تهران - ایرنا - وزیرجهاد كشاورزی در دفاع از عملكرد دولت یازدهم در حوزه كشاورزی با ارایه آمارهایی چون كاهش واردات و افزایش تولید، افزود: این روزها از سوی عده ای قدرناشناسی و پایمال كردن‌هایی را شاهد هستیم، این‌ همه دروغ و تهمت برای رسیدن به كجاست؟.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «محمود حجتی» روز سه شنبه در نخستین همایش ملی مركز جهاد كشاورزی دهستان های كشور در محل سالن خوشه ساختمان جدید وزارت جهاد كشاورزی افزود: منتقدان دولت با هجمه های خود ما را وارداتچی و ضد اشتغال می خوانند، درحالی كه خود می دانند عملكرد ما در سه سال گذشته چگونه بوده است و تحولات عظیمی را بدست آورده ایم.
وی اظهار داشت: انچه كه در مدت مذكور در بخش كشاورزی بدست آمده ، بیانگر سیاست گذاری و برنامه ریزی دولت یازدهم است و تصادفی صورت نگرفته است.
وی در پاسخ به ادعای برخی درباره اینكه واردات در دولت یازدهم از صادرات پیشی گرفته است، گفت: براساس اسناد و آمار گمرك جمهوری اسلامی ایران كسری تراز تجاری بخش كشاورزی درسال 1392 هشت میلیارد و 100 میلیون دلار بود كه این رقم درسال 1395 به سه میلیارد و 900 میلیون دلار بهبود یافته است. این دستاورد به دلیل افزایش تولید محصولات كشاورزی و كاهش واردات بوده است.

** پیر هستیم اما پیرِ درست هستیم
وزیر جهادكشاورزی در واكنش به برخی مدعیان كه می گویند كابینه دولت یازدهم پیر است، گفت: پیر هستیم، اما پیر درست هستیم. در خدمت رسانی به مردم و كشاورزان كم نگذاشته‌ایم، از كسانی كه ادعای جوانی كردند و مملكت را به این روز انداختند، بهتر عمل كرده ایم.
حجتی گفت: دولت یازدهم در ابتدای فعالیتش دولت را با بیشترین مشكلات تحویل گرفت، به طوری كه حتی در سال های 1394 و 1395 در تامین نقدینگی با مشكلات جدی مواجه بود. من در تمامی سال های خدمتم در گوشه و كنار دولت هرگز شاهد چنین مشكلاتی نبوده ام.

**اقدام های مهم دولت یازدهم در بخش آب و خاك
وی یكی از اقدام های مهم دولت یازدهم را در بخش آب و خاك عنوان كرد و گفت: آب و خاك یكی از زیربنایی ترین بخش در كشاورزی به شمار می رود كه در توسعه ملی و افزایش درآمد تاثیر بسزایی دارد. در دولت یازدهم توانستیم سرمایه گذاری مناسبی در این بخش داشته باشیم كه در طول تاریخ بخش كشاورزی كشورمان بی سابقه بوده است.
وزیر جهادكشاورزی مروجین بخش كشاورزی را امید آینده كشاورزی كشور دانست و گفت: این افراد باوجود محدودیت‌های موجود و نارسایی‌ها در خط مقدم تقویت بنیه اقتصادی و اشتغال كشور فعالیت دارند.

**تهمت و افترا برای چیست
حجتی درباره تهمت هایی كه روزهای اخیر به دولت وارد می شود، اظهار داشت: این روزها از سوی عده ای قدرناشناسی و پایمال كردن‌هایی را شاهد هستی، این‌ همه دروغ و تهمت برای رسیدن به كجاست؟. در یكی از برنامه های صدا و سیما اعلام شد وزیران دولت لیست درآمدهای خود را اعلام نكرده‌اند، اما دیدید سخنگوی قوه قضائیه چه جوابی به آنها داد و دروغ بودن این امر مشخص شد.
وی گفت: تعجب می كنم، برخی انگشت اتهام به‌سمت وزیرانی چون سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی(وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشكی) و یا زنگنه ( وزیر نفت ) می برند كه دانش، علم، شخصیت و مدیریتشان مشخص است، اما نمی دانم چرا عده ای برای رسیدن به دولت به هر اقدامی دست می زنند و نمی دانم آیا اینان اهداف دیگری دارند یا خیر.
وزیر جهاد كشاورزی افزود: اگر می‌خواهید كشور را اصلاح كنید، بیایید و اصلاح كنید چرا تخریب می‌كنید؟ بنده هیچ ادعایی ندارم اما باید توجه داشت كه دیكته نانوشته غلط ندارد و بهتر است كه در این ارتباط عملكردها را مقایسه كنیم.
حجتی ظرفیت ها و توانمندی های بخش كشاورزی را بالا دانست و ادامه داد: بخش كشاورزی كشور دارای سهم مشخصی در تولید است و امروز دنیا بخش كشاورزی را به طور صرف به عنوان یك بخش اقتصادی نگاه نمی‌كند بلكه جامعه كشاورزان محترمند و ضمن حفظ شان آنها در هر شرایطی از آنها حمایت می كنند كه البته در دولت یازدهم علیرغم محدودیت ها حمایت های خوبی صورت گرفته است.
وی ادامه داد: امروز بخش كشاورزی یك بخش مطرح است به‌طوری كه بارها و بارها مقام معظم رهبری و رئیس جمهوری دولت یازدهم از این بخش حمایت كرده اند و موفقیت های آن مورد توجه بوده است.
حجتی با اشاره به اظهارات یكی از مسئولان دولت دهم با روزنامه ایران درباره واردات گندم اظهارداشت: ایشان امروز به‌عنوان یك منتقد و متفكر در حالی به واردات خرده می‌گیرد كه خود در مصاحبه ای با روزنامه ایران گفته بود مجوز واردات گندم گرفتیم تا آرد مورد نیاز كشور تامین شود زیرا در 18 استان كشور موجودی گندم برای هفت روز بود'، به همین دلیل زمانی كه كشتی به بندر می‌رسید یك قایق می‌فرستادیم استانداردهای مورد نظر ما را بررسی كند و به‌دلیل محدودیت زمانی كه داشتیم بعد از تخلیه گندم آن را بلافاصله به كارخانجات آرد سازی ارسال می‌كردیم زیرا در برخی استان‌ها تنها برای 17 تا 18 روز موجودی گندم وجود داشت، درحالی كه باید موجودی گندم كشور حداقل برای سه ماه باشد زیرا در غیراینصورت كشور با مشكل مواجه می شد.
وی ادامه د اد: اكنون وضعیت تولید گندم كشور بیش از ذخایر است به‌طوری كه 8.5 میلیون تن گندم ذخیره داریم كه امروز به دنبال بازارهای صادراتی برای آن هستیم.

**تولید چغندر
حجتی با بیان اینكه براساس رسمی در سال 1394 به میزان 6 میلیون چغندر در كشور تولید شد، حالا به ما لقب وارداتچی می دهند، تصریح كرد: در دولت نهم از مهرماه 1384 تا اردیبهشت 13985 تعرفه واردات شكر پنج بار تغییر كرد تاجایی كه تعرفه این محصول به صفر تنزل یافت.
وی اضافه كرد: در سال 1383 تعرفه واردات شكر به نحوی بود كه نزدیك 303 هزارتن تولید و 316 هزارتن واردات انجام دادیم درحالی كه در سال 1385 تنها 2 میلیون و 537 هزارتن شكر وارد شد.
وی گفت: در سال های 1394 و 1395 با كاهش واردات، تولید به یك میلیون و 650 هزارتن رسید كه بی سابقه بوده است و اكنون در ‌حدی تولید داریم كه كارخانه‌ها مجال تبدیل ندارند، حالا ما وارداتچی هستیم؟ به ما می‌گویند 'وارد نكنید تا شغل ایجاد شود' اما خودشان در گذشته وارد كردند.
حجتی درباره هزینه های چغندرقند نیز افزود: در سال 1392 كل پولی كه برای خرید چغندر پرداخت شد چهار هزار میلیارد ریال(400 میلیارد تومان) بود كه این رقم در سال 1395 به 18 هزار میلیارد ریال(یك هزار و 800 میلیارد تومان) رسید و این بدان معناست كه با وجود تغییر نكردن سطح زیركشت، با افزایش تولید همراه بودیم.

**طرح موفق بازار در برابر بازار
وزیر جهاد كشاورزی طرح موفق بازار در برابر بازار را یكی دیگر اقدامات مهم دولت یازدهم برشمرد و گفت: در این طرح توانستیم سیب درختی كه روی دست تولید كنندگان مان مانده بود را صادر كنیم به طوری كه قرار شد به ازای واردات هركیلو موز سیب درختی صادر شود كه موفقیت امیز بود.
حجتی افزود: در اردیبهشت ماه سال گذشته 140 هزارتن سیب درختی صادر شد كه این رقم در پایان همان سال به 353 هزارتن رسید.

**تعرفه واردات
وی با اشاره به اینكه برخی ادعا می كنند من تخصص لازم را در بخش كشاورزی ندارم، گفت: ما با سیاست گذاری و برنامه ریزی صحیح برای تعیین تعرفه واردات تك تك محصولات كشاورزی مبارزه كردیم تا كتاب تعرفه تدوین شد، بعد علیه ما معركه گرفتند و به ما می‌گویند وارداتچی.
وی با بیان اینكه برای توسعه كشت كلزا و دانه‌های روغنی مجری تعیین كردیم، افزود: در این بخش و در تولید بذر اصلاح شده و ماشین آلات به دستاوردهای خوبی رسیدیم. برخی كشاورزان می گفتند 12 سال از یك بذر نامرغوب و نامناسب استفاده می‌كردند، اما اكنون با توافقاتی كه با مؤسسات بین‌المللی داشته ایم توانسته ایم كیفی ترین بذر را تولید و تامین كنیم.
به گفته وی، در سال 1392 میزان بذر اصلاح شده تولیدی كشور نزدیك به 290 هزارتن بود كه امروز به 470 هزارتن رسیبده است.

**رشد 3.5 برابری درآمد گندمكاران
وی درباره درآمد گندمكاران گفت: در سال 1392 بخشی از گندمكاران متضرر شده بودند، اما در دولت یازدهم درامد گندمكاران 3.5 برابر شده است.
وزیر جهادكشاورزی برداشت 85 درصد برنج كشور را ماشینی عنوان كرد و اظهار داشت: این امر منجر به كاهش هزینه‌های تولید شده است اما برنج داخلی قیمتی بالاتر از برنج وارداتی دارد.

**عصبانیت حجتی از همكاری نكردن ادارات استانی در اجرای كشت پاییزه چغندر قند
وزیر جهاد كشاورزی كابینه یازدهم ضمن گلایه مندی از ادارات جهاد كشاورزی استان ها گفت: برخی اداره های جهادكشاورزی استان ها دراجرای كشت پاییزه با سیاست های وزارت جهاد كشاورزی همكاری لازم را نكرده‌اند و من در این خصوص عصبانی هستم.
وی اضافه كرد: در گذشته به ازای هرمترمكعب آب 250 گرم چغندرقند تولید می شد كه با اجرای كشت پاییزه این رقم به 1200 گرم رسیده است یعنی 5 برابر افزایش تولید دارد.

** آب در سیستان و بلوچستان به هدر می رود
حجتی ضمن انتقاد از هدر روی آب در استان سیستان و بلوچستان گفت: در دولت یازدهم علاوه بر بارندگی های معمول ، بیش از 10 هزار حلقه چاه غیرمجاز مسدود شد كه می تواند نقش بسزایی در ذخایر آب بخش كشاورزی داشته باشد، این درحالیست كه بارندگی سیستان و بلوچستان 350 میلیمتر در سال است و حجم رودخانه هیرمند در سه ماه گذشته در هر ثانیه به 500 تا 600 متر رسیده بود.
به گفته وزیر جهادكشاورزی ، شرایط آبی رود هیرمند به 1200 مترمكعب رسیده بود كه شرایط خوبی را نشان می دهد اما آب با حجم زیادی به هدر می رود. این درحالیست كه حجم آب رود كارون 200 مترمكعب در ثانیه است.
به گزارش ایرنا، نخستین همایش ملی مراكز جهاد كشاورزی دهستان های كشور در سالن خوشه وزارت جهاد كشاورزی با حضور وزیرجهاد كشاورزی افتتاح شد و پذیرای 1200 مروج بخش كشاورزی از سراسر كشور بود.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
اقتصام** ٩١٨٦** 9132**1561**خبرنگار : هما همت خواه** انتشار:مژگان توانا