مادرید- ایرنا-همایش معرفی سینمای ایران با عنوان 'بازنمایی جنسیت در سینمای ایران 'به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اسپانیا و با همكاری دانشگاه كمپلوتنسه مادریدروز دوشنبه در محل دانشكده ارتباطات اسپانیا برگزارشد.

به گزارش ایرنا ، این همایش 2 روزه با حضور خانم پروفسور«كارمن پرز» رئیس دانشكده ارتباطات دانشگاه كمپلوتنسه، «علیرضا اسماعیلی» رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اسپانیا، پروفسور«اوبالدو كوئستا» رئیس دپارتمان سمعی و بصری دانشكده ارتباطات و «نرگس آبیار» كارگردان فیلم 'شیار 143 ' به همراه جمعی از دانشجویان و علاقمندان به سینمای ایران برگزار شد.
پروفسور كارمن پرز در این مراسم با تقدیر از رایزنی فرهنگی ایران برای همكاری در برگزاری این مراسم آن را نمونه ای از رویدادهای مفید برای آشنایی دانشجویان رشته ارتباطات و سینما با سینمای كشورهای مختلف دانست.
وی به فعالیت های هنری زنان در جمهوری اسلامی ایران اشاره كرد و توضیح داد: اكنون در سینمای ایران زن شخصیتی بسیار بارز و ظهوری بی سابقه یافته و توانسته است شاید بهتر از مردان توانایی های هنری خود را به منصه ظهور برساند.
پرز گفت كه «نرگس آبیار» یكی از زنان موفق سینمای ایران است كه این دانشكده افتخار میزبانی وی را در این برنامه دارد.
«علیرضا اسماعیلی» رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اسپانیا نیز با تقدیر از مسئولین دانشكده ارتباطات دانشگاه كمپلوتنسه اسپانیا برای همكاری در برگزاری این رویداد، به جایگاه والای هنر درآموزه های دینی،گسترش و توسعه كیفی و كمی هنر در كشورمان پرداخت.
وی یادآورشد:سینما یكی از رشته های تاثیرگذار هنری است كه انقلاب اسلامی و نظام برخاسته از آن توجه جدی به این هنر- صنعت داشته و سینما در جمهوری اسلامی دچار تحولی شگرف شده است.
اسماعیلی افزود: این سینما با تاسی از آموزه های دینی نگرشی نو را در سینمای جهان برای توجه به ارزش های انسانی در مقابل سینمای هالیوود مطرح كرد.
رایزن فرهنگی ایران در اسپانیا به حضور زنان در فعالیت های مختلف فرهنگی، هنری و اجتماعی در كشورمان اشاره كرد و درباره حضور بانوان در سینمای ایران سخن گفت.
اسماعیلی با معرفی نرگس آبیار كارگردان فیلم شیار 143 به حاضران در این همایش ، وی را نمونه ای از زنان فعال در عرصه هنر جمهوری اسلامی ایران برشمرد.
وی توضیح داد: آثار آبیار در جشنواره های مختلف داخلی و بین المللی جوایز ارزنده ای كسب كرده است.
پروفسور«اوبالدو كوئستا» رئیس دپارتمان سمعی و بصری دانشكده ارتباطات دانشگاه كمپلوتنسه اسپانیا همچنین با تقدیر از رایزنی فرهنگی ایران، گفت: آقای رایزن شما سخنانتان را با نام خدا شروع كردید و این نشان دهنده ارزش های روحانی و مذهبی در ایران است كه ما در اینجا از دست داده ایم.
وی با یادآوری اینكه به عنوان یك روانشناس سینما را بازتاب واقعیت های جامعه می داند، افزود: با تاسف اكنون ماشین جای وجوه انسانی را گرفته و تنها هنر است كه می تواند واقعیت های جامعه را بازسازی كند.
رئیس دپارتمان سمعی و بصری دانشكده ارتباطات دانشگاه كمپلوتنسه اسپانیا به جایگاه والای خانواده در سینمای ایران اشاره كرد و ادامه داد: جمله ای در عهد عتیق وجود دارد كه می گوید: ملكوت خدا بدون خانواده امكان پذیر نیست.
اوبالدو كوئستا گفت: ارتباطات می تواند نقش سازنده ای در تحكیم خانواده ایفا كند و سینما ابزار خوب ارتباطات در این حوزه است.
«نرگس آبیار» كارگردان سینمای ایران نیز با تشكر از برگزار كنندگان همایش بازنمایی جنسیت در سینمای ایران به معرفی فیلم شیار 143 از ساخته های خود پرداخت.
وی جنگ را امری مذموم برشمرد كه همگان درد و رنج این موضوع را حس خواهند كرد.
همچنین پروفسور«فرانسیسكو گارسیا» از اندیشمندان اسپانیایی دراین نشست به اهمیت اطلاعات و داده ها پرداخت و گفت كه متاسفانه در فضای امروز اطلاعاتی بسیار گسترده ولی با عمقی كم وجود دارد.
وی افزود: دانشگاه ها مكان هایی هستند كه می توانند به اطلاعات عمق بخشیده و از سینما بعنوان ابزاری مناسب و تعمیق كننده می تواند در معرفی مشكلات و راهكارهای حل مسائل پیش رو در هر جامعه ای سخن بگوید.
گارسیا سینمای ایران را دارای عملكردی خوب برای عمق بخشی به موضوع اطلاعات برشمرد و این سینما را، سینمایی عرفانی و نه صرفا ذهبی دانست.
دربخش دیگر این همایش، زهرا رضی مسئول برگزاری سمینار در دانشگاه كمپلوتنسه و كارشناس سینمای ایران به بیان توضیحاتی در خصوص ژانر جنگ در سینمای ایران پرداخت و ضمن تعریف مكاتب مختلف این ژانر در سینمای ایران و جهان به تاریخچه سینمای ایران و تحولات صورت گرفته در شكل و محتوای تولیدات سینمایی در قبل و بعد از انقلاب اشاره نمود.
وی در این رابطه ، شكل گیری حضور زنان در سینمای دفاع مقدس و فیلمهای ساخته شده توسط زنان سینماگر در این ژانر را مورد بررسی قرار داد.
رضی‌ خاطرنشان ساخت كه صلح و دوستی پیام مشترك زنان سینماگر در این ژانر می باشد .
وی با اشاره به این مساله كه شاید اگر اینگونه فیلمها از سوی مردان ساخته می‌ شد ، نمی‌ توانست به عمق رنج یك مادر دست یابد و آن را برروی پرده سینما منعكس نماید به سخنان خود پایان داد.
به گزارش ایرنا در این همایش دو روزه برنامه نمایش فیلم های ایرانی شیار 143 ، كفش هایم كو ، رخ دیوانه و بید مجنون به همراه برپایی میز گردهای جداگانه در نقدو بررسی هر اثر با حضور اساتید دانشگاهی و سینماگران و همچنین ارائه 9 مقاله و سخنرانی به منظور معرفی سینمای ایران گنجانده شده است.
آشنا خواهند شد.
این برنامه با هماهنگی رایزنی فرهنگی كشورمان با دانشكده ارتباطات جزو واحدهای درسی دانشجویان قرار گرفته است.
شبد**اروپام *4*491**1010
انتشار دهنده:حسن معظمی