق روستايي، ايجاد و توسعه صنايع تبديلي و تكميلي كشاورزي و صنايع روستايي بوده و در همين راستا دولت تدبير و اميد براي بيش از 900 نفر در بخش صنايع تبديلي و تكميلي اشتغالزايي كرده است.
وي با اشاره به فعاليت صنايع تبديلي در زمينه هاي باغي، زراعي، دام و طيور در آذربايجان غربي، اظهار كرد: ايجاد صنايع تبديلي و تكميلي، مؤثرترين راهكار براي كاهش حجم ضايعات كشاورزي به شمار مي رود و در اين استان براي تمام محصولات توليدي، صنعت تبديلي فعال شده است تا هيچ محصولي دچار خسارت نشود.
وي به فعاليت كارخانه هاي چيپس ميوه در استان اشاره كرد و افزود: كارخانه چيپس در پنج شهرستان اروميه، سلماس، نقده، مياندوآب و خوي در حال فعاليت بوده و براي ساير شهرستان ها نيز مجوز راه اندازي كارخانه داده شده و هنوز به مرحله بهره برداري نرسيده است.
وي ادامه داد: يكي از بهترين راهكارهاي توسعه اشتغال در مناطق روستايي و جلوگيري از مهاجرت بيرويه، كاهش ضايعات محصولات كشاورزي، افزايش ارزش افزوده محصولات و توسعه اقتصادي، اجتماعي مناطق روستايي، توسعه صنايع تبديلي و تكميلي بخش كشاورزي است.
به گزارش ايرنا 37 درصد جمعيت آذربايجانغربي روستايي بوده و به كشاورزي و دامپروري مشغول هستند.
اين استان يكي از مناطق مستعد كشاورزي كشور است و با وجود اينكه 2.3 درصد مساحت كشور را در بر ميگيرد، اراضي كشاورزي آن بيش از 5 درصد كل اراضي مزروعي ايران را شامل ميشود.
بيش از 24 دشت حاصلخيز در آذربايجانغربي وجود دارد كه در همه بخشهاي استان پراكنده است و به همراه رودخانههاي متعدد آن را به يكي از مراكز كشاورزي در سطح كشور تبديل كرده است.
بيشترين سطح زير كشت اراضي زراعي به زراعت ديم اين استان تعلق دارد كه قسمتهاي شمالي و جنوبي و غربي را شامل ميشود و گندم و جو از محصولات عمده و استراتژيك زراعي در استان است.
سيب، انگور، زردآلو نيز از عمده محصولات باغي در استان است و وجود 2.5 هزار هكتار مرتع در استان و مزارع بسيار گسترده كشت علوفه و ضايعات حاصل از فرآيند توليد كارگاهها و كارخانههاي صنايع تبديلي كشاورزي (تفالههاي حاصل از فرآيند توليد كه ارزش غذايي دامي دارند) نقش مهمي در توليدات محصولات دامي و طيور و شيلات در استان دارد.
اين استان يكي از مناطق عمده تأمين كننده مواد پروتئيني و حيواني كشور بوده و داراي 6.5 ميليون واحد دامي است.
صنايع تبديلي و تكميلي بخش كشاورزي به صنايعي گفته مي شود كه به فرآوري و عمل آوري نباتي و حيواني (زراعي، باغي، شيلاتي، دام و طيور، جنگل و مرتع) مي پردازد، فرآوري، در برگيرنده تغييرات فيزيكي، شيميايي، نگهداري، بسته بندي و توزيع است.
8135/ 3072
** خبرنگار: شهين بيدادرس ** انتشار دهنده: عليرضا فولادي
تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۰
اروميه- ايرنا- سرپرست مديريت صنايع كشاورزي جهادكشاورزي آذربايجان غربي با بيان اينكه تا سال 92 كمتر از 100 واحد تبديلي در بخش كشاورزي اين استان داراي مجوز بهره برداري بوده است، اظهار كرد: در دولت تدبير و اميد براي حدود 100 واحد تبديلي و تكميلي كشاورزي ديگر مجوز بهره برداري صادر شده است.