به گزارش ایرنا، جمال ارشدی روز دوشنبه در جلسه كارگروه تخصصی ارتقاء وضعیت اجتماعی فرهنگی و سلامت استان در سنندج با اشاره به اینكه مناطق حاشیه شهرها با مشكلات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی متعددی مواجه هستند گفت: به دلیل نبود زیرساخت ها و امكانات فرهنگی و اجتماعی و نبود نظارت كنترل فعالیت های گروههای منحرف در این مناطق گسترش می یابد.
وی اقدامات اجتماعی مناطق حاشیه شهر را سال گذشته در شهرستان سنندج مطلوب ارزیابی كرد و گفت: مسكن و شهرسازی با همكاری سایر دستگاهها برنامه های خوبی در این مناطق انجام شده است.
وی اظهار كرد: تغییر رویكرد فعالیت های اجتماعی و تمركز روی بخش نرم افزاری را یكی از اولویت های ما قرار گرفته است.
ارشدی سرمایه اجتماعی را مهم ترین موضوع طرح های مطالعاتی عنوان كرد و گفت: تقویت سرمایه اجتماعی در ابعاد مختلف فرهنگی، اجتماعی، آموزشی بسیاری از مسائل اجتماعی مانند خودكشی كاهش می دهد.
وی اظهار كرد: زنان و دختران آسیب دیده، زنان بد سرپرست و بی سرپرست و زنان سرپرست خانواده در اولویت اصلی طرح كنترل و كاهش آسیب های اجتماعی قرار دارند.
وی با اشاره به اینكه در راستای كاهش آسیب های اجتماعی مناطق حاشیه نشین شهر سال گذشته اقدامات مطلوبی انجام گرفته است گفت: در سایه اقدامات انجام شده در نایسر سنندج برخی مسایل و آسیب های اجتماعی كنترل شده است.
وی با اشاره به اینكه با هدف توانمندسازی زنان در 10 منطقه نایسر آموزش خیاطی، سبد بافی، سوزن دورزی انجام شده است افزود: امسال نیز 10 منطقه حاشیه شهر سنندج در دستور كار قرار گرفته است و تعداد 35 نفر از بانوان بی سرپرست وارد بازار كار شده اند.
وی اظهار كرد: در همین راستا با هدف افزایش مهارت افزایی و كاهش اعتیاد زنان طرح توانمند سازی ویژه زنان در مناطق حاشیه شهر انجام می شود.
وی با اشاره به اقدامات مطلوبی كه در سال گذشته در مناطق حاشیه نشین شهرستان های سننندج، قروه و مریوان انجام شده است گفت: طرح توانمندسازی ویژه زنان در شهرهای قروه، دهگلان و بلبان آباد اجرا شده است.
وی افزود: طرح پیشگیری از مشروبات الكلی انجام شده یا همكاری گروه مشاورین انجام شده است.
وی ارائه خدمت به مردم را وظیفه همه مسئولان ادارات دانست و گفت: كاهش آسیب های اجتماعی نیازمند همكاری و تعامل همه ادارات ذیربط است
وی افزود: در سایه اقدامات انجام شده در جهت كاهش آسیب های اجتماعی برخی آسیب ها در استان متوقف شده است شاخص طلاق در استان كردستان در سالهای 94 و 95 4.1 درصد بوده است.
به گفته وی طبق بررسی های انجام شده 54 درصد شهر سنندج، 16 درصد جمعیت سقز و 14 درصد جمعیت مریوان حاشیه نشین هستند.
قایم مقام كمیته امداد امام خمینی استان كردستان نیز كاهش آسیب های اجتماعی و تمركز بر سكونتگاههای غیر رسمی یكی از اهداف كمیته امداد عنوان كرد و گفت: در این راستا اقدامات مطلوبی از سوی كمیته امداد امام استان كردستان انجام شده است.
رضا طاهری برگزاری برنامه های فرهنگی برای تعداد 2 هزار و 77 زنان و دختران از برنامه های كمیته امداد امام در سال گذشته برشمرد و گفت: برای 9 هزار خانواده برنامه توانمندسازی و مهارت آموزی شغلی ایجاد شده است.
وی ایجاد فرصت های شغلی و توانمندسازی خانواده ها را ماموریت كمیته امداد استان برشمرد و افزود: تامین جهیزیه سه هزار و 700 مورد نفر از نوعروسان خانواده های نیازمند و احداث و تعمیر 850 واحد مسكن از اقدامات كمیته امداد در سال گذشته بوده است.
44 هزار خانواده تحت حمایت كمیته امداد امام خمینی(ره) استان قرار دارند كه از این تعداد 22 هزار خانوار شهری تشكیل داده است، 95 درصد آنها در سكونتگاههای غیر رسمی شهر ساكن هستند.
7352/3020
**خبرنگار: شیوا اردلان منش/**انتشاردهنده: عبدالله رحمانی
تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۶
سنندج- ایرنا- مدیركل امور اجتماعی استانداری كردستان گفت: رشد و توسعه فرهنگی، توانمندسازی مناطق حاشیه شهر و افزایش نشاط اجتماعی و گسترش سازمان های مردم نهاد سبب كاهش آسیب های اجتماعی در مناطق حاشیه شهر می شود.