به گزارش ايرنا سيد حميد پورمحمدي دوشنبه شب در شوراي اداري خوزستان در سالن امام رضا (ع) شهرك نفت اهواز، اظهار كرد: رئيس جمهوري در سفر به خوزستان قول داد كه مشكلات آب و فاضلاب خوزستان از محل صندوق توسعه ملي و فاينانس در مدت كوتاه برطرف شود.
وي افزود: اين طرح به 95 هزار و 410 ميليارد ريال نياز دارد كه يك سوم اعتبارات آن روز يكشنبه ابلاغ شد و مرحله نخست مصوبات با اجراي طرح آبرساني غدير نيز آغاز شده است.
پورمحمدي تاكيد كرد: براي پيگيري اين طرح دو كميته در مركز و استان تشكيل شده و تا هفته آينده درخواست مجوز از شوراي اقتصاد و اصلاح تفاهم نامه ها انجام مي شود.
*پنج مگاپروژه در خوزستان
معاون سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور با بيان اينكه آحاد ملت ايران نگران مشكلات خوزستان هستند، افزود:مقام معظم رهبري براي حل مشكلات خوزستان دستور اكيد داده است.
وي اضافه كرد: متعاقب سفر رئيس جمهوري به خوزستان، نوبخت رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور به اين استان سفر كرده و مقدمات اجراي قول رئيس جمهوري را فراهم كرد.
پورمحمدي با اشاره به بررسي و شناسايي مشكلات اصلي خوزستان، اظهار كرد: پنج ابرپروژه (مگا پروژه) براي حل مشكلات اساسي خوزستان در ابتداي امسال توسط هيات وزيران به تصويب رسيد كه اعتبار مورد نياز آنها مرحله به مرحله تخصيص داده مي شود.
وي افزود: ساماندهي آب و فاضلاب استان شامل آبرساني به شهرها و روستاهاي خوزستان و احداث تاسيسات فاضلاب؛ تكميل و اتمام طرح احياي 550 هزار هكتاري كشاورزي رهبري؛ طرح مهار كانون هاي گرد و غبار در خوزستان؛ احياي رودخانه كارون و تامين برق مناسب و مستمر طرح هايي است كه در دو جلسه نخست هيات وزيران در سال جاري به تصويب رسيده است.
پورمحمدي اضافه كرد: تا كنون يك ميليارد و 150 ميليون دلار (بيش از 40 هزار ميليارد ريال) براي مرحله نخست طرح 550 هزار هكتاري هزينه شده و و اجراي مرحله دوم در دستور كار قرار دارد.
وي با اشاره به اجراي مرحله نخست طرح مقابله با گرد وغبار در استان افزود: اين طرح اكنون در 42 هزار هكتار اجرا شده اما طرح مهار 300 هزار هكتار از كانون هاي ريزگرد در دولت مصوب شده كه در مراحل بعدي به اجرا در مي آيد.
پورمحمدي اهميت رودخانه كارون را يادآور شد و اضافه كرد: با تخليه فاضلاب هاي شهري، كارون يكي از آلوده ترين رودخانه هاي كشور شده بود به همين دليل طرح احياي اين رودخانه نيز در دستوركار قرار گرفته است.
به گفته وي، مصوبه تامين برق مناسب نيز با سرمايه گذاري 15 هزار ميليارد ريال در استان به اجرا درمي آيد.
*آبرساني به شهرها و روستاها
اين مقام مسئول در تشريح مصوبه ساماندهي آب و فاضلاب خوزستان توضيح داد: اين طرح بايد ظرف سه سال اجرا شود، كه شامل سه بخش آبرساني به شهرها و روستاهاي استان، توسعه تاسيسات فاضلاب شهرها و بازسازي شبكه هاي آبرساني است.
وي طرح آبرساني به شهرها و روستاهاي خوزستان را نيز شامل پنج بخش عنوان كرد و گفت: طرح آبرساني غدير (شهرستان هاي غرب استان)، شهرستان هاي شمال شرق، شهرستان هاي جنوب شرق، شهرستان هاي پراكنده و شهرستان هاي مسجدسليمان، لالي و انديكا را در برمي گيرد.
پورمحمدي ادامه داد: طرح آبرساني غدير كه 5.8 ميليون نفر را تحت پوشش قرار مي دهد، از سال 88 آغاز شده و تا كنون 29 درصد پيشرفت داشته است كه بر اساس مصوبه اين طرح بايد با اعتبار 36 هزار ميليارد ريال ظرف سه سال تكميل شود.
به گفته وي، آبرساني به شهرها و روستاها بيش از 74 هزار ميليارد ريال اعتبار نياز دارد.
*ساماندهي فاضلاب در 18 شهر
معاون سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور همچنين با اشاره به طرح احداث فاضلاب شهرهاي استان گفت: به دليل شرايط خوزستان امكان استفاده از چاه هاي جذبي در آن ممكن نيست؛ از سوي ديگر تخليه فاضلاب شهري به رودخانه ها آثار زيست محيطي بسيار و آلودگي منابع آبي را در پي داشته است.
وي افزود: اين طرح از ورود 166 ميليون مترمكعب فاضلاب شهري به منابع آبي جلوگيري كرده و جمع آوري و انتقال فاضلاب شهري را انجام مي دهد كه در اهواز، آبادان، خرمشهر، شادگان، ماهشهر، بندر امام، بهبهان، شوش، انديمشك، ايذه، دشت آزادگان (سوسنگرد و بستان و هويزه و رفيع)، دزفول، رامهرمز، شوشتر و مسجدسليمان به اجرا درمي آيد.
پورمحمدي تاكيد كرد: طرح ساماندهي فاضلاب بيش از 14 هزار ميليارد ريال اعتبار نياز دارد كه از منابع داخلي و فاينانس تامين مي شود و بايد ظرف سه سال به اجرا درآيد.
وي بخش ديگر اين طرح را بازسازي شبكه آب شرب شهري در اهواز و 17 شهر استان دانست و افزود: در حال حاضر سه هزار و 700 كيلومتر از شبكه هاي آب خوزستان فرسوده هستند و 55 درصد آب در اين شبكه هدر مي رود.
پورمحمدي اضافه كرد: بازسازي اين شبكه بيش از پنج هزار ميليارد ريال اعتبار نياز دارد كه با اجراي آن يك سوم شبكه در مدت سه سال اصلاح شده و بيش از 60 درصد ساكنان شهرها تحت پوشش آن قرار مي گيرند.
بر اساس اين گزارش، شوراي اداري خوزستان با حضور احمدي معاون سياسي وزير كشور، تعدادي از مديران استاني و بيش از 700 نفر از فرمانداران، بخشداران و دهياران استان برگزار شد.
در اين نشست از پورمحمدي معاون سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور به عنوان نماينده اين سازمان در پيگيري مصوبات خوزستان تقدير شد.
طوفان گرد و غباردر هشتم بهمن ماه امسال، قطع مكرر آب و برق و مخابرات در اهواز و چند شهر و تعطيلي مدارس و ادارات را در پي داشت.
اين مساله باعث شد دولت كارگروه ويژه اي براي مهار كانون هاي گرد و غبار خوزستان تشكيل دهد و به دستور جهانگيري معاون اول رئيس جمهوري يك كارگروه ويژه در اين زمينه تشكيل شده و وزير جهاد كشاورزي نيز مامور اجراي طرح هاي بيابان زدايي شد.
رئيس جمهوري نيز براي پيگيري مشكلات خوزستان پنجم اسفند سفر يك روزه اي به اهواز داشت كه در اين سفر براي حل مشكل آب و فاضلاب خوزستان قول مساعد داد.
استان خوزستان از حدود سال 80 درگير معضل ريزگردهاست و كارشناسان اعلام كرده اند منشا 35 درصد گرد و غبار اين استان ،كانون هاي داخلي است. وسعت كانون هاي گرد و غبار در خوزستان بيش از 600 هزار هكتار است.
/6002/7151
خبرنگار: نادره وائلي زاده**انتشاردهنده :كبري آقازري
تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۰۳:۰۳
اهواز - ايرنا - معاون سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور با اشاره به عملياتي شدن وعده رئيس جمهوري در سفر به خوزستان، گفت: بيش از 31 هزار ميليارد ريال اعتبار براي اجراي مرحله نخست طرح آبرساني به شهرها و روستاهاي خوزستان پرداخت شد.