تهران- ایرنا- وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به پیشرفت های حاصل شده در عرصه های بین المللی در پسابرجام، تاكید كرد: ارتقای صنعت خودروی كشور به سطح و كلاس جهانی، جز با گسترش واحدهای تحقیق و توسعه و تقویت ارتباطات بین المللی میسر نمی شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «محمدرضا نعمت زاده» امروز (سه شنبه) در مراسم امضای قرارداد 10 جانبه بین المللی طراحی و تولید پلتفرم محصولات جدید ایران خودرو در محل شركت ساپكو افزود: صنعت خودرو همچون صنایع دریایی، هوایی، نفت و گاز و پتروشیمی جزو صنایع ملی و بین المللی است و از همه جای جهان، شركت ها سهام یكدیگر را خریداری و با مشاركت یكدیگر همكاری می كنند.
وی گفت: صنعت خودروی ایران هنوز فاصله زیادی با كلاس جهانی دارد، اما تلاش های خوبی در این راستا بویژه در فضای مناسب بین المللی پس از برجام آغاز شده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: برای رسیدن به كلاس جهانی ناگزیر از استفاده تجارب و توانمندی های جهانی با اتكای به توانمندی های خود و توجه ویژه به طراحی، مهندسی، تحقیق و فناوری های جدید هستیم.
نعمت زاده یادآور شد: در دولت سازندگی برای نخستین بار واحد تحقیق و توسعه در شركت ایران خودرو شكل گرفت و خودروی سمند از دل آن بیرون آمد، باید تلاشمان این باشد كه هر روزمان در صنعت خودرو بهتر از دیروز باشد و به این منظور باید توجه ویژه به تحقیق و توسعه داشت.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اقدام های مناسب انجام شده توسط شركت سایپا درخصوص تحقیق و توسعه و فناوری، ابراز امیدواری كرد انعقاد تفاهم نامه و قرارداد امروز مقدمه ای برای شروع یك حركت جهشی در صنعت خودروسازی كشور باشد.
وی با تقدیر از دانشگاه های امیركبیر و شریف در این پروژه، تاكید كرد: دانشگاه ها باید صنعت را خانه خود بدانند و ارتباط آنها باید محكم تر شود.
نعمت زاده تصریح كرد: در ارتباط بین صنعت و دانشگاه، 70 درصد بخش صنعت و 30 درصد بخش آكادمیك و دانشگاهی سود می برند و این ما صنعتگران هستیم كه باید به استقبال دانشگاهیان برویم.

** برجام
نعمت زاده با اشاره به اینكه صنعت خودرو جهانی است و نمی توان آنرا محدود به مرزهای داخلی كرد، تصریح كرد: باید از فرصت پیش آمده در پسابرجام و رفع تدریجی موانع و مشكلات بوجود آمده استفاده كرد.
وی بیان داشت:برجام فضای بین المللی را برای كشور باز كرد تا به وضعی كه در گذشته داشتیم بازگردیم؛ بر این اساس نباید مرتب انتقاد كنیم كه برجام كاری برای ما نكرده است.
این عضو كابینه دولت یازدهم تاكید كرد: امروز نیازمند افزایش ارتباطات و تعاملات جهانی بویژه در زمینه های علمی و صنعتی كه مرز نمی شناسند هستیم و باید بدانیم كه انجام صادرات بدون توسعه ارتباطات میسر نیست.
وی تصریح كرد:صادرات قطعات خودرو با وجود انرژی، مواد اولیه و نیروی انسانی كارآمد یكی از مزیت های كشور است و می توان در این شرایط رقابتی سالم و مناسب با جهانیان داشت.
نعمت زاده همچنین به قطعه سازی به عنوان یكی از صنایعی كه عمده گلایه های در زمینه خودرو به آن وارد است یاد كرد و گفت: در این زمینه لازم است تا قطعه سازان به ارتقای توان طراحی، مهندسی و تولید خود بپردازند.
به گزارش ایرنا، قرارداد و تفاهم نامه 10 جانبه بین المللی برای طراحی و تولید پلتفرم محصولات جدید ایران خودرو امروز با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت و وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در محل شركت ساپكو امضا شد.
در این پروژه پنج شركت خارجی از آلمان، كره جنوبی، ایتالیا و بلژیك و پنج مشاركت كننده داخلی یعنی دانشگاه های امیركبیر و شریف، انجمن سازندگان قطعات و مجموعه های خودرو، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و شركت ایران خودرو حضور دارند.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
اقتصام**3065**9132**1561**خبرنگار:محمد ملك دار ** انتشاردهنده:مژگان توانا