به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، علی اصغر كاراندیش روز سه شنبه در نشستی خبری افزود: طبق تفاهمنامه بین وزارتخانه های فرهنگ و ارشاد اسلامی و امور اقتصادی و دارایی كه در 11 اردیبهشت سال جاری منعقد شد، موسسات فعال در زمینه انتشاراتی مطبوعاتی، فرهنگی، هنری و قرآنی شامل این معافیت مالیاتی هستند.
وی اظهار داشت: یكی از مسایلی كه حوزه فرهنگ، هنر و رسانه سالهای طولانی با آن مواجه بودند، مشكلات مالیاتی بود كه طی چند سال گذشته با برگزاری جلسات متعدد بین مسوولان وزارت ارشاد و سازمان امور مالیاتی، در نهایت این موضوع حل شد.
وی اضافه كرد: یكی از مشكلاتی كه همواره موسسات فرهنگی و هنری كمك بگیر از وزارت ارشاد داشتند، در مورد این كمك های مالی بود كه سازمان امور مالیاتی آن را به عنوان درآمد اتفاقی تلقی می كرد به همین دلیل مشمول 25 درصد مالیات می شد.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: ما توانستیم موضوع را حل كنیم كه این كمك ها در راستای انجام فعالیت های فرهنگی و هنری است و كمك بلاعوض و درآمد اتفاقی منظور نمی شود.
كاراندیش توضیح داد: مكانیزم این معافیت مالیاتی اینگونه است كه این مووسسات با ارایه 3 مدرك از پرداخت معاف هستند، نخست اینكه بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسه فرهنگی و هنری، تفاهم نامه فعالیت در قبال هر كمكی كه دریافت می كند، منعقد می شود.
این مقام مسوول گفت: همچنین آن موسسه باید تا پایان خرداد سال بعد، طبق قانون كمك های بلاعوض، گزارش حسابرسی قانونی خود را به وزارت ارشاد ارایه دهد.
به گفته وی مدرك سوم كه از سوی مووسسه فرهنگی و هنری برای معافیت مالیاتی ارایه می شود، تاییدیه ذیحساب مبنی بر اینكه این گزارش حسابرسی؛ ارایه، بررسی شده و مورد تایید وزارت ارشاد قرار گرفته است، را باید به سازمان امور مالیاتی ارایه كند.
وی با بیان اینكه هر سه مدرك ذكر شده به سازمان امورمالیاتی ارایه می شود، گفت: اگر مبلغی از آن كمك وزارت ارشاد باقی مانده و هزینه نشده باشد، مشمول مالیات می شود.
كاراندیش همچنین با اشاره به عدم وجود وحدت رویه در رسیدگی به اختلافات مالیاتی موسسات فرهنگی و هنری نیز اظهار داشت: در این راستا قرار شد دو اقدام انجام دهیم كه آموزش مدیران موسسات فرهنگی و هنری توسط همكاران سازمان امور مالیاتی و همچنین آموزش ماموران مالیاتی و تعیین حوزه های خاص كه در این زمینه آموزش دیده و توجیه شده اند، از آن جمله است.
وی در این زمینه توضیح داد: در هر استان و هر اداره مالیاتی به یك نحو به امور مالیاتی موسسات فرهنگی و هنری رسیدگی می شد كه مغایر سایر سازمان ها بود، كه در همین راستا نخستین بخش نامه برای تجمیع واحدهای رسیدگی به اختلافات مالیاتی حوزه فرهنگ و هنر ابلاغ شد.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: اقدام دیگر در مورد معافیت مندرج در بند «ل» ماده 139 اصلاحیه قانون مالیات های مستقیم است كه لایحه آن توسط دولت تقدیم مجلس شده است، در صورت تصویب برخی مشاغل و فعالیت ها از پرداخت مالیات و همچنین مالیات بر ارزش افزوده معاف می شوند.
كاراندیش در بخش دیگری از سخنان خود همچنین گفت: اعتبار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با وجود محدودیت های مالی و درآمدهای دولت، 2 برابر شده و این حاكی از توجه و اهمیت حوزه فرهنگ و هنر در دولت تدبیر و امید است.
** وزارت ارشاد برای دریافت هیچ مجوزی هزینه دریافت نمی كند
كاراندیش در ادامه با تاكید بر اینكه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای صدور هیچ مجوزی، هزینه دریافت نمی كند، گفت: ما تنها وزارتخانه ای هستیم كه در راستای كمك به اقتصاد فرهنگ و هنر و اهالی این حوزه هیچ وجهی در قابل ارایه مجوز دریافت نمی كند.
وی همچنین گفت: اقدام دیگری كه انجام شده این است كه تفاهم نامه ای بین وزارت ارشاد و سازمان ها و واحدهای تابعه برای كارهای فرهنگی و هنری چه برنامه های تولیدی و چه گفتمان سازی جهت ترویج فرهنگ مالیاتی اقداماتی داشته باشد كه بتوانیم فرهنگ مالیاتی را به صورت صحیح ترویج كنیم.
وی همچنین با اشاره به اینكه تاكنون 18 هزار و 700 نفراز اهالی فرهنگ و هنر بیمه بوده اند، گفت: به این تعداد بیمه شدگان 12 هزار نفر اضافه كرده ایم كه اقدام بزرگی به شمار می رود.
این مقام مسوول در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تاسیس شركتی با عنوان «گروه توسعه هنر ایران» نیز اشاره كرد و گفت: با تاسیس این شركت سرمایه گذاری درصددیم حضور بخش خصوصی را در اقتصاد فرهنگ و هنر رونق دهیم.
وی توضیح داد كه در این شركت بخش خصوصی فعالیت می كند و دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت اجرایی نداشته و نقش سیاستگذاری و حمایت را خواهد داشت. مجمع این شركت مشخص شده و در حال تعیین هیات مدیره است.
كاراندیش با اشاره به اینكه مجمع دو ساعته شركت «گروه توسعه هنر ایران»، صبح امروزسه شنبه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، افزود: امیدواریم این شركت نقش موثری در فعالیت فرهنگی و هنری و كمك به رشد اقتصاد این حوزه داشته باشد.
فراهنگ ** 9012 ** 1823 خبرنگار: زهرا امیری * انتشار: امید غیاثوند
تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۴
تهران - ایرنا - معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: موسسات فرهنگی و هنری كمك بگیر از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از پرداخت 25 درصد مالیات متعلقه به كمك ها، معاف شدند.