«تكميل و توسعه زيرساخت ها ،نسخه درمان ورزش فردوس» عنوان گزارشي است كه روزنامه خراسان جنوبي چاپ بيرجند روز سه شنبه 19 ارديبهشت ماه 96 در شماره 19530 خود منتشر كرد.

در ادامه اين گزارش به قلم زهرا قرباني، آمده است: 5 مرداد 95 روزنامه «خراسان جنوبي» در گزارشي با عنوان «پوكي استخوان ورزش فردوس» به وضعيت زير ساختي ورزش فردوس پرداخت.
در اين گزارش به نقل از مسئول ورزش و جوانان شهرستان نقل شد كه اكثر اماكن ورزشي شهرستان فرسوده اند و قدمت بالاي50 سال دارند و يا طبق اصول ساخته نشده اند و سالن هاي ورزشي احداث شده جديد نيز نواقص زيادي دارند كه به دليل نبود عمليات اصولي در حال فرسايش هستند.
«مهران پور» گفت: تحمل ورزشكاران فردوس در مقابل ضعف زيرساخت هاي ورزشي شهرستان هم حدي دارد و بايد مسئولان استان فكر اساسي بردارند.
در آخرين پيگيري هاي «خراسان جنوبي» از وضعيت زيرساخت هاي ورزشي شهرستان اين مسئول خبرهاي خوبي از برنامه ريزي ها براي بهبود وضعيت موجود مطرح مي كند.
«مهران پور» مي گويد: با توجه به اين كه 70 درصد اماكن ورزشي فردوس فرسوده، قديمي و مربوط به قبل از انقلاب است از طريق نماينده مردم فردوس در مجلس شوراي اسلامي و با همكاري اداره كل ورزش و جوانان و با حمايت باشگاه ها و خيران ورزش يار شهرستان قرار است اقدامات اساسي براي بهبود شرايط موجود انجام شود.
به گفته وي اصل بر انجام كار اصولي و توجه به رده هاي سني پايه است و در اين راستا با پيگيري هايي كه انجام شد قرار است با همكاري يكي از باشگاه هاي شهرستان ساختمان پايگاه قهرماني در زميني به مساحت 500 متر مربع در داخل مجموعه ورزشي شهيد درخشان ساخته شود كه در اين پايگاه بحث استعداديابي و سنجش ورزشكاران به صورت علمي و اصولي دنبال مي شود.
وي با اشاره به اين كه اين پايگاه مجهز به وسايل بدنسازي و پرورش اندام خواهد شد ادامه مي دهد: در اين پايگاه اقدامات اوليه براي آمادگي بدني ورزشكاران انجام مي شود و افراد در بخش هاي مختلف مورد سنجش قرار مي گيرند و در كنار رشته هاي ورزشي كه در آن مستعد هستند تمرينات بدنسازي را هم انجام مي دهند.
به گفته وي اين ساختمان علاوه بر بحث پايگاه قهرماني و سنجش ورزشكاران كاربري هاي ديگري هم خواهد داشت و به احتمال زياد فضايي براي انتقال رينگ بوكس به اين مكان در نظر گرفته مي شود و و رزمي كاران نيز در آن جا فعاليت خواهند كرد.
وي در صحبت هايش به اين نكته نيز اشاره مي كند كه در سال جاري فردوس و بيرجند براي ايجاد پايگاه قهرماني در استان انتخاب شده اند كه هفته گذشته اولين دستگاه هاي الكترونيك ديجيتال به ارزش 400 ميليون ريال توسط متخصصان وزارت در فردوس نصب و راه اندازي شد.

** گود زورخانه
«مهران پور » گرايش فردوسي ها را به رشته ورزش هاي پهلواني و زورخانه اي مطلوب ارزيابي مي كند و از اين كه بر اساس آمار نزديك به 200 باستاني كار پنج تا 80 ساله در اين رشته فعاليت مي كنند صحبت مي كند و مي افزايد: با توجه به اين كه فضاي مناسبي براي تمرين اين ورزشكاران وجود ندارد و آنان در گود موقتي كه در گذشته سردخانه شهرداري بوده است فعاليت مي كنند.
و اين فضا كوچك جوابگوي نياز اين ورزشكاران نيست با يك خير ورزش يار مذاكره شد و قصد داريم با همكاري اين خير در مجموعه ورزشي شهيد درخشان گود زورخانه اي را با مساحت مورد نظر و شرايط خاص يك زورخانه مطلوب احداث كنيم.
وي كه از حمايت هاي شهرداري فردوس و اسلاميه در بحث توسعه و تكميل زيرساخت هاي ورزشي شهرستان رضايت دارد مي افزايد: با همكاري شهرداري عمليات زيرسازي زميني در مجموعه شادروان تختي براي نصب چمن مصنوعي انجام شد و با اين كار 90 درصد مشكل فوتباليست هاي شهرستان رفع خواهد شد.
به گفته وي هم چنين در بخش ساحلي نيز با همكاري شهرداري در پارك دلگشا زمين واليبال، فوتبال و هندبال ساحلي ايجاد مي شود.

**پروژه هاي بزرگ
وي با تاكيد بر اين كه مي توانيم با جذب بخش خصوصي و حاميان ورزشي مشكلات اعتباري را نيز تا حدودي رفع كنيم مي افزايد: در كنار تمام زيرساخت هاي اشاره شده قرار است با همكاري باشگاه ها، حاميان و خيران ورزش يار شهرستان در آينده نزديك عمليات اجرايي بزرگترين مجتمع ورزشي شهرستان شروع شود كه اين پروژه شامل سالن ورزشي، خوابگاه، زمين هاي روباز، امكانات رفاهي، اقامتي و... خواهد بود.
به گفته وي هم چنين در سال جاري بزرگترين طرح زيپ لاين وپل معلق شرق كشور در ارتفاعات شمال غرب فردوس (ارتفاعات سنگ سوراخ) و منطقه حفاظت شده مظفري؛ حوالي شهرك طاهريه توسط هيئت كوهنوردي و صعودهاي آزاد شهرستان اجرا خواهد شد كه اين طرح علاوه بر ورزش اهداف ايجاد فضايي با نشاط و جذاب براي عموم مردم و جذب گردشگر را دنبال مي كند.
وي ادامه مي دهد: عمليات ساخت زيپ لاين در اسفند ماه 95به پايان رسيد و پس از تست اوليه در ابتداي سال جاري مورد بهره برداري قرار گرفت و ادامه اين پروژه با شروع عمليات ساخت پل معلق به طول200متر و در ادامه راپ سويينگ در حال اجراست.

**روند لاك پشتي يك پروژه
رئيس اداره ورزش و جوانان فردوس در كنار همه فعاليت هايي كه براي بهبود وضعيت زيرساختي ورزش شهرستان دنبال مي شود از طولاني شدن روند ساخت سالن 2 هزار مترمربعي مجموعه ورزشي انقلاب به عنوان بزرگترين پروژه ورزشي از مصوبات سفر هيئت دولت قبل به اين شهرستان گلايه كرد.
«مهران پور» مي گويد: به دليل تعهد نداشتن پيمانكار در زمان اجراي نصب سوله بر اساس حكم مراجع قضايي وي محكوم به تعويض سوله شده است اما اين روند آن قدر ادامه پيدا خواهد كرد كه اين سالن هم مثل برخي از اماكن ديگر تبديل به اثر باستاني خواهد شد.
وي با بيان اين كه سالن استاندارد و قابل استفاده براي مسابقات رسمي با گنجايش مناسب تماشاچي در فردوس وجود ندارد مي افزايد: با توجه به گذشت 6 سال از شروع عمليات ساخت اين پروژه طولاني شدن آن به نفع ورزشكاران نيست چرا كه براي برگزاري رقابت هاي قهرماني كشور در رشته هاي هندبال و فوتسال با مشكل روبرو هستيم و اگر اين سالن ساخته شود تا حد زيادي مشكلات برطرف خواهد شد.
وي ادامه مي دهد: اعتبار اين پروژه ورزشي تا مرحله نصب سوله تامين شده است و براي تكميل نيازمند حداقل 20 ميليارد ريال اعتبار است.

** رشد 30 درصدي
او به موفقيت هاي ورزش فردوس در سال 95 اشاره مي كند و اين سال را يكي از بهترين سال ها در تاريخ ورزش شهرستان عنوان مي كند و مي افزايد: از نظر كمي با رشد 30 درصدي آمار ورزشكاران روبرو بوده ايم طوري كه يك هزار و 600 مرد و600 بانوي ورزشكار در سال 94 به يك هزار و 700مرد و 715 ورزشكار خانم در سال 95 افزايش يافت.
به گفته وي توجه ويژه به بخش آموزشي با برگزاري دوره هاي مربي گري، داوري و كارگاه هاي استعداديابي همراه بوده است و در حال حاضر از نظر داور و مربي در رشته هاي مختلف ورزشي مشكل خاصي نداريم هرچند كه بايد در اين زمينه با برگزاري دوره هاي ارتقا و باز آموزي در جهت بالا بردن سطح و رفع همه موانع اقدام كنيم.
وي به كمك هاي بخش خصوصي و حاميان ورزشي شهرستان براي توسعه ورزش اشاره مي كند و مي افزايد: قهرماني منيزيم فردوس در ليگ برتر، راهيابي تيم فوتسال عماد نظام فردوس به ليگ دسته 2 و... گوشه هايي از حمايت هاي بخش خصوصي از ورزش شهرستان در سال 95 است كه حتي اين 2 باشگاه جزو باشگاه هاي برتر استان شناخته شدند و به طور قطع اگر حمايت بخش خصوصي نبود اين افتخارات نصيب ورزش فردوس نمي شد.
وي با اشاره به رشد خوب باشگاه هاي شهرستان ادامه مي دهد: 9 باشگاه در سال 94 به 15 باشگاه در سال 95 رسيد و اين تعداد در سال جاري به 20 باشگاه خواهد رسيد.
وي با اشاره به وجود 39 هيئت فعال ورزشي در شهرستان مي افزايد: حدود 90 درصد اين هيئت ها كار اصولي و استعداد يابي را پيگيري مي كنند و 50 درصد آن ها هم در بحث قهرماني فعال هستند و حتي هيئت هندبال شهرستان به دليل راه اندازي آكادمي هندبال و قهرماني تيم منيزيم فردوس در رقابت هاي ليگ برتر برترين هيئت شهرستاني در سال 95 شناخته شد.

** برنامه ها
رئيس اداره ورزش و جوانان فردوس از برنامه ها در سال جاري نيز صحبت مي كند و مي گويد: توجه به ورزش همگاني، استعداديابي در رشته هاي مختلف ورزشي، توسعه ورزش بانوان، گسترش رشته هاي ساحلي به خصوص فوتبال، واليبال و هندبال براي آقايان و بانوان جزو اين برنامه هاست.
«مهران پور» همچنين در مورد وضعيت ورزش بانوان شهرستان مي گويد: با همكاري شهرداري پارك بانوان در فردوس ايجاد شده كه با استقبال خوب بانوان روبرو است.
به گفته او در اين پارك بانوان از 6 صبح تا 11 شب مي توانند بدون هيچ مانعي ورزش هاي دوچرخه سواري، رزمي، كاراته، واليبال و... را زير نظر مربي آموزش ببينند و ورزش هاي همگاني و صبحگاهي نيز به صورت متناوب در آن انجام مي شود.
وي ادامه مي دهد: گرايش بانوان شهرستان به ورزش در 2 سال گذشته خوب بوده و در بيشتر رشته هاي ورزشي نظير بدنسازي، ايروبيك، واليبال، فوتسال و... فعال هستند و افتخارات زيادي را هم از آن خود كرده اند و حتي يك دختر نوجوان به اردوي تيم ملي بانوان راه پيدا كرده است و در آينده هم قصد داريم فوتبال بانوان را از سنين پايه شروع كنيم.
سايت ايرنا خراسان جنوبي www.irna.ir/skhorasan
پست الكترونيكي به نشانيyahoo.com irnabirjand94@
كانال اطلاع رساني : http://telegram.me/birjand
3215*6054* خبرنگار- محمد رسول ابراهيمي اسفدن- انتشار دهنده - مريم پنجابي